Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 59 774
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
Честити бебоци на St_S и на Happysocks. Много да ви радват малките душички.

И при мен няма индикации, тази сутрин се събудих с много болезнени гърди, все едно всеки момент ще ми потече кърмата, а иначе от 2 дни доста коластра ми тече. Това е е единственото ново при мен.в Сряда съм на преглед за разкритие и на тонове.

При мен нищо не тече от гърдите, това значи ли, че нямам още коластра?

Вече съм 36 г.с. според календара на АГ и дебна за всякакви симптоми, които биха подсказали предстоящо раждане.

# 616
До колкото знам, при някои идва след раждането.

# 617
И на мен нищо не ми тече 😄 даже стисках единият ден.. пак нищо. Питах акушерката от женската консултация, няма проблем - ще дойде като родя.

# 618
Момичета случайно някоя от Вас да има/имала болка в пъпа или около него ?? От два дни започна да ме боли ей така от нищото когато лягам,когато се обръщам от ляво на дясно и обратно и се чудя бебка ли взе да натиска нещо или е нещо друго,ще излъжа ако кажа , че не се филмирах …. 34+5 г.с съм…не мога да опиша точно каква е , но най-наподобява на някакво дърпане все едно се разтяга 🥹

# 619
Бонбон 911 имах и аз болка в пъпа преди време. Не е била много силна, но 2-3 дни ме болят и ме сърбя кожата. След това изхвръкна навън.
Днес бях на преглед господна е главично 37 седмица съм. Ходих и на тонове, като засякоха една контракция. От Пазарджик съм ще раждам  тук е местна клиника нормално. Ще се радвам, ако има други мами да се запознаем от града.

# 620
Бонбон 911 имах и аз болка в пъпа преди време. Не е била много силна, но 2-3 дни ме болят и ме сърбя кожата. След това изхвръкна навън.

И при мен се случи така, не мисля, че е нещо за което да се притесняваш.

# 621
Здравейте, с диабет преди бременността съм, като АГ и ендо ми препоръчват да се случи събитието между 36 и 37г.с
Е избрахме си дата 29.08 планово секцио. Имам притеснения, не за секциото и бебо, а от това ,че съм настинала или е вирус .
От няколко дни ме драскаше гърлото. От днес ми тече яко носа. Пия хомеопатия: инфлуцид, ангин хил, исла, физиологичен разтвор пръскам и голдисепт спрей. Не виждам подобрение ,а обратното. Притеснено ми е след една седмица е секциото дали ще се оправя и дали няма да ми го отложат !?
В 3м бях така и се влачих повече от месец , но пих и антибиотик .
Утре смятам да звънна на АГто.
Ще раждам в Селена Пловдив. А в петък съм на последен преглед при др Ставрев.

# 622
Момичета на 21 август, рано сутринта със спешно секцио се роди моята дъщеря.🩷
Роди се в 34w и 2d и е в неонатология.
Набързо моята история, през нощта ми падна тапата и имах постоянни менструални болки, тапата ми беше кафява, но освен нея видях следи от прясна кръв, и понеже бях в 34 седмица със скъсен сервикс, и имах две прокървявания в началните месеци, веднага звъннах до болницата (живея в чужбина и тук практиката е да се регистрираш в болница преди раждане и да звъниш преди да отидеш до там). Обясних случая си и те ми казаха да отида да ме погледнат. Бях си снимала тапата, за да им я покажа. Те не видяха нищо притеснително,  но ми пуснаха тонове, за да видим бебето и после дежурния лекар  щеше да ме прегледа ( действието се случва в 4 сутринта) .От тоновете се видя, че имам контракции, които не бяха индикация за започващо раждане, защото не бяха на често, но пулса на бебето беше като,че то спи или е в дистрес, и за това ме накараха да хапна сладко и да сменя позицията, за да пробвам да го събудя, и докато се обръщах усетих,че нещо се излива, мислех,че са водите ми, но беше алено червена кръв. Старшият лекар веднага дойде, и с  негова колежка провериха на ултразвук как е бебето и откъде кървя. Беше ми ясно,че ще следва секцио в минутата, в коята видях кръвта. Оказа се,че имам отлепяне на плацентата и матката ми е пълна с кръв. Бебето беше ок, буквално за по-малко от 10 мин формираха екип и аз бях на операционната маса.Сложиха ми пълна упойка, за да седи детето по-малко време под наркоза. Та аз спомени от самото секцио нямам, освен как се качвам на масата и мимслагат упойка.
Извади ли са бебето (викнали са мъжа ми да го види в друга стая).
Аз се събудих  когато ме местиха към в стая за раждане (тук няма реанимация) и питах как е бебето, те казаха,че е добре,но ще остане в неонатологияи по-късно ще ме закарат с леглото до там, за да мога да в видя.
После мина опериращият ме лекар, за да ми о ясни какво е станало и това, ковто ме учуди беше, че всички лекари и акушерки бяха впачатлени от моята рвалция да отида веднага в болницата, защото съм отишла буквално на време, и не съм пренебрегнала дискомфорта си, защото финала е щял да бъде доста различен в негативен смисъл.
И другото, което каза лекарката е,че винаги съветва жените, ако имат вътрешно усещане ,че нещо не е наред с бебто им, да ходят на преглед.
Но явно женската интуиция е велико нещо.
След няколко часа ме заведоха с леглото  неонатологията, да си видя бебето,мъжа ми беше с мен, и после ме закараха в стаята ми. Като това, което.ми харесва тук е, че първо можеже да си доплатош за еденична стая и мъжа  ти да е с теб през цялото време.През буквално 2 часа идват и те проверяват как си и от какво имаш нужда. Отделно може да им звъниш, ако имаш нужда от нещо. Стимулират кърменето,родих рано сутринта и след 6 час ми донесоха помпа  и ми показаха как да се цедя, да си правя масаж и да си събирам коластрата, която се носи на бебето в неонатология,
Успях да събера коластра, сега се надявам и кърмата ми да слезе.
Дадоха да си гушна бебето за повече от час кожа върху кожа 😍
И ме изправиха след 6-7 часа след операцията.

# 623
Набързо моята история, през нощта ми падна тапата и имах постоянни менструални болки, тапата ми беше кафява, но освен нея видях следи от прясна кръв, и понеже бях в 34 седмица със скъсен сервикс, и имах две прокървявания в началните месеци, веднага звъннах до болницата (живея в чужбина и тук практиката е да се регистрираш в болница преди раждане и да звъниш преди да отидеш до там). Обясних случая си и те ми казаха да отида да ме погледнат. Бях си снимала тапата, за да им я покажа. Те не видяха нищо притеснително,  но ми пуснаха тонове, за да видим бебето и после дежурния лекар  щеше да ме прегледа ( действието се случва в 4 сутринта) .От тоновете се видя, че имам контракции, които не бяха индикация за започващо раждане, защото не бяха на често, но пулса на бебето беше като,че то спи или е в дистрес, и за това ме накараха да хапна сладко и да сменя позицията, за да пробвам да го събудя, и докато се обръщах усетих,че нещо се излива, мислех,че са водите ми, но беше алено червена кръв. Старшият лекар веднага дойде, и с  негова колежка провериха на ултразвук как е бебето и откъде кървя. Беше ми ясно,че ще следва секцио в минутата, в коята видях кръвта. Оказа се,че имам отлепяне на плацентата и матката ми е пълна с кръв. Бебето беше ок, буквално за по-малко от 10 мин формираха екип и аз бях на операционната маса.Сложиха ми пълна упойка, за да седи детето по-малко време под наркоза. Та аз спомени от самото секцио нямам, освен как се качвам на масата и мимслагат упойка.
Аз се събудих  когато ме местиха към в стая за раждане (тук няма реанимация) и питах как е бебето, те казаха,че е добре,но ще остане в неонатологияи по-късно ще ме закарат с леглото до там, за да мога да в видя.
После мина опериращият ме лекар, за да ми о ясни какво е станало и това, ковто ме учуди беше, че всички лекари и акушерки бяха впачатлени от моята рвалция да отида веднага в болницата, защото съм отишла буквално на време, и не съм пренебрегнала дискомфорта си, защото финала е щял да бъде доста различен в негативен смисъл.
И другото, което каза лекарката е,че винаги съветва жените, ако имат вътрешно усещане ,че нещо не е наред с бебто им, да ходят на преглед.
След няколко часа ме заведоха с леглото  неонатологията, да си видя бебето,мъжа ми беше с мен, и после ме закараха в стаята ми. Като това, което.ми харесва тук е, че първо можеже да си доплатош за еденична стая и мъжа  ти да е с теб през цялото време.През буквално 2 часа идват и те проверяват как си и от какво имаш нужда. Отделно може да им звъниш, ако имаш нужда от нещо. Стимулират кърменето,родих рано сутринта и след 6 час ми донесоха помпа  и ми показаха как да се цедя, да си правя масаж и да си събирам коластрата, която се носи на бебето в неонатология,

Честито мами ❤️❤️❤️ Бъдете живи и здрави с бебока 🌺🌺🌺 Бързо възстановяване!

# 624
Миличката Heart Силни прегръдки и честито за бебенцето Heart

# 625
Gab170, абсолютно същото изживях на 15.08. С разликата, че вече бях в 36-та седмица. Но нямах абсолютно никакви индикации, че нещо не е наред. Отидох си на тонове просто и като станах шурна кръвта.
Разбирам те напълно и съм сигурна, че го изживяваш. Аз го. Но всичко ще е наред. ❤ бързо възставновяване и скоро да се гушкате с бебенце! ❤
Не се притеснявай и се радвай, че сме били на точното място в точния момент. Някой ни е закрилял. На мен постоянно ми го казват.
Ние вече сме си вкъщи от 3 дни 💓

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 09:47 от CardyR

# 626
Gab170 честита радост! Бъдете здрави и бързо възстановяване на теб!
Bubeto1989 чуй се с тоя АГ. Има доста неща които може да пиеш вече в 9м. Има и цяла една седмица да се възстановиш.

# 627
Момичета случайно някоя от Вас да има/имала болка в пъпа или около него ?? От два дни започна да ме боли ей така от нищото когато лягам,когато се обръщам от ляво на дясно и обратно и се чудя бебка ли взе да натиска нещо или е нещо друго,ще излъжа ако кажа , че не се филмирах …. 34+5 г.с съм…не мога да опиша точно каква е , но най-наподобява на някакво дърпане все едно се разтяга 🥹
Болка около пъпа имам и аз, първо ми се появи в началото на юли в долен десен ъгъл под пъпа, но там си знам, че имам пъпна херния още от преди да забременея, а и болката беше като прещипано, и преди я бях изпитвала. За всеки случай посетих хирург, който ми обясни, че сега по време на бремеността няма какво да се направи, единствено ако ми излезе пак хернията, с масажни движения да се опитвам да я прибера (то се усеща като малко балонче сякаш е излязло). Миналият петък и вчера обаче, при ставане от полулегнало положение, ми се появи отляво на пъпа, тоест не където ми е хернията, една отвратителна срязваща, пареща болка, която пак си ме шашна. Понеже съм си филмарка и аз, утре пак имам час при същия хирург да видим това от хернията ли е, или нещо друго. Иначе в момента съм малко като мумия, като съм легнало положение ме е страх да се въртя настрани много, ставането го правя като някакъв цирков артист, защото ме е страх да не ми се появи пак тази болка, много е гадна наистина.

# 628
Честито Gab170! Бъдете здрави с малката принцеса и бързо да се възстановиш 🩷

# 629
Честито на майките героини!
Дами, помагайте нямам много време, а и нямам мечтано име.
Амелия
Ариа
Аделина
Дайана

Общи условия

Активация на акаунт