Отговори
# 135
И аз бях метъл, Гънс, Моторхед, Металика.
После превключих на истински музиканти Joy но мелодиите на епохата бяха споменатите преди.
А епохата е на дълбок мир следващ т.н. златна четвърт. Върхови технологии, идеализма аха-аха да се наложи като традиция в отношенията. И бам! Войни, интриги и чалга! Глобална чалга и измекярщина. И точно от 70-те и 80-те изпълзяха някакви мутанти и изроди, наместиха се и продължават да се наместват с омраза, лъжи и кражби. Отново глобално.
Може би западна Европа имаше още 15 години благоденствие и благоустройство.

Сега упадък на нравите. Вече черно на бяло му го показваш, то обаче чуло, че може да мисли, прави и говори каквото си иска и дъдри каквото му изнася на обърканото мозъче.

# 136
Вече черно на бяло му го показваш, то обаче чуло, че може да мисли, прави и говори каквото си иска и дъдри каквото му изнася на обърканото мозъче.

Това сигурно и дядо ти може да го каже за теб, и най-вероятно ще е прав от негова гледна точка Smiley
Нали се сещаш, че всяко поколение си мисли, че следващото не става за нищо... И? Всяко следващо поколение си събува потурите на свой ред
И сега си има и хубава музика и света си е шарен...

# 137
Това е в друг ракурс. Има твърде много малокултурни и функционално неграмотни с телефон в ръка. Кемтрейлс, 5G, това не е майтап.
Това е в същата връзка със ставащото от края на 1990-та до днес. То не е конспирация, правят го пред очите ни. Това е трагедията. Няма таен съвет на ОЧЗ, той е явен.

# 138
Носталгията е за умрелите.
Никога не изпитвам носталгия – по минали времена, години, хора. Животът е в настоящето, а той е прекрасен.
//
Какво правите бе?
Ям праскови, пия шардоне коломбард и си купих мушкато против комари.

# 139
Облаци до петък плътно, като в петък ще са се поразпръснали, но пък само над София ще вали.

Една теория, която не е конспиративна, а научна, казва че коНтрейлс засяват облаци. Даже се знае колко точно допълнителни облаци се раждат заради самолетите.
Същото се отнася за барутните газове и фпч отделяни от войната.
Вече се мърмори, че локалното време е повлияно от войната.

# 140
Жена, която поема само по много ... малко ме притеснява.
Предпочитам ги скромнички Wink
Тези, които поемат по много ги дайте на мен. Скромните оставям на вас.

# 141
Звучиш много отчаяно. Нема ли сайтове, това-онова.
//
По Алмодовар пак съм. В 12 и 30 филмът започва.

# 142
Звучиш много отчаяно. Нема ли сайтове, това-онова.
//
По Алмодовар пак съм. В 12 и 30 филмът започва.
Може да съм всичко друго, но не и отчаян човек. А сайтовете са за тинейджърите, който не са видяли жена на живо.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 09:46 от The Stranger

# 143
Животът е гаден и накрая се умира.
Тифи, кое време се е повторила, та носталгия?
Не мечтая за връщане на никакви времена, по скоро се притеснявам от крайности като прекалено бързата им промяна. Движението с постоянна скорост, както е казал другаря Нютон, хем е движение, хем не се усеща като такова Wink
Движението с ускорение обаче (с какъвто и да е знак) си е опасно. А най-опасно е движението с променливо ускорение (и посока).
Макар да съм по-скоро фен на 50-те, и като музика, и филми, че даже и литература, в сравнение с днешните, все пак ще уважа носталгиците с едно парче от 80-те. Че и текста е за времето и измерването му Wink
От мен да мине, копвам го (текста)

Превод на стиховете: Кирил Кадийски

Часовникът

Часовник — бог зловещ с усмивка разкривена!
Той с пръст ни се заканва и съска ни — помни!
В сърцето ти страхливо безброй Горчивини
без жал ще затрептят като стрели в мишена.

Изчезва всяка радост пред теб — като в мъгла,
тъй зад кулисите се скрива нимфа млада;
и всеки миг гризе от твоята наслада,
а тя — разбираш късно! — за цял живот била.

На час три хиляди и шестстотин закани —
Секундите — помни, че… И всяка с остър глас
като комар. Днес казва: ще стана Вчера аз,
но с кръв от своите дни мен, гнусното, нахрани!

Remember, Esto memor и Souviens-toi.
(Гласът метален на безброй езици жили.)
Минутите пред теб са златоносни жили,
оставяй ги, но злато вземи преди това!

Помни, че Времето е алчен комарджия,
печели всеки удар — и то без хитрини!
Денят ти се смалява. Нощта расте — помни!
И зее бездната; клепсидрата — хвърли я!

Божественият Случай във вечния хазарт
и Добродетел (ти, о, Девствена съпруго!),
и Разкаяние — какво ни чака друго —
ще викнат: „Късно става! Умри, страхливец стар!“

Макар на най-добрия - Кирил Кадийски, превода е доста блед спрямо оригинала, но какво да се прави.

Ето добрия прочит, който обещах:

# 144
Да те натъжава определен вид изкуство, защото представлява един несъществен път на развитие не е носталгия.
По-скоро ми напомня прелюдия към трагедия, която мислехме за нещо друго.

Днешния свят налага интерпретация твърде различна от действителността. И проблема не е че се е случила дадена несправедливост, а че ни налагат лъжлива интерпретация. Като проблема е в "налагат".
Лъжат, мажат, бият се, накрая става едно и също, мощностите за производство на енергия намаляват.
Лъжат, мажат, бият се, конкурентоспособността на цели региони намалява, производството се изнася.
-//- корупцията се вдига до рекордни нива.
Полу-грамотни успешно враждуват с животновъдството и особено с кравите.
Пропагандата успешно успява да устрои война заради правата на 12.000.000 души, след което заличава всяка дума за тези хора, както и за правата им и пренася аргументите в някакво имагинерно поле на сини и червени например.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 09:51 от Тифи19

# 145
  • София
Остави детето на майка му и върви на работа.

# 146
Как си, Горджи? Grinning Коги е Гърцията?

При нас гърми от 2 часа, а повалява от скоро. Месец май - облачен, зелен и влажен. Още не съм си извадила коженото яке. Joy

# 147
В пороя думи на Тифи има много верни. Да стои при дЯтето. И майките са хора.

Аидка, яви се. Кой вятър те запиля накъде?! И Хепи я няма. Сигурно и други пропускам.

Студено и при мен ☔ Ако няма слънце, винаги има и вариант Б

# 148
  • София
25- ти тръгвам.
Големият въпрос е как да намеря някой трезв от 24- ти, че сабалем у 5 да ме метне на автогарата. На бал сме задружно на 24- ти и не знам, не знам….

Понеже времето ми прецака слънчевите априлски бани, та си намазах бело- синьото тело̀ с автобронзат малко да замязам на нещо и се молете да не стана оранжева Joy

# 149
Куту станеш оранжева, поне нема те забравят нейде, отличима ще си. Joy

Такси за автогарата? М?

Елифче, Joy.

Общи условия

Активация на акаунт