Хитринки за всякакъв случай - 35

• 48 753
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Как да махна размазана дъвка върху поларена материя?

# 661
Как да махна размазана дъвка върху поларена материя?
Кубче лед върху дъвката. Става твърдо и се маха лесно. Може и в камерата да сложиш дрехата.

# 662
Момичета,как почиствате тиган с мраморно покритие?
Виждам,че отвътре по едната стена се е появило  леко жълтеникаво оцветяване ,мисля,че е отлагане от мазнина,но се притеснявам да мия с  абразивен препарат ,а с обикновено веро и гореща вода не изчезва...
А варовик върху всякакви миещи повърхности се чисти само с оцет.Изпитано средство ,резултата е отличен.

# 663
Моля някоя дама ако е открила някакво чудо за разресване на коса да сподели, че вече клоня към рязане. Косата ми е права, тънка, дълга, лесно се омазнява и по дължината е обезцветена. През повечето време съм вързана, но реша ли да я пусна и духне вятър и става на едни възли цялата и полудявам. Знам, че перхидролът е виновен, но много си го харесвам русото. Няма ли надежда?

# 664
Моля някоя дама ако е открила някакво чудо за разресване на коса
Пак стигаме до оцета. Наливам разреден с вода оцет във флакон с пулверизатор, пръскам косата и разресвам без проблем.
Има и един спрей за разресваме на коса за деца, но е на известна фирма за каталожна търговия и ме знам дали мога да я споменавам. Ако проявяваш интерес ми пиши на лични, но трябва да си намериш представител. А и с оцета излиза по-евтино.

# 665
Ползвай задължително след шампоан възстановяващи маски(+ ампули) за увредена коса, някои марки имат точно за изсветлявана коса . След това на подсушена  влажна коса по крайчетата олио/ елексир/ масла и т.н .
През деня на суха коса отново в крайчетата нанасяй  елексир. Оплита се защото е изтощена,  суха и косъма се цепи.  По възможност намали дължината до здрава част.

# 666
Ползвай задължително след шампоан възстановяващи маски(+ ампули) за увредена коса, някои марки имат точно за изсветлявана коса . След това на подсушена  влажна коса по крайчетата олио/ елексир/ масла и т.н .
През деня на суха коса отново в крайчетата нанасяй  елексир. Оплита се защото е изтощена,  суха и косъма се цепи.  По възможност намали дължината до здрава част.
Правя всички написани неща. Само ампули не съм взимала , но ще пробвам.Ако я отрежа до здрава коса, то трябва да махна цялото русо, а се харесвам ужасно много с него.

# 667
  • Австрия
Моля някоя дама ако е открила някакво чудо за разресване на коса да сподели, че вече клоня към рязане. Косата ми е права, тънка, дълга, лесно се омазнява и по дължината е обезцветена. През повечето време съм вързана, но реша ли да я пусна и духне вятър и става на едни възли цялата и полудявам. Знам, че перхидролът е виновен, но много си го харесвам русото. Няма ли надежда?

За лесно разресване на косата ползвам от доста време спрей на Gliss. За твоята коса, мисля, това ще е перфектно:

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 18:08 от DimS.

# 668

Имам сходна на вашата коса и откакто открих тази четка за коса: https://www.emag.bg/chetka-za-kosa-tangle-teezer-original-panthe … 015/pd/DTK5JMBBM/ , се родих.

# 669
С изтощена коса може само да замаскирате положението. Какво пречи да се отреже поне част от заплетеното и изсушено и пак да е руса? Перхидрол? Не я ли боядисвате с нормална боя?
Омазняване се получава, когато косата е суха и изтощена и скалпът отделя себум в опит да компенсира сухотата.
Честно казано, не виждам какво хубаво има в заплитаща се, изрусена тънка коса, която трябва да се връзва на опашка, а корените се омазняват постоянно.

# 670
Редовно подстригване на крайчетата е много важно за естественото възстановяване на косата. Няма как косата да е на метла и да се очакват чудеса от какъвто и да е продукт. За разресване препоръчвам две неща - възстановяващата ампула на l'alga, за да се възстанови косата в дълбочина, а не просто да се разреши. И възстановяващия комплекс на CHI infra серията. И двете ги има в златна рибка, не са бюджетни, но работят чудесно и се ползват дълго време - 1 доза ампула може да се ползва два пъти, след което има осезаем ефект, а комплексът голямата опаковка от 177мл я ползвам по 1 година. Моята коса също много трудно се разресва и само така се справям, но постоянна грижа и подстрижка са основните, за да не се стига до крайности и необходимост от сериозна подстрижка на дължината.

# 671
С изтощена коса може само да замаскирате положението. Какво пречи да се отреже поне част от заплетеното и изсушено и пак да е руса? Перхидрол? Не я ли боядисвате с нормална боя?
Омазняване се получава, когато косата е суха и изтощена и скалпът отделя себум в опит да компенсира сухотата.
Честно казано, не виждам какво хубаво има в заплитаща се, изрусена тънка коса, която трябва да се връзва на опашка, а корените се омазняват постоянно.
Не пречи да изрежа някаква част от дължината, разбира се. Просто цялата част, която е изрусена се сплита ужасно.
Относно омазняването - косата ми винаги е била такава, още преди да започна да я боядисвам.
През повечето време ми е вързана на опашка, защото си имам две малки, с които ми е трудно да е пусната, но понякога, когато успея да се измъкна за време за мен и изляза навън си я пускам и много се харесвам. Просто търся решение на този проблем, но както казах, ако не го намеря ще играе ножицата.
Благодаря на другите за препоръчаните продукти. Ще пробвам и с тях.

# 672
  • София
Никакви продукти не заменят редовното подрязване, от личен опит казвам. А ако се боядисваш все с една боя, според мен пробвай друга - огромна разлика има дори между боите на един фризьор и друг фризьор. А моите спомени от тези за домашна употреба са, че винаги изсушават косата. Омазняването ти донякъде се дължи на връзването - според моя фризьор поне, де.

# 673
Проблемът е обезцветяването. Решение за русо (при голяма разлика от естествения цвят)   и здравина е предизвикателство за всеки фризьор и трудно постижимо в домашни условия. Пробвай с цвят постижим с боя и различен процент оксидант т.е. да си руса , но не толкова светло , че да я обезцветяваш.
Кичури допадат ли ти?

# 674
Ако отрежеш дори само част от изтощеното, пак ще има ефект. Аз отново се боядисвам сама, защото фризьорските бои ми изтощават много косата. Сменяхме марки, скъпи, по-евтини, уж без амоняк, хубави... И пак ми я изтощават. С домашно боядисване нямам този проблем. А за заплитането може да смениш калъфките на възглавниците - ползващите копринени казват, че много помага. Също така ластика - има едни леки силиконови, които не пречупват.

Общи условия

Активация на акаунт