Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 291
  • 781
  •   1
Отговори
# 390
Да, кафе на гладно е много вредно. Сутрин винаги първо закусвам, но след нощна смяна съм като зомби. Дори не ставам от леглото преди да го изпия 😀. Гледам да  е кафе + бисквитка или плод.
Оплаквам се и аз от шкембе. Не е голямо, но съм като препълнена и ми стягат панталоните. Може и хормонално да  е. Менструацията ми  беше доста слаба (буквално изкарах с няколко превръзки), но продължителна. Май и ПМС нямах.

# 391
Аурора, благодаря!
Писала съм за мака, при мен даде такъв тласък на яйчниците, че всеки имаше по 3 - 4 фоликула. Въобще не се чувствах добре, беше ми тежко, подуто...
Повече не ща да я чуя и видя.
Имам чувството, че вече не толерирам много естроген.

# 392
  • Бургас
Плод също не е ок на празен стомах.

Защо? Доколкото знам е добре да се ядат на гладно плодовете според разделното хранене. Аз пия първо вода  топла или не, но топла/не гореща/ е по-добре за ходенето до WC. От фастингите и кетото знам, че се слага в кафето кокосово масло и може да не се яде.Аз съм хапвала преди спорт или йога и наистина засища без да надува.Сигурно и то помага за онази дейност, както и за зехтин съм чувала на гладно.

Възможно ли е от упойка, АБ и обезболяващо да се нашишкам? Апетит ми се отвори  голям.Всичко дето го лунувах замина на кино.Стомаха много ми се подува и ми става тежко.

# 393
Защото плодовете съдържат киселина, която не е ок за празен стомах.

# 394
Абсурд е да закуся и тогава да пия кафе. Преди кафето не съм човек и като ми замирише на храна ми се повдига. Колкото по-малко се храня толкова по-добре се чувствам. Детоксвам 2 пъти годишно и се чувствам чудесно.
Закъснява ми вече седмица, утре съм на преглед. Да видим какво е този път.

# 395
И аз пиех кафе на гладно, но като го закъсах със стомаха, вече ям, искам не искам.

# 396
  • тук и там
Пия кафе с мляко сутрин(на гладно). От кафе без мляко -ми става лошо на стомаха и на мен, чак започва да ми се гади.Та чисто кафе -само след като съм хапнала.

# 397
Аз закусвам от скоро, преди не закусвах с години и имах чувството че ми се гади сутрин. От 3 месеца закусвам всеки ден, дори си приготвям закуската от вечерта и нямам търпение да я изям. Така че свиква се. Сутрин се будя е нямам търпение да си хапна, но преди това чаша хладка вода, хапвам малко от закуската ( обикновенно е кекс с плодове и овесени ядки) и чак тогава кафе с мляко. Преди бях свикнала без закуска, направо обяд, дори си пиех хапчетата само след кафе, но промених режима си и съм доволна .

# 398
Трябва да има и протеин към закуската ти, която в този вид е основно въглехидрати.
Добър вариант е яйце, извара и др.

# 399
Трябва да има и протеин към закуската ти, която в този вид е основно въглехидрати.
Има и протеини яица, извара и протеин изолат т.е. кекса е балансиран по Зоната.  Правя го с всякакви плодове, но любимия ми е с банан и капки натурален шоколад. Мъжът ми също започна да закусва от моята закуска и сутрин чака да му дам порцията.

# 400
А, щом е по Зоната, ок.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 23:16 от Lemy

# 401
  • София
Има и протеини яица, извара и протеин изолат т.е. кекса е балансиран по Зоната.  Правя го с всякакви плодове, но любимия ми е с банан и капки натурален шоколад. Мъжът ми също започна да закусва от моята закуска и сутрин чака да му дам порцията.

Звучи супер, може ли рецепта?

Аз все се чудя какво да закусвам, това ми е трудното ядене. Според нутрициониста ръжени филийки с квас намазани или с авокадо, или с пастет от фермерско месо или с пушена сьомга, но ми омръзнаха тея неща. До нас има брутална пекарна и туко ми писне и ида и се нагърмя с едни чудесии…🤣

# 402
Рецептата за кекс с плод варира според количеството плод, меря плода и добавям овесени ядки за да се включа в блоковете. Обикновено правя в силиконова форма и правя 8БПВМ
1БПВ кисело мляко 220гр
2БП яйца 2бр
2БП обезмаслена извара от Лидл
3БП протеин изолат 26гр
ЗБВ банан 120 ( според плодовете, ако са по малко блокове се увеличават блоковете на овесените ядки)
4БВ овесени ядки или трици 56гр
7БМ шоколад минимум 70% - 21гр
6БМ орехи 18гр ( мазнините за протеин изолата и изварата са удвоени)
Не броя бакплувер 1ч.л. ,сода 1ч.л. и бленд от стевия и еритритол на вкус.
Това е рецептата като съм я правила с ябълки,  сушени кайсии,  парченца портокал и настъргана кора от портокал, боровинки, круши . Парченцата шоколад понякога ги заместваме с какао на прах, но 2блока и увеличаваме блоковете на орехите.
Закусвам 1/4 от направения кекс около 150гр, калриите в него са около 200- 210.
Това е, всяка сутрин закусвам такъв кекс, защото изпитвам глад към сладко. Опитах и със солен кекс и балансирани сандвичи, но трудно ми върви с кафето.

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 08:00 от Mi6i 80

# 403
Аурора, ей това много го обичам, и си я правя дори и сега, когато не съм на зоната. Използвам и царевично брашно, чедъра и скаморцата ги пропускам, или слагам кашкавал и цяло яйце. Става и без да използваш точните грамажи:
https://www.vzonata.com/carevichna-purlenka-sus-sirena/
В сайта има рецепти, ако ти се занимава, и тук също:
https://www.kakvodaqm.bg/zakuski-mezhdinni-zakuski/
Миши, ако искаш допиши грамажа на изварата.

# 404
  • София
Вие ме убихте с вашите закуски. Много сложно ми се вижда. Аз за закуска не обичам солено и затова след първото кафе , което е на гладно, си пека две филийки в тостера с дебел слой масло и различни конфитюри. После е второто кафе. А и честичко понеже съм във Франция и под нас има пекарна, та сме чести клиенти на сещате се какво .Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт