Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 327
  • 781
  •   1
Отговори
# 480
  • тук и там
Първите симптоми на предмено започнаха на  42, сега карам 49-та .Горещи вълни не съм имала , но и мен ме е страх от тях.Изпотяването и то  е в последните месеци.(но е горещо така или иначе, може и от това да е).
Знам че една година без цикъл се смята за менопауза, та ще видим..За сега три месеца направих.

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 09:52 от Кайсия

# 481
  • София
Massisa, колко ти е била удебелена лигавицата?
Re_ge и аз това питам по принцип - трябва ли да бъде премахвана или може да се изчисти сама? Те гинеколозите нищо не обясняват, а всяка втора жена се сблъсква с това.
Не знам, но по логиката предполагам,че е била по-дебела, предвид дългия период на изчистване. Според мене ако нямаш кръвоизлив, изчакай да си спре от само себе си и тогава отиди на преглед да се види лигавицата как е.

# 482
За анемията при мен сработи Малтофер Фол, до 70 хемоглобин бях стигнала уви, едвам качвах стълбите. И цвекло и коприва нямат ефект, пък аз не ям и месо.

# 483
Re_ge и аз това питам по принцип - трябва ли да бъде премахвана или може да се изчисти сама? Те гинеколозите нищо не обясняват, а всяка втора жена се сблъсква с това.
Това, което се пише масово в медиите при терапия с билки за различни видове полипи ( шийка, матка и др.) е промивки и поставяне вечер на тампони напоени с разни отвари които идва да каже е няма как да стане с орален прием на билки( като при кисти) , защото формацията е упорита и изчистването не става лесно. Мисля че затова се говори за кюртаж. Да не забравяме, че полипите са онези, от които е възможно да се  получат онкогадории .Затова разбирам лекарите че искат бързо да ги разкарат.

# 484
  • София
Аз не съм сигурна,че при дебела лигавица могат да видят полип. И понеже доста пъти съм се сблъсквала с лекари,които са много петимни да ти правят процедури, които не се налагат. Затова предложих изчакване и след това да се види ситуацията.

# 485
Полипите не се махат с билки, лекарства и т.н. От опит говоря. Имам няколко хистероскопии за премахване на полипи. Не е нужно да се прави абразио.

# 486
Полипите могат да паднат и сами.  Рядко но се случва.  Даже гинеколожката вчера не го отрече след като я попитах.
Но и аз мисля че не може да ти кажат категорично имаш ли полип при дебела лигавица, ако ще и да е най-опитния гинеколог. В такива случаи да назначават хистеро или кюртаж за мен е неправилно.

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 10:20 от liiya

# 487
Има тема за полипи, не е писано отдавна но си струва да бъде прочетена

https://m.bg-mamma.com/?topic=260612.465

# 488
  • София
На мене преди 5-6 години ми откриха полип. Отидох след месец два при друг лекар и той каза,че има, но не е голям и да изчакаме. Започнах да приемам една тинктура , беше спомената преди в темата. След 6 месеца при профилактичен преглед никой не спомена за полип и специално попитах дали могат да изчезнат от само себе си. Категорично не, беше отговора. А моят тогава къде беше отишъл. Или не са видели добре, или наистина има възможност организмът сам да се изчисти.

# 489
Два пъти съм махала полип, и двата пъти никой не го е виждал при преглед.
Та за полипи, не разчитайте много на това виждане. Единствено при диагностична хистероскопия може да се види точно какво има, и какво няма.

# 490
  • София
Два пъти съм махала полип, и двата пъти никой не го е виждал при преглед.
Та за полипи, не разчитайте много на това виждане. Единствено при диагностична хистероскопия може да се види точно какво има, и какво няма.
Да, но все пак трябва да има нещо, което да налага диагностична хистероскопия. Не е профилактичен преглед.

# 491
Да, така е.
Отговора ми касае въпроса - къде ми е отишъл полипа.

# 492
  • София
Да, така е.
Отговора ми касае въпроса - къде ми е отишъл полипа.
Ясно, но това вече не е в ръцете на пациента, а на лекаря, да реши какво трябва да се предприеме.

# 493
Здравейте момичета, чета ви от известно време и накрая и аз се престраших да пиша. Незная дали съм в менопауза, но имам проблем с цикъла. Накратко цял живот съм имала болезнен и обилен цикъл. Сега съм на 41г. и след второто раждане, преди 5 години нещата станаха доста зле. Имам анемия от години, сериозна с хемоглобин под 80 и желязо на дъното. От всички лекарства за желязо съм пробвала, но имам непоносимост и не успявам да ги приемам. Правих едни скъпи вливки с Феринжект, но ефекта беше до поредния цикъл. Имам огромни кръвоизливи и силни болки при цикъл. Памперсите не ме спасяват вече. Гинеколозите, при които съм ходила казват, че хормонална терапия или хормонална спирала не ми е вариант, защото съм над 35години, имам в семейството близък с рак на гърдата, а и съм пушач. И опасността от тромби или рак на гърдата е голяма. Имам миома на матката, но тя била малка и не била проблем. И така се въртя години вече. Та питането ми е според вас ако си отстраня матката оперативно дали ще е грешка или пък на своя глава да започна хормонална терапия. Казвам го, защото наистина обиколих много лекари и всеки вдига глава и казва карай си така, ама вече не мога. Извинявам се за дългият пост и благодаря предварително за мненията ви!

# 494
Моята приятелка на 44 години си отстрани матката преди година. Причината бяха много миоми, кръвоизливи и анемия. Чувства се много добре.

Общи условия

Активация на акаунт