Лидл 175 - празнично майска

• 67 970
  • 723
  •   1
Отговори
# 405
Пуешка кайма вземам, защото е с по-малко количество мазнина, иначе я готвя само смесена с друга 50/50 за кюфтета, във фризера ги замразявам на порцийки и после събирам по две комплект. Самостоятелно става за неща като лазаня или спагети болонезе иначе на вкус е като онова дето е имитация на месо.
Месата им обикновено са добре напомпани с вода, но пък са по-евтини от месарницата, а и аз обикновено задушавам с малко вода така и така, за мен няма проблем 😁

# 406
  • до най-прекрасния мъж

За да не съм съмсем офтопик, нещо напоследък няма дрехи за по-едри хора. Купувах на ММ дънки, суитчери, анцузи, тениски. Освен едни обикновени тениски, които така и не открих, а друг път се подмятат със седмици бройки, друго не съм виждала последната година и нагоре.
Така е. хххл мъжки дънки няма от почти 2 години или повече или аз не съм видяла, а следя всяка брошура. Мoже би ще им пиша. Добре че са waikiki.
И аз следя, защото съотношението цена/качество беше добро. Интересно ми е какво ще ти отговорят, въпреки че подозирам, че ще е някое клише тип "следете брошурите". По принцип дрехите за едри хора са много скъпи, в Лидл бяха поносими. Уайкики е вариант, но цените са други. Единствено в аутлета има попадения, но си иска следене.
Откакто вземам прясно месо и колбаси от месарница и млечни от фирмен магазин на местна мандра, разходите ни драстично спаднаха. И аз мислех, че купувам промоции, но уви. А вкусът е несравним. Цялата къща ухае на вкусно месо, като готвя. Нещо, което с месо от хипермаркетите не бях постигала до сега.

# 407
Откакто вземам прясно месо и колбаси от месарница
На коя фирма?
Месарниците в София, които аз харесвам, не са по евтини от супермаркетите.

# 408
Аз да се оплача. Бяха ми се дояли гофрети (веднъж на високосна се случва) и минавайки през Лидъл реших да си взема. Гледам някакви белгийски намалени и решавам да взема от тях вместо обикновените. Е, по-гадно нещо не съм яла- сухо, твърдо, залято с възможно най-гадния кувертюр.

# 409
Аз да се оплача. Бяха ми се дояли гофрети (веднъж на високосна се случва) и минавайки през Лидъл реших да си взема. Гледам някакви белгийски намалени и решавам да взема от тях вместо обикновените. Е, по-гадно нещо не съм яла- сухо, твърдо, залято с възможно най-гадния кувертюр.
Стават хубави като се затоплят, в микровълнова например за 15сек.

# 410
  • Буркина Фасо
абсолютна белгийска гадост. не повтарям.

# 411

За да не съм съмсем офтопик, нещо напоследък няма дрехи за по-едри хора. Купувах на ММ дънки, суитчери, анцузи, тениски. Освен едни обикновени тениски, които така и не открих, а друг път се подмятат със седмици бройки, друго не съм виждала последната година и нагоре.
Така е. хххл мъжки дънки няма от почти 2 години или повече или аз не съм видяла, а следя всяка брошура. Мoже би ще им пиша. Добре че са waikiki.
И аз следя, защото съотношението цена/качество беше добро. Интересно ми е какво ще ти отговорят, въпреки че подозирам, че ще е някое клише тип "следете брошурите". По принцип дрехите за едри хора са много скъпи, в Лидл бяха поносими. Уайкики е вариант, но цените са други. Единствено в аутлета има попадения, но си иска следене.
Откакто вземам прясно месо и колбаси от месарница и млечни от фирмен магазин на местна мандра, разходите ни драстично спаднаха. И аз мислех, че купувам промоции, но уви. А вкусът е несравним. Цялата къща ухае на вкусно месо, като готвя. Нещо, което с месо от хипермаркетите не бях постигала до сега.
Блу, сподели от къде купуваш.
Скрит текст:
Препоръчаха ми Орион в Тракия, оттам съм купувала, българско, хубаво месо, но ми е в другия край на града.

# 412
Пуешката кайма вкъщи се харесва. Правила съм различни видове кюфтета- стандартни, с червен лук и кашкавал, с маслини и кашкавал (и бекон ще върви много), а днес правих кюфтета от пуешката кайма, едно яйце, настъргани на едрото ренде една тъмна тиквичка, морков и половина, накълцани фино в чопъра с малко вода една глава лук и две зелени чушки, шепичка фино настъргано червено цвекло (имах останало). За спояване използвах овесени трици и кокосово брашно, подправките бяха сол, черен пипер, къри, чубрица и повече смлян кимион. Сложих да се пекат във фурната върху хартия за печене, полях с малко зехтин кюфтетата. Получиха се една тава с кюфтета:

Правили сме с пуешката кайма и супа топчета, мусака, кайма със зеленчуци (снимка):

Скрит текст:
Пуешка кайма, зелен боб от замразения, корен от магданоз, два моркова, няколко стръка селъри, червена и зелена чушка, две глави лук, стрък праз, пресен чесън или зелен лук, тиквичка, мазнина, двойноконцентрирано доматено пюре, повечко подправки, зехтин и малко вода. Около 2 кг сготвена манджа се получи.😃  

Последна редакция: нд, 21 май 2023, 04:01 от dolce miele

# 413
  • shumen
Пуешката кайма вкъщи се хареса.Правила съм кюфтета от нея и не са лоши.

# 414
Аз имах един дроб, който се чудех какво да го правя, че вкъщи все им е сухичък въпреки че го киснах цяла нощ
Дробът, за да не е сух, се пържи/ задушава буквално за секунди.
Замразения телешки дроб от витрината е божествен, но и аз веднъж го пресготвих - и стана сух.

# 415
И аз съм правила кюфтета от пуешката кайма. Малко сухи стават, но месото не се стопява, което означава че не е наблъскано с вода и мазнини. Като правя свински кюфтета се свиват наполовина в тигана.

# 416
Здравейте,
Каква риба е фагри? Тоест, има ли наситен рибен вкус или е по-скоро бяла риба?

# 417
Да попитам, дали някой е срещал изостанали ранички от тези, понеже ги изпуснах, убих се да обикалям и не знам дали някъде няма нещо останало?

# 418
Здравейте,
Каква риба е фагри? Тоест, има ли наситен рибен вкус или е по-скоро бяла риба?
Фагри е вид ципура, месото е бяло и не мирише натрапчиво на риба.
 Доста вкусна е според нас разбира се.

# 419
  • София
Някой има ли уреда за заспиване?  Върши ли някаква работа?

Общи условия

Активация на акаунт