Хитринки за всякакъв случай - 35

• 48 090
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Материалът е поел. Прилича на изкуствен камък и няма да се изчисти.

Именно. Затова предложих евентуално да изравни избеляването. Друго няма да помогне.

# 391
При мен се е получавал този ефект от препарат за тоалетна. Пресипвах от тубата в малката разфасовка и за да не се разлее, го правих в мивката. Понеже побеля, направо светна, на петна, се ужасих и забърсах цялото дъно на мивката. Уеднакви се цвета, но сега се захабява много по-бързо.
Мивката е бежова, но не гранит. Някакъв друг материал беше.

# 392
Precious, спокойно, ние имаме същата мивка и в началото се шашках така за всяко петно, което не се изчистваше моментално, но с времето и ползването се махат. Утре ще питам майка ми, която е спец по тези неща, дали не знае нещо, което ще ги махне по-бързо.

# 393
Precious, спокойно, ние имаме същата мивка и в началото се шашках така за всяко петно, което не се изчистваше моментално, но с времето и ползването се махат. Утре ще питам майка ми, която е спец по тези неща, дали не знае нещо, което ще ги махне по-бързо.

Ох, малко надежда за оправия! Благодаря за този коментар, наистина не знам вече къде да се дяна за решение и как да подходя, ще очаквам да пишеш утре, дано майка ти има варианти.

# 394
  • София
Попаднах на мнения по руски форуми, че такива петна се изчистват със зехтин. Мивката се измива с препарат за съдове, подсушава се добре и после се разлива малко зехтин върху петната. Оставя се за 15 минути и се изтърква с кърпа. При някои е подействало, сложили са снимки преди и след. При други обаче не се е получило.

# 395
Ох, нашата мивка също става много бързо на петна. Особено ако слагам метални съдове, отбелязваха се веднага.
В началото много се изнервях, никакви препарати не помагаха, а съм пробвала с десетки различни видове.
Единственото което се справя с петната е вълшебната гъба.
Пробвай, може и при теб да проработи.
Аз си мисля, че при теб са стари петна и сега жената е ползвала препарат, който е дал някаква реакция и са изчистили едни, а други са изпъкнали.

# 396
Според мен тия кръгове са от чистене с нещо такова и повечко натиск... Има различни накрайници, ама това е идеята...

# 397
Да дам и аз моите 5 стотинки по въпроса с мивката. Мисля, че са следи от предмет, който е бил накиснат с препарат и е местен на различни места. Подкрепям Черна станция за намазване с доместос за 30 секунди и плакнене.
Не бих сменяла такава скъпа мивка, ако се ползва ежедневно, а не стои там за украса. С времето ще се "патинира" отново. А кой гост се завира над сифона?
Стана ми странно, че жената е почиствала целия дом с препарат за прозорци 😁

# 398
  • София
Това със зехтина става с най-обикновено олио (научих от нашия си форум), но помага ако петната са от мазнини - не е панацея, както са писали и другаде.
Не бих и помислила да боядисвам кухненска мивка - в кухнята се обработва храна, всичко там трябва да е food grade, не просто каквото има в магазина. Бих заложила и аз на Доместос.

# 399
Да изместя малко темата от мивката... Искам да си сменя прозореца в кухнята и да сложа външна щора. Как поддържате външните щори? Живея на главна улица и е прашно.

# 400
Ако са ти отваряеми всички крила, е лесно - чистя я отвътре, отварям прозорзите, спускам щората и бърша.

# 401
Ако са ти отваряеми всички крила, е лесно - чистя я отвътре, отварям прозорзите, спускам щората и бърша.
Не. Мисля само средният да се отваря. А и отвън остава непочистена. Ако е къща лесно отвън с водна струя. Тук обаче на 4-тия етаж ...

# 402
Не. Мисля само средният да се отваря. А и отвън остава непочистена. Ако е къща лесно отвън с водна струя. Тук обаче на 4-тия етаж ...
Тераса има ли на кухнята?

# 403
Аз съм в къща и както казваш, с маркуча ги мия отвън. И аха си казах, не мога да помогна и нищо няма да пиша и ме осени идея. Не съм го пробвала, така че не знам до колко би било ефективно. Нито знам изпълнимо ли е. Отваряш щората на две трети, промушваш ръка и с четка за прах (аз признавам само Суифър, другите не ми харесват) и обираш, колкото можеш.

# 404
За това ти казвам, да си ги направиш отваряеми всички крила. И прозорзи, и щора така ще се чистят лесно.

Иначе няма как добре да се изчистят!
Мушкала съм и парцал, но частично се бърше така, и не е като хората. Ръка не може. Мъка си е като цяло. Тегава работа....ама кой както си знае и реши.

Общи условия

Активация на акаунт