Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 285
  • 781
  •   1
Отговори
# 360
Категорично не Simple Smile

# 361
За запек и стомашни проблеми, препоръчвам: https://nowfoods.bg/product/dgl-400-mg-with-aloe-vera-100-vcaps
И кортизола бори, и енергия дава, това е най-любимата ми добавка!

Аз се връщам малко назад с този пост, но сега тръгнах да разглеждам състава на тази добавка. Това всъщност е женско биле, нали? Чета, че съдържа фитоестрогени. Дали е подходящо при нас?

# 362
Поне запек нямам. Но ако имах:grinning: преоткрих чудесно средство за справяне. Снавам гладна след нощна смяна и гледам във фурната се пече пиле. Викам си ще се пазя, ще хапна нещо леко. Ударих едно хубаво силно еспресо +една тарелка ягоди  😁.

# 363
  • Бургас
zavs, това е моята рутина от години.Топла вода, плод, кафе.От учителката ни по биология съм запомнила -никога кафе на гладно.

# 364
Плод също не е ок на празен стомах.

# 365
Eeeee, че аз цял живот си пия кафе на гладно. Не закусвам. Т.е. закусвам кафе. До обяд не ям, рядко е да хапна нещо, изключение. Плод и кафе съм съчетавала. Череши и кафе редовно тези дни, но следобедно. Нямам аз проблеми.
ПП. понеже правих експеримент аз тези дни, върнах се в младостта си, когато съм правила някакви плодувания, та понеже от години не бях хапвала череши, реши тази година да им се наситя на воля. Та съм 15 дена на череши и кафе. И няколко кайсии за разкош Simple Smile Корема си стои, ама свалих един размер на дрехи, та ми е комфортно.

# 366
  • 1st floor
15 дни? Тези череши дават ли всички витамини, минерали и други полезности, които са нужни на тялото ти? Аз не бих му причинила това...

За ягодите - и мен ме разхлабват.  😀 Но в количество 1 тарелка. 😀

# 367
  • Бургас
Супер е за организма на череши за 10-15 дни, аз съм го правила, то точно лечебното гладуване на Емилова е с плодове, за толкова кратък период няма как да ти залипсва някой витамин или минерал, а ползите от гладуването са отдавна доказани

# 368
  • In transit
Мен черешите ме подуват и ми образуват газове, а ако изям повече от шепа ягоди, ми излизат пъпки по лицето.
Не мисля, че плодуванията са ок за организма, но всеки се преценява. А "д-р" Емилова не искам да я коментирам изобщо.

# 369
Не мисля, че плодуванията са ок за организма, но всеки се преценява. А "д-р" Емилова не искам да я коментирам изобщо.

Много съм съгласна!

# 370
Еха, какви яки кореми имате. Много обичам череши, но ми дразнят корема.
Не зая защо мислите че е полезно това ядене само на захар, па било тя и плодова.
Отделно че глад и кафе си е кофти комбинация. На мен ми донесе сериозно изтощаване.
Отворих Дира, и ми изскочи тази статия:

Д-р Герова: Естрогеновият прозорец ни дава шанс да влезем във форма при менопауза
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/d-r-gerova-estrogenoviyat-prozo … rma-pri-menopauza

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 09:34 от Lemy

# 371
  • тук и там
На теория всичко е лесно, на практика -трудно. Като я гледам д-р Герова, и тя самата има проблем с теглото.
Имам ужасни натрупвания на мазнини аз в коремната област. Онзи ден за първи път си купих стягащо бельо -когато съм с рокля през лятото да прибира малко корема. Само дето не се виждам и с това-мисля че, ще пукна от жега сигурно  с него..

# 372
Аз ходя с бюстиета в къщи, но всички започнаха да ме дразнят в областта на ластика, и кожата ми нещо не е доволна.
Та в този ред на мисли, това стягащо бельо няма ли да ти се отрази зле на кожата 🤔

# 373
Ама:
1. Аз не гладувам. Аз принципно цял живот не закусвам, това не е гладуване.
2. Аз не плодувам по Емилова. Правя си инцидентно разтоварване.
Обясних се кат малко дете на 50, но:
 - никога не съм имала проблеми със стомах нито от плод, нито от незакусване, нито от кафе, сиреч мога да си го позволя;
 - не знам някъде да съм написала, че го правя, защото е здравословно. Правя го, защото ми е кеф в момента да го направя, а както се разбра-мога да си го позволя. 'Ного са ви "лабави коремите на вас-това е по баба ми-тя така казваше.
Simple Smile
Плодувала съм в далечното минало, много добре ми се отразяваше някога на младини. Сега не плодувам, сега се насищам на череши, които не съм близвала от 4-5 години. Свалих един размер дреха, което не беше целта дори.
Та, аз от около 35 години съм на кафе на гладно. Първото ми ядене обикновено е след 12 часа. Рядко, инцидентно съм закусвала някога аз. Помня като дете, сутрин майка ми пускаше сандвичи да се пекат. Като ми замирише на печен сандвиш ми ставаше лошо и имах позиви чак ако ме накара да ям. Но кафета си жуля без никакъв проблем. Дори заспивам след кафе.
Кой каквото му понася в крайна сметка.

# 374
  • тук и там
Аз мисля само когато съм с рокля  да го нося-а това се случва много рядко.
Не съм се замисляла за кожата, но едва ли ще имам проблем.То това , което взех е нещо такова.Тъкмо няма да ми се протриват бедрата.Нямам опит , тепърва ще пробвам.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт