Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (6)

• 56 007
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря, Jakito. Аз в Надежда първият път плащах някакви допълнителни неща, но тъй като не си бях научила още урока така и не разбрах какво трябваше да доплащам, а и на касовите  бележки не пишеше, та сега съм решила да си следя нещата.

# 136
Имам въпрос от финансово естество и бих се радвала правилите скоро процедура да споделят. Та смятам си аз днес различните цени в Афродита например:
- пункция - 700лв.;
- ICSI на 5 и над 5 яйцеклетки - 2100лв.;
- емрбиотрансфер +лепило - 700 лв.
Същевременно гледам в сайта на ЦАР:
- фоликулна пункция под ехографски контрол - 400,00 лв.
- Оплождане чрез т. нар. ICSI - 1600,00 лв.
- Ембриотрансфер - 340,00 лв.
И сега се чудя тези разлики в цените предполагам ние ще трябва да ги заплатим нали? Напоследък четох как доста хора нищо не заплащат допълнително над 5,000лв. от фонда, но ми се вижда странно това, защото дори задължителните процедури като пункция и ембриотрансфер са на цени над определените от фонда. Има ли нещо което аз пропускам или не разбирам?

Нищо не сме плащали допълнително освен микробиологии и лабораторни изследвания за сифилис и т.н. които се изискват. Тъй като бяхме по естествен цикъл сме платили 2 допълнителни прегледа при проследяването. Всичко друго се пое от фонда. Не знам дали са слагали лепило, но сме в голямото чакане след ЗЕТ Simple Smile

Имахме 10 яйцеклетки, 9 оплодени и 6 бластоциста, единият обаче отпаднал на финала , без допълнително обяснения за причина Simple Smile

Свеж трансфер не сме имали, защото имаше няколко нараснали/задържани фоликула, заради което отложихме.

# 137
Attraversiamo, стискам палци за успех след ЗЕТ. И при мен докторът очаква 10 я. А по отношение на това защо даден ембрион е спрял развитие трудно може някой да каже, особено ако другите са си добре. Най-вероятно е генетична грешка или се е паднал лош/а сперматозоид/яйцеклетка. Не го мислете, бройката ви е хубава.

# 138
Attraversiamo, стискам палци за успех след ЗЕТ. И при мен докторът очаква 10 я. А по отношение на това защо даден ембрион е спрял развитие трудно може някой да каже, особено ако другите са си добре. Най-вероятно е генетична грешка или се е паднал лош/а сперматозоид/яйцеклетка. Не го мислете, бройката ви е хубава.
Нещо е станало...бластоцист е бил станал, "отпадна в последния момент". Нали не всички оцеляват при замръзване и размразяване...не дадоха никаква информация. Важното е с наличното да имаме успех.

# 139
И ние не сме доплащали нищо, фондът покри всичко, освен микробиология, вирусология и за двамата,  2 пъти прогестерон, както и 1 преглед, който беше след неуспешен свеж трансфер на 2-ри ден от МЦ.

# 140
Аз кандидатствам сега за фонда, но ми върнаха документите, защото липсвал УИН на две от епикризите Sad . Надявах се да успеем да направим процедурата преди лятната ваканция на др. Станулов, но явно няма да стане Sad . Ама как може тия клиники една читава епикриза да не могат да издадат?! Не стига, че ми изгубиха времето без успех, ами и сега продължават да ми губят времето. Добре, че се окопитих и се ориентирах сравнително на време към Афродита и др. Станулов. Но съм сега много тъжна и ядосана… Офф…

# 141
Не се ядосвай. Аз също като теб исках преди ваканцията и не можах, но пък се оказа, че започнахме средата на август. Така го гледай как ще си изкараш едно хубаво море, а след това ще си забременееш. Успех!

# 142
Някои неща стават с причина, така че не се ядосвай, мисли си, че е за добро. И аз и двата пъти като кандидатствах изпусках за един ден заседанието и все чаках по 2 месеца за заповед. Може да пробвате да оползотворите времето да пиете добавки, да спортувате, като цяло да подобрите начина на живот тъкмо за преди процедурата.  А и сега предстои лято, починете си хубаво, насладете му се, че с тея процедури човек не може да се отпусне иначе.

# 143
да, прави сте 🤗: “всяко зло за добро”. Дано септември за станат нещата от раз! 😎🥰

# 144
Днес имаме положителен резултат на ден 10 от ЗЕТ. Доктора ни каза "с този ембрион ще имаме сигурна бременност" и наистина се получи от първият път по естествен цикъл го направихме ние. Пожелавам успех на всички. Ние сме безкрайно щастливи и благодарни на Др Станулов и екипа му.

# 145
Каква страхотна новина, attraversiamo, честито! Пожелавам на теб и твоята половинка да се радвате на здраво бебе след 9 месеца.

# 146
А какво е УИН ?
Аз кандидатствам сега за фонда, но ми върнаха документите, защото липсвал УИН на две от епикризите Sad . Надявах се да успеем да направим процедурата преди лятната ваканция на др. Станулов, но явно няма да стане Sad . Ама как може тия клиники една читава епикриза да не могат да издадат?! Не стига, че ми изгубиха времето без успех, ами и сега продължават да ми губят времето. Добре, че се окопитих и се ориентирах сравнително на време към Афродита и др. Станулов. Но съм сега много тъжна и ядосана… Офф…

# 147
И аз се интересувам какво е УИН и къде го пише, на заявлението ли?

# 148
Уникален Идентификационен Номер, всеки лекар притежава такъв при определени условия, когато се регистрира да упражнява професията си. Предполагам става дума за това, на всеки амбулаторен лист, който имате издаден го има написан горе в дясно (УИН на лекаря) под регистрационния номер на лечебното заведение.

# 149
@ attraversiamo, честитооооо Simple Smile!!! Лека и успешна бременност ❤🤗😋!!!

Да, точно така. Явно трябва да го пише този УИН на епикризата, която сте получили от клиниката, в която сте правили инсеминациите, ако искате да ползвате тази епикриза за кандидатстване по фонда.

Уникален Идентификационен Номер, всеки лекар притежава такъв при определени условия, когато се регистрира да упражнява професията си. Предполагам става дума за това, на всеки амбулаторен лист, който имате издаден го има написан горе в дясно (УИН на лекаря) под регистрационния номер на лечебното заведение.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 10:23 от yanamm

Общи условия

Активация на акаунт