Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 60 105
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
Включвам се и аз с ъпдейт от последната фетална морфология.
Околоплодните води вече са в норма, така че диетата ми за гестационния диабет е оказала влияние. На малкия човек всичко му е наред. Измериха го 1850 гр в 31 г.с.
Вече започваме да подготвяме плана за раждане и от другата седмица мисля да започна с покупките на по дребни неща.
Вие започнахте ли да стягате багажа? Обхвана ли ви гнезденето? 😁
Здравите , с вашия АГ коментирали ли сте метода на раждане и към коя г.с трябва да е, предвид, че сте с ГД?
Аз съм с диабет и ми предлагат секцио в 36г.с.

# 361
Здравейте, минавам да се отчета и аз с един голям мъж - 30-та седмица - 1800гр. ние вървим големи от самото начало и никога не е повдиган въпросът за гестационен диабет, проследяващият ме АГ казва, че бебето си се развива страхотно. Бебчето се е обърнало главично вече, а за метод за раждане говорихме и с него като той не намира причина за секцио за този момент, но трябва да го обсъдя с екипа, който ще ме изражда. Аз съм качила 5 килограма от самото начало до сега и по този повод не е изказвал притеснение.

# 362
Включвам се и аз с ъпдейт от последната фетална морфология.
Околоплодните води вече са в норма, така че диетата ми за гестационния диабет е оказала влияние. На малкия човек всичко му е наред. Измериха го 1850 гр в 31 г.с.
Вече започваме да подготвяме плана за раждане и от другата седмица мисля да започна с покупките на по дребни неща.
Вие започнахте ли да стягате багажа? Обхвана ли ви гнезденето? 😁

Мен гнезденето ме хвана още в началото на Юни Joy Постоянно нещо чистя и подреждам. Наскоро ни слагаха климатик в хола и толкова много прах ми бяха вдигнали, че на следващия ден излъсках всичко до съвършенство.
Старая се след като съм направила основното почистване навсякъде да поддържам лъснато Sweat Smile

Вчера купихме корито със стойка, комплекти за кошарата, някоя друга пелена и хавлийка. Като цяло с покупките за бебо приключих.
Започнах с моя списък и почти съм готова. Купих си едно бюстие за кърмачки (имам един сутиен дето бях взимала преди няколко седмици), още една нощница за кърмачки си взех (за сега са 2) и няколко броя дълбоки памучни гащи, че не знам дали тези еднократните ще са ми удобни Sweat Smile
Скоро трябва да започна да стягам и багажа за болницата, но имам още 2-3 неща дето трябва да си взема.

# 363
Здравейте, мами.. вие имате ли подготовителни контракции?
Мен два дни така ме болеше.. все едно ееееей сега ще ми дойде. Първа бременност ми е и не знам дали е нормално.

# 364
Относно Г.Д и раждането. Според моето А.Г. няма причина да не родя нормално. При мен стойностите на кръвната захар преди и след нормално хранене бяха винаги в норма, но не знам дали това им значение.
За раждането решихме да е с една акушерска практика в София и според тях също няма причина раждането да не е естествено.

Относно подготвителните контракции, аз имам стягания, но никога не са били чести. Обикновено ако имам са 1-2 за вечер.
Миналата вечер също имах болка като тази преди да ми дойде цикълът. Беше доста остра  и внезапна, но и премина много бързо. В събота съм на преглед при следящата ме лекарка и ще я питам, и за тези болки, но мисля, че са нормални.

# 365
Момичета тези от Вас които минахте последната ФМ , какво представлява тя? Отново ли оглеждат обстойно бебчето ,или наблягат само на определени неща?? 🌹

# 366
Момичета тези от Вас които минахте последната ФМ , какво представлява тя? Отново ли оглеждат обстойно бебчето ,или наблягат само на определени неща?? 🌹

При нас го огледа обстойно, но все пак наблегна на мозъка, стомахчето, сърцето и кръвотока, само лицето не успя да види, защото нямаше желание бебето да се покаже, но се довери, че всичко е наред на база предходната морфология, която бяхме правили пак при него.

# 367
При мен на ФМ освен вече споменатото, обърнаха внимание как са развити дробовете на бебчето, ще може ли да диша самостоятелно, ако се роди преждевременно. Специално внимание се отдели и на плацентата - етап на зрялост, кръвоносни съдове …

# 368
Страхотни сте,много Ви благодаря ❤🌹

# 369
А при вас момичета колко време продължава прегледа при фетална морфология?

# 370
Момичата каква марка клечки за уши,мокри кърпи , физ.разтвор , какъв термометър за мерене на Т взехте /ползвате ??От къде купихте? емаг опция ли е?? Помагайте , направо се загубих 😃🙈🫨🌹

# 371
Момичата каква марка клечки за уши,мокри кърпи , физ.разтвор , какъв термометър за мерене на Т взехте /ползвате ??От къде купихте? емаг опция ли е?? Помагайте , направо се загубих 😃🙈🫨🌹

Мокри кърпи аз взех Pampers Harmonie Aqua и Huggies Pure Extra Care и двата типа са 99% вода.
Термометър не съм вземала конкретен купих направо на Philips Avent грижа за бебето и към него има термометър, надявам се да мери точно Smile
Тъй като си работя от вкъщи и както обичам да казвам имам времето и нервите - доста следя за промоциите и част от нещата ги купувам от Амазон, част от нещата от магазини/сайтове от тук.

За прегледите при мен всеки преглед е около 40 минути - независимо дали ФМ или регулярен преглед.

# 372
Относно избора на дата за планирано секцио

Здравейте, днес бях на преглед при лекаря, който съм избрала за раждането.
По ултразвукови изследвания бебето отговаря на 34 г.с, а според последната менструация  съм в 33 г.с. и терминът ми е за 05.09. Докторът се съобрази с датата 05.09, а не с ултразвуковите изследвания.
Съответно имах избор за дата 14 дни преди термина.

# 373
  • София, България
Момичета, и аз се отчитам с новини.
Днес бях на първите си тонове и преглед след това - 34 г.с. + 5 дни, а малкият е 2383 гр.
Вдигнах обаче много висок пулс по време на прегледа - 134 удара в минута и ме изпращат спешно на кардиолог. Neutral Face Сега се притеснявам дали ще го овладея, защото естествено раждане с такъв стартов пулс даже няма да пробваме май. Някоя от Вас приема ли бета-блокер?

# 374
Привет, мамчета.
Мислех да пиша отново след прегледа, че ми е притеснено заради лекото изоставане на бебка (което се надявам да сме наваксали с протеина), обаче обхващате толкова теми, че ме сърбят ръцете да пиша. 😛

Относно марките за клечки за уши, термометри и тн, няма абсолютно никакво значение 😁 Аз ползвам с малката хигиенния комплект на Авент, който е топ. Купих още един и за бебето. Термометърът от там не ползвам, купила съм безконтактен, което за мен е най-доброто. Каквато и да е марката, обаче, няма никакво значение.

Много болежки по време на бременност, особено в последния триместър, са абсолютно нормални. Тялото се променя, тазът се разширява, органите се изместват, бебето ви притиска. И все пак, ако имате притеснения винаги може да се обърнете към АГ или спешното. Макар да ми е втора бременност, ето аз преди 3 вечери имах силни придърпвания долу, които ме притесниха. Откровено казано ме претупаха в родилното, колкото да видят, че не раждам и че бебето има тонове. Но пък беше все някакво успокоение да отида да ме проверят.

За леглото - нашето е от Германия. Сега взехме същото и за втората девойка. Леглото е трансформиращо.

Количка ползваме на Пег Перего - MON AMOUR. Аз съм доволна. Не знам само как ще се придвижвам с двете деца, при положение, че малката още си ползва количката или триколката. Не ми допадат бордовете на този етап.

Относно раждането - с извинение, ама очевидно всеки втори доктор си търси медицински причини за секцио, а всяка втора дама се хваща като удавник за тази сламка. Нищо лично, просто мои наблюдения. Аз родих естествено, раждането беше бързо и безпроблемно. Но ако ви кажа колко ме е страх, защото знам какво е вече, просто ви е бедна фантазията.  И все пак ме е страх и от секциото адски. Та, каквото е писано и който както се чувства добре да роди. Но мен освен да ми мерят кръвното веднъж месечно нищо не ми проверяват. Нито на очен са ме пращали, нито са ми казвали, че не мога да родя, защото съм дребна (а родих почти 4 кг бебе), така че, щом аз успях, почти всички могат 😛

Иначе аз съм в 33 г.с., от 34-та започвам тоновете, а в събота съм на преглед, за да проследим положението след приема на протеин и теглото на бебе.

Ще се включвам пак. 😋

Общи условия

Активация на акаунт