Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 287
  • 781
  •   1
Отговори
# 375
За рокля не трябва ли да е малко с по-висока талия, нещо такова🤔

# 376
Не си го представям за лятото Кайсия, ще е ужасно горещо.
Аз и дънки не мога да нося лятото. Трябва ми нещо леко и широко, не полепнало по тялото.

# 377
Абе да ви кажа, ок е. Аз нося такова под рокля от поне 6 години. Не широко, води се оформящо бельо. Идеята е веднъж да поприбере (да не се тресе Simple Smile, втори път на мен ми е много удобно срещу протриване на бедрата. Майка ми навремето решеже един чорапогащник за целта. Сега си има съвременни решения. Опция ми е и хубав еластичен клин под туника. Ползвам такъв тип аутфит за разходки с куче, инак ми се протриват бедрата с широка свободна дреха.
ПП. да допълня. В момента на пазара има много ефирни варианти вече, не плътни. Първите такива "гащи", които някога си купих бяха по-плътни и пак не са ми спарвали или да са създавали дискомфорт. Сега има и много по-удачни.

# 378
  • тук и там
Аз ходя с панталони предимно, но като слагам рокля или пола ще пробвам с това бельо.
На мен проблемната ми част е  ето тук.Точно като пояс стои-но от мазнини..Rolling Eyes

И другаде имам де, ама там са най-много и са натрупани последните години, преди корем не съм имала..
Оф, едно време се чудех  кой  въобще го носи това бельо, а сега купувам такова..Grinning

# 379
И аз имам проблем там, особено след като през 2018-та ме рязаха заради миоми. Белегът си прави чупка и няма начин, шкембето отгоре щръква.

# 380
  • София
Аз имам три чифта стягащи гащи и ги нося с рокли.
Друг е въпросът, като ми се забави цикъла и се подуя! Тогава седмица две съм като балон.

# 381
Като заговорихте за оформящо бельо, имате ли скорошни наблюдения за добър модел оформящ бански?

# 382
а, тук и аз ще се наредя, по плажове отдавна не ходя, но на Нареченските бани ми е време Simple Smile))))

# 383
Аз ходя с панталони предимно, но като слагам рокля или пола ще пробвам с това бельо.
На мен проблемната ми част е  ето тук.Точно като пояс стои-но от мазнини..Rolling Eyes

И другаде имам де, ама там са най-много и са натрупани последните години, преди корем не съм имала..
Оф, едно време се чудех  кой  въобще го носи това бельо, а сега купувам такова..Grinning
И аз винаги съм имала плосък корем, но сега пред стомаха са ми се трупнали.

# 384
  • София
Аз миналата година си взех едно черно дълбоко долнище на Lascana и си го нося с различни горни части.

# 385
  • София
Във фб групата на Рей една мацка отключи зверски паник атаки от много кафета и глад. Тва как е*ава майката на надбъбречните. Кортизолът удря тавана от тоя режим и нещата на 40 не са като на 20 с адреналните,  но айде стига съм нареждала като свекърва😆

Аз едно съм се убедила за себе си - пълноценното хранене е ключа от колибата - към либидо, енергия, добро настроение, здрава щитовидна, овладян кортизол и хубава кожа и коса.

# 386
  • In transit

Аз едно съм се убедила за себе си - пълноценното хранене е ключа от колибата - към либидо, енергия, добро настроение, здрава щитовидна, овладян кортизол и хубава кожа и коса.
Подкрепям с две ръце!

# 387
  • София
Аз съм си измислила някакъв мой режим, който ми е ок. Две кафета с кокосово мляко, салати, сирене, пилешко месо, ориз, някои плодове и зеленчуци - ами май това ям през повечето време.

# 388
За запек и стомашни проблеми, препоръчвам: https://nowfoods.bg/product/dgl-400-mg-with-aloe-vera-100-vcaps
И кортизола бори, и енергия дава, това е най-любимата ми добавка!

Аз се връщам малко назад с този пост, но сега тръгнах да разглеждам състава на тази добавка. Това всъщност е женско биле, нали? Чета, че съдържа фитоестрогени. Дали е подходящо при нас?

Аурора, пак да те запитам за тази добавка при запек, която беше препоръчала Simple Smile

# 389
  • София
Стела, извинявай, пропуснала съм въпроса🌷

Добавката ми е предписана от нутриционист, тя е наясно с проблемите ми като ендометриоза, за която се знае, че обикновено върви с излишък на естроген.
Да ти кажа, не съм се замисляла дали може да вреди на фронта с естрогена, за да питам. Тя ми беше изписана преди време във връзка с много разбутан гастрит, но толкова добре ми повлия и на настроение и енергия, че отвреме-навреме пак си я купувам.
Ако се притесняваш за фитоестрогена, по-добре не я купувай🤗

Между другото и маката е суспектна за естрогена, но я обичам много и си взимам. И настроение дава, и тестостерона леко бууства, че ми е заспал, и на либидото добре влияе. Аз имам две гадни лечения за по 9 месеца с вкарване в изкуствена менопауза и тая добавка ме е вадила от блатото.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 17:17 от Aurora

Общи условия

Активация на акаунт