Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 297
  • 781
  •   2
Отговори
# 405
С готова рецепта е лесно, но като всяко нещо, различно от обикновеното, се вижда сложно.

# 406
Аз не обичам сладко за закуска, макар и с подсладител. От години по Зоната закусвам сварени овесени ядки с малко зехтин и козе сирене. Става готово за около минута, много е вкусно и ме държи сита до обяд.
Заради ИР получавам хипогликемии и гледам да не пропускам хранене.

# 407
  • София
Леми, Миши, благодаря за рецептите!🌷
Звучи много вкусно и ще се пробва!❤

# 408
От години по Зоната закусвам сварени овесени ядки с малко зехтин и козе сирене. Става готово за около минута, много е вкусно и ме държи сита до обяд.
Заради ИР получавам хипогликемии и гледам да не пропускам хранене.
Аз добавям и яйце, понякога и кашкавал, то става като каша, а мм му е голям фен, постоянно ме кара да му правя за закуска.
А какъв страхотен сладкиш правя с овесени ядки 😎 То сладкиш е силно казано де, защото е без захар, слагам плодове.

# 409
Майка ми прави...и като каже-ма то здравословно Simple Smile)))) и се очаква да проям. Ми-няма. Чопвала съм от въпросния сладкиш с кафе, ама следобед.
Години експериментирах с нисковъглехидратна кухня и нито еднин от опитите ми не доведе до възторг хората у нас, за съжаление. Толкоз си мога. 5 години опити стигат мисля да докажа, че не ми се получава.

# 410
  • София
Аз не мога да се излъжа да заместя нещо, като ми се яде всъщност нещо друго. Не правя и диети, защото ако съм ограничена, мигновено ми се дояжда това, което не бива и тогава става една душевна мъка. Не искам да си го причинявам. Просто контролирам количествата и съм изхвърлила вечерята, както съм казвала и преди. За сега работи при мене. Докога не знам, ама животът е твърде сложен,за да се измъчвам с лишения, ЕДИНСТВЕНО ако не се налага поради здравословни причини.

# 411
Така се случи, че детето ми отключи автоимунно заболяване. Аз съм ок. Тогава започнах да трупам знания, да чета, да се информирам, и не на последно място-да изучавам тялото си, покрай нейното. Тогава експериментирах с всяка една храна, заместители, и т.н., а това отнема време. То не става с месец-два. Следи се с натрупване, наблюдава се в ежедневието как влияе едно или друго или в комбинация, пускат се регулярно изследвания за нагледно да се види. Затова ми отне много време този експеримент. Не ми е било фикс идея или диета. Просто се наложи, така да се каже. Но покрай детето научих на мен конкретно как влияе плод, как влияе кафе Simple Smile))) на гладно или на нахранено:))) как влияе стевия вместо захар и т.н. и т.н. Например фурмите като заместител в този тип сладкиши ни разказва играта. Та организъм с организъм еднакъв няма. Пак пример-диня на някой изстрелва захарта до небето, при други-не.

# 412
да ви кажа, трябва да забравим, какво е било преди, когато сме били млади  и здрави. Сега трябва да се лишим, от това онова, в начина на хранене и на живот, в името на здравето. Нито хормоните са ни както преди, нито стомашната киселина е достатъчна - да преработва това, което ни се иска да ядем. Затова си трябват добавките, че да попълваме дефицитите.
Аз за себе си, след проба-грешка, се научих и грам не съжалявам,  предпочитам здрав сън и плосък корем. Преди (когато бях на около 30-35г ) се изхранвах със сладолед, шоколад, диня, сирене  и хляб Бонус, нали грубо казано  - ама вече край- или/или - решаваме сами.

# 413
  • София
Ох, писна ми! Преди цикъл - 66 кг. След цикъл -63 - уау. Радост за седмица - две. И бам овулация - 65! Никакъв смисъл от никакви режими, диети, спорт.... Вчера съм навъртяла сума ти километраж на гладно. Краката ме заболяха, потих се и накрая какво - нищо.

# 414
е, преди, преди, колко да е преди. Допреди месец е моето преди.
На 30 дори не помня какво е било, ма и тогава имах корем, ей това помня Simple Smile
ПП. не е по темата, но със старци е свързано:

Скрит текст:
Баща ми злоупотребява с алкохола. Ама сериозно. Ако няма човек, до него, който да крие и да контролира, се е докарвал до жестоки запои, без храна и т.н. Миналата година го вкарахме за едни изследвания, по друг повод, насила, че той бяга от всякакъв досег с медицината, освен спирта... Шок, хора. Органите му са непокътнати. Все едно не е близвал...Та-на кой каквото му е спуснато. Не казвам, да не се грижим за себе си с това, да не бивам четена погрешно!

# 415
момичета, няма да се даваме. Това е поредната хормонална буря, в нашия живот. Първо пуберитет, после бременност/и, сега е това - ще го минем. Нали казват уж, после в меното ще ни е цветя и рози -:)....

# 416
  • София
Ооо, никакво даване! Само напред и нагоре🤩
Има някаква брутална свобода обаче в тея години 40+, никога не съм била толкова да не ми дреме за толкова много неща във външния ми вид и “каквощекажатхората”, както е сега. И да ми е такова леко едно лежерно, като комфортно в кожата ми.

Споделяйте био хакове, много се кефя да чета идеи за храни, добавки, вълнения от всякакъв вид🌷

# 417
Аурора, с тези био хакове ми напомни на Силвена Роу 😎
Аз ѝ следя страницата във facebook, жената се взе в ръце, мина на хранителен режим и много добре изглежда.
Фастък, не зная за какъв тип сладкиши говориш, аз фурми не използвам, прекалено са сладки, но дори и да има, като е балансиран с протеина, пак е по добре от много други неща.

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 13:26 от Lemy

# 418
Принципно си говоря аз. Веднъж за сладкиша с трици и еритритол. Втори път за подобен, но с фурми. За всякакъв тип нисковъглехидратни опити за хлебчета, соленки/мъфини (коите детето трябваше да носи в училище, за да яде нещо). За вечното пилешко със зеленчук в милион разновидности. За яйца, извара, яйца, извара, извара, извара. Протеин.
Ами-не умея. Не се научих да ги правя вкусни. Не е като да нямах желание и опит, години се развиваше действието. Бляк са ми. И на мен и на нея, уви. И един ден, една моя колежка кат ми рече - ще прощаваш, ама как да му харесва на детето, като си си гадни. Стана ми криво. Но стоически изкарахме така 4-5 години де. И двете.
Аааа, на Силвена и харесвам някои хакове. И въобще-на картинка ми харесват много неща. Пусто-не ми стават вкусни.

# 419
Аз да споделя моето откритие последните дни. Трифала. Нали бях писала, че имам проблем със стомах, запек... От алоето на кристали само ми се влоши положението. Или не нацелих дозата, или ми идва силно. Получавах силно разстройство, направо течеше. Раздразниха ми се и червата.
По препоръка от компетентна съфорумка, пробвах с трифала. Оправи ми се стомашния проблем, ходенето до вц-то е редовно и нормално. Пу-пу, да не се урочасам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт