Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 57 970
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
  • София, България
И аз във вторник бях на преглед. 26 г.с., бебето е 909 грама. Blue Heart Говорихме и за раждането - ако стане над 3.500 вероятно няма да пробваме нормално, пораженията можело да са големи. Frowning Чудя се има ли смисъл от някакъв режим, за да не качвам много и съответно той също.

# 106
Veselinova1.  Няма как с точност да го измерят вътре, винаги има отклонения. Не се връзвай на такива приказки и не спазвай диети, ще навредиш на детето.
Бях на преглед днес при Чавеева. Моята бебка в 23.1д. е 550гр. Каза, че всичко й е отлично. Снимката не ми хареса на лицето, която ми даде.

# 107
Здравейте, мами ❤
Как сте? Вече започнахте ли с покупките?
Този уикенд има доста отстъпки в много сайтове и големите бебе вериги магазини 🙃

# 108
Не смятам да купувам нищо за сега. Имаме фокус кръщенето на малкия ни син и да му взема летни дрехи.

# 109
  • София
Аз имам почти всичко от баткото, но количка например вече си харесах и купих, както и някакви по малки неща които ще ми трябват

# 110
Скоро започваме и ние големия пазар. Всичко трябва да купим, първото ни дете е момиче, сега чакаме близнаци момчета. Че дори и нова кола трябва да си купим 😂. Купили сме разни дребни неща, след седмица влизам в 7ми месец, ще се отпусна малко повече 🥰

# 111
Здравейте, и аз да се включаа.. На 22.04 ми беше втората ФМ, тогава бях в 19г.с.+0 и бебчо тежеше 401гр.
Сега в четвъртък съм на преглед и нямам търпение вече, надявам се всичко да е наред. Започнах да го усещам още в 18гс и беше като леко гъделичкане. Сега съм в 24+2 гс и вече си се усещат стабилни ритници😁
Да ви попитам случвало ли ви се е да ви теква кръв от носа? Понякога предполагам е от преумора, но понякога ми се случва сутрин като се събудя, просто така от нищото..

# 112
Здравейте, мами ❤
Как сте? Вече започнахте ли с покупките?
Този уикенд има доста отстъпки в много сайтове и големите бебе вериги магазини 🙃

Аз започнах с дребни покупки (дрешки, шишета, стерилизатор) още в началото на бременността. Sweat Smile В началото на Май си купихме кошара, матраче и подложка за повивалник, даже хванахме кошарата на намаление. Бях си я харесала още от Март месец. Relaxed Количка още нямам поради простата причина, че не съм си харесала. В Бургас няма голямо разнообразие, поне според мен и затова ще отидем до някой по-голям магазин в друг град. Нямам намерение да чакам до последния момент, искам да ми е спокойно, че основните неща сме ги взели.

С мъжо сме решили малко промени да направим вкъщи, за да ни е по-комфортно като се появи и бебо. Не става въпрос за ремонти, по-скоро размествания на мебели Sweat Smile В спалнята, където ще ни е кошарата има нужда от преустройка. Усещам, че ще има и доста неща за изхвърляне. Имаме си една стаичка, която ползваме като склад, но в последно време е затрупана с всякакви ненужни неща... Та аз още днес се захващам да оправям каквото мога, пък тежките и обемистите неща на мъжо ще оставя. Satisfied

# 113
Ние имаме вече новозакупени шапки! Grinning слинг, столче за кола. Надявам се, че за 01.06 ХМ ще бъдат щедри и пуснат 15-20 процента намаление на детски дрешки, за да купя разни неща. Иначе наследява доста от кака си, така че нямам много за пазаруване.

# 114
Здравейте мили дами.
Аз пак да се оплача... Претърпях работна злополука. Disappointed Нараних си жестоко дясната ръка. Наложи се почти двучасова операция. За щастие нямам нищо счупено и нервните окончания са ок. И най най важното бебка е добре.Two Hearts Всичко което получих /местна анестезия, антибиотик/ беше съобразени със състоянието ми. Не ми дават болкоуспокояващи заради бебка и си трая. Та...пак съм вкъщи с болнични. Нищо не мога да правя. Ще ходя на физиотерапия и се надявам до септември ръката да ми се оправи.
Пазете се! Почивайте си повече и мислете само за малкото човече, то сега е най важно!:hugs:Hug

# 115
Бързо оздравяване 🍀
Здравейте мили дами.
Аз пак да се оплача... Претърпях работна злополука. Disappointed Нараних си жестоко дясната ръка. Наложи се почти двучасова операция. За щастие нямам нищо счупено и нервните окончания са ок. И най най важното бебка е добре.Two Hearts Всичко което получих /местна анестезия, антибиотик/ беше съобразени със състоянието ми. Не ми дават болкоуспокояващи заради бебка и си трая. Та...пак съм вкъщи с болнични. Нищо не мога да правя. Ще ходя на физиотерапия и се надявам до септември ръката да ми се оправи.
Пазете се! Почивайте си повече и мислете само за малкото човече, то сега е най важно!:hugs:Hug

# 116
Момичета, на прага на 7-ми месец съм и разбрах, че в града ни не се предлага епидурална упойка при раждане заради липса на обучени анестезиолози, а съм много доволна от следящия ме лекар и държа да си родя с него. Има ли нещо притеснително в раждането без епидурална? Предполагам се досещате, че при нужда от секцио се прилага директно пълна упойка.

# 117
Здравейте, аз съм пред подобна дилема. В болницата, в която изражда моето АГ, не се предлага епидурална упойка. Разбрах, че и в другите държавни болници не се предлага. Алтернативният вариант е частна болница, но така ще трябва да се доверя на непознат лекар.

# 118
В града ни няма частни АГ болници. Вариант е София, има и време горе-долу да избера лекар и болница там, но като че ли предпочитам със сегашния лекар да родя, ако не е чак толкова страшно раждането без епидурална. Първо раждане ми е и се притеснявам дали ще издържа на болката и т.н.

# 119
Това с упойките е меко казано странно, не вярвам в Шейново или Майчин дом да няма епидурална упойка, или в някоя друга университетска болница, защото този вид упойка се използват и за други операции.
Аз лично бих се притеснила, ако няма анестезиолог, който може да сложи епидурална, защото каква ми е гаранцията,че ще нацели дозата за пълна при спешно секцио, още повече, пълната упойка крие много повече риск от  странични реакции на организма.
Също така малките градски болници вероятно не разполагат и с неонатолози, а понякога това е от значение, та аз бих избрала поне болница с неонатология, което не винаги значи частна болница.
Но всеки си предценява, има хора, които раждат и вкъщи с дули, та кой каквото го влече😊

Общи условия

Активация на акаунт