Хитринки за всякакъв случай - 35

• 48 003
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
И за мравки помага фронтлайна Grin

# 616
Обикновена сол, слагате навсякъде, където вървят мравките - до предполагаемото място от където влизат, по дъното на шкафчето, до него по ръбовете отвън, по ръба на вратата, отвън във входа пред вратата... След няколко дни трябва да са се махнали.
Притеснява ме бебето, дивак куче да не почне да ближе солта, че в тази жега.....

# 617
Масло от цитронела ги гони, но се капе през няколко дни. Не вреди на никого, не е отровно и не е скъпо.

# 618
Канела също гони мравки, но кучето не е добре да ближе нито едно от тези неща.

# 619
Фиприст комбо е на много по-приемлива цена от Фронтлайн комбо. Пък и това е препарат, предназначен за обезпаразитяване на кучета (и котки)

# 620
Момичета имам едно малко килимче пред кухнята имаше петно и го пръснах с препарат за петна( от дм с четка) но както се изпра остана петно и си личи точно къде е сипан препарата как да го оправя моля

# 621
Аз съм чела, че дезодорантът е най-ефективен когато се нанася вечер преди лягане, за да може хубаво да проникне в кожата през нощта, когато се предполага, че не се потим. И при мен действително е по-добър ефекта когато го използвам така.

+ 1
И аз съм чела същото

# 622
Аз също питах за мравки наскоро. Наложи се към момента да замразя идеята за Фронтлайн, макар да знам, че е най-доброто средство, защото говорим за кухня... Та ме посъветваха познати да поръся ориз по местенцата им - мравките го мъкнели в дупчицата си, той отделял газ и те умирали. Така ми обясниха. Аз бях скептична,  че съм в апартамент, но все пак го направих. Доволна съм - вече няма нито една. Иначе с Цитронела, разреден във вода пръсках, но наистина регулярно трябва да се пръска, а нямам нерви за това. Оризът помогна повече от канелата и солта.

# 623
А за гълъби има ли нещо изпитано? Нападнали са ни терасата, направо е цял гълъбарник в момента  :/

# 624
Баща ми и до сега не е открил нищо ефикасно.Ужасни са.

# 625
Виждала съм тераси със закачени дискове - висят и се люлеят от вятъра. Те блестят ослепително и изгонват птиците. Поне така са ми обяснявали. 🤔

# 626
Шипове по парапета, те там кацат обикновено, не се спускат на плочата. Но не е красиво и удобно за вас.

https://newfresh.org/aktsiya-shipove-sreshtu-ptitsi-polikarbonat … sm-30-br-10-metra

# 627
Виждала съм тераси със закачени дискове - висят и се люлеят от вятъра. Те блестят ослепително и изгонват птиците. Поне така са ми обяснявали. 🤔
Ц -не им дреме след 3-ти ден

# 628
И шиповете не помагат

# 629
А за гълъби има ли нещо изпитано? Нападнали са ни терасата, направо е цял гълъбарник в момента  :/

Ето една стара тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=943689

но не зная дали ще Ви бъде от полза

Общи условия

Активация на акаунт