Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (6)

• 55 978
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Д-р Станлуов е специалист по фетална морфология, той прави това изследване.

# 196
Тези дни едни хубави новини в тази тема имаше за бебенца и въобще не ми се искаше да развалям статистиката, обаче имам нужда да попитам някои неща. Тъй като официално моят първи опит в тази клника е неуспешен, ми се иска да помоля хората, които са успели в Афродита и са били с тежък мъжки фактор и висока днк фрагментация, да се включат и да споделят какви методи приложиха емрбиолозите при тях, какъв беше подхода като цяло и какво според тях помогна. Д-р Станулов по-скоро не ме интересува в момента, защото той си свърши работата чудесно имахме достатъчно зрели яйцеклетки, след това обаче се объркаха доста нещата. Интересното беше, че преди бях чела добри отзиви за д-р Дойчев, обаче при моята процедура беше едно младо момиче, което ми звънеше да ме информира за ембрионите и после беше на трансфера. Та сега се чудя дали изобщо д-р Дойчев е работил с нас. Бях чела и че някои са си записали консултация с д-р Дойчев конкретно, дали има смисъл и полза и ние да го направим и дали след това той ще се заеме с нас. Не знам как да се подготвя за следващия опит и консултацията с д-р Станулов, тъй като виждам, че имат само два метода за преработка на мъжкия материал - Picsi и zymot, и започвам да се съмнявам дали при нас ще са достатъчни.
И аз се интересувам ,какви методи използват за обработка на мъжкия материал ,ние освен ,че сме с тубарен ,сме и с мъжки фактор,ако разбереш нещо повече ,би ли споделила ,може и на лично Flowers Hibiscus

# 197
  • Бургас
Момичета, обадете се директно на Дойчев и го попитайте или отидете на консултация. Доста е разбран човекът и обяснява.

# 198
За момичетата с тежък мъжки фактор...може би ви е вариант при Станулов да направите инвитро и да замразите яйцеклетките. След това ги прехвърлете в Надежда, защото там до колкото знам правят тази специалната селекция на сперматозоидите, която в Афродита я нямат и да ги оплодите в Надежда.

# 199
Благодаря на всички включили се по нашия проблем с мъжкия фактор. На пъво време със сигурност ще направим поне една консултация с главния емрбиолог Дойчев и ще видим какво ще предложи и сигурно ще пробваме поне още веднъж този път със zymot вместо PICSI. Attraversiamo, и на мен ми мина през главата този вариант, но ми е много сложен на този етап, а и ние сме по фонд, а по фонд, не знам дали може в различни болници да се извършва един и същи опит.

# 200
Ние бяхме по фонд и с мъжки фактор. Успяхме с ИКСИ в Афродита. Не бих се прехвърляла в Надежда за оплождането, според мен ембриологът в Афродита е много по-добър, а и не е хубаво да се мести мн материалът.

# 201
И ние бяхме с мъжки фактор, сега съм в 9ти месец. Никога не бих отишла в Надежда за трансфер.

# 202
  • София
Днес се обадих понеже съм нетърпелива и от клиниката ме посъветваха за най-сигурно да изчакам прегледа при доктор Станулов преди да преместим ембрионите. Все пак се надявам да не ни върне като пациенти. Това доста ме плаши, а и може би ми повлияха коментари във форума, че е връщал жени. Sad А чета толкова хубави неща за него, за успехите на двойките, които са били при него и много се радвам.

Проблемната в случая съм аз - ЛУФ синдром и ендометриоза. Според репродуктивния в Надежда, при когото подчертавам бяхме, яйчниците ми са слепнали за стената (коя стена?), били целите в сраствания и от там механичния проблем за настъпване на спонтанна овулация. Цветна снимка нормална.  
Цените за транспорт и съхранение ми се сториха малко по-евтини от Надежда.

Разочарованието ми от Надежда не стихва обаче. Два неуспешни трансфера, неясна причина за отрицателния резултат, чакане за коментар много време. Все го мисля и премислям беше ли пречка да се прави траснфер с 4 фоликула образувани след пункция поради стимулацията? Едва ли само това е проблемът.

Оставям това с чакането, имах силни съмнения в уменията на лекаря и подценяване на състоянието ми. Изобщо липсата на адекватен подход (няма да изпадам в подробности).
Приготвила съм всички изследвания, чакат си датата. Heart

Иначе в Надежда и до тоалетна вече не бих отишла, но трябва да си преместим ембрионите.

# 203
Имали сте 4 задържани фоликула и са ви направили трансфер?
Ние след стимулация при Станулов, също след пункцията бяха нарастнали 4 фоликула и доктора предписа противозачатъчни за да се спукат и отложи за следващият месец. На следващият месец трансфер по естествен цикъл и последвала бременност. Така и така имате час при доктора, попитайте го с този трансфер дали е било правилно.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 12:56 от Attraversiamo

# 204
  • София
Отидох на 6ти ден от МЦ на преглед преди ЗЕТ да видим как се движат нещата и се оказа, че отляво имам 1 Ф с размер 20мм и вдясно 3 малки. По думи на лекаря ставало така след пункция да нарастват под влияние на стимулацията и не било проблем да стигнем до трансфер. Отидох на още един преглед, хареса лигавицата, изписаха ми хориомон, циклогест и ми дадоха ден и час за трансфер.... Sad
Да, ще споделя всичко.

# 205
  • София
Със сигурност изчакайте първо преглед. Ние тук много харесваме д-р Станулов, но може да не е вашият лекар. Трябва да го усетите. Редки са случаите, в които връща, но е правилно да има и такива. Това показва, че е отговорен и че няма да ви вземе парите просто така, ако не вярва, че може той да постигне успех с вас.

# 206
Отидох на 6ти ден от МЦ на преглед преди ЗЕТ да видим как се движат нещата и се оказа, че отляво имам 1 Ф с размер 20мм и вдясно 3 малки. По думи на лекаря ставало така след пункция да нарастват под влияние на стимулацията и не било проблем да стигнем до трансфер. Отидох на още един преглед, хареса лигавицата, изписаха ми хориомон, циклогест и ми дадоха ден и час за трансфер.... Sad
Да, ще споделя всичко.

Не съм лекар, но ако броим нарасналите фоликули, за задържани фоликули, то от тази статия... шансовете са ви били минимални сякаш. Защо са действали така от Надежда, не знам. Хормони пускахте ли преди трансфера? Прогестерон обикновенно се пуска преди датата на овулация, защото е важно да е под 1.5ng/ml? Ако не са ви проследили хормоните.... направо са стреляли на сляпо.

# 207
  • На изток от Ада
Те в Надежда са мн млади док и сякаш нямат опит и стрелят на сляпо , ако стане ...

# 208
  • София
Пуснаха ми. Прогестеронът беше 0.2. Причина за неуспеха има със сигурност, дали е тази мога само да гадая.
Етапната епикриза от Надежда е 1 страница и според нея нямам проблем никакъв. 😅

# 209
  • София
Не мога да коментирам има ли грешки в Надежда и да има, няма да признаят, но и да е всичко по протокол пак за съжаление често няма успех и обяснение няма. В Афродита също не дават, понякога просто не става, важното е лекарят да е добър и човек да знае, че е направил всичко възможно, пък в крайна сметка каквото ни е писано.

Аз бях на преглед преди два дни, много ме успокои, беше готов и веднага да правим нов опит (имаме замразени), но аз реших, че не съм готова психически и ще изчакам септември. Тъкмо малко да се възстановят вените, че вече няма откъде да ми взимат кръв.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 15:35 от Niya-

Общи условия

Активация на акаунт