Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 66 699
  • 781
  •   1
Отговори
# 675
Няколко пъти си го меря на работа и  е леко завишено (около 135 горна граница).  Казах го и на профилактичните прегледи на които ходих този месец. Там всичко ми беше нормално, даже със стойности на доста по-млад човек.  Мериха го доста (около 15😀 ) пъти и на 2 те ръце,  казаха че ако покаже ще ме пратят на специалист.  
Но сякаш , както буквално ме беше срам да кажа на колко съм години... Неудобно ми ставаше от шокираните погледи. Сега за няма и година се почувствах стара. Не се чувствам в кожата си. Косата ми е суха и пооредя. Кожата ми е суха. Не ме лови боя. Скъсен цикъл.... уж се оправи, а сега пък ми закъснява. Орловото ми зрение отслабнала, самото ми лице не младее така, както беше само преди месеци. Не се давам, самоиронизирам се. Храня се правилно, не пуша, движа се, бягам. Не съм се заблуждавала че ще открия елексира на вечната младост. Но не ми е приятно.

# 676
Г-жа Рамацоти, високото кръвно не е шега работа. Търси си добър лекар и да ти назначат терапия. През лятото кръвното е по-ниско отколкото през зимата, затова обикновено дозата се намалява. При криза с високо кръвно се препоръчва краката в гореща вода.

# 677
Високото кръвно изобщо не е шега, но трябва да се види от какво е. Примерно при майка ми е от бъбреците. Важно е да се открие причината.  При мен  лекото завишаване (понякога) е от предменопаузата. Просто трябва да го следя. Ако положението не е фрапиращо, според мен не бива да се избързва с лекарства. Може да се пробва с промяна в режима, спорт, сваляне на килограми. Това, ако не е прекалено високо. За високи стойности естествено няма как.

# 678
  • Варна
При мен се свърза с пременото и леко качване на килограми. Аз в началото, когато започнах да го вдигам изобщо не обърнах внимание, но след две кризи, лекарят ми се скара хубаво и се примирих, че ще съм вече с хапче. Цял живот съм била с ниско кръвно 50/80 и така изведнъж високо 90/140 не мислех, че е проблем. Нямах никакви симптоми, само еднократни болки в главата отзад. Следяхме го почти месец и ми изписа лекарство /Lodoz 6mg/, което е съвсем леко и сега ми държи кръвното в норма. Имам щастието още с първите хапчета да се спогодим и се чувствам много добре. Пия ги трета година вече.

Последна редакция: нд, 23 юли 2023, 20:11 от Mimkish

# 679
Хлофадон пия за кръвното.
Ще звъня утре на ЛЛ за направление за кардиолог, евентуално.

# 680
Рамацоти,  мери си кръвното всеки ден и ако наистина вдигаш над 140/ 95  трябва да минеш на терапия. Изобщо не е шега работа това.
Вече от 3 години пия Микардис,  и аз отричах, и аз отлагах, но по- добре на хапчета, отколкото след няколко години със сърдечна операция.
Високото кръвно изконсумира помпената функция на сърцето и уврежда клапите най- Вече. Последните години възрастта на пациентите ни е 30- 40 г., което е страховита тенденция. Почти няма старци - те са по- здрави.

# 681
Нямам против да мина на терапия, даже мисля че ще ми е по-спокойно, но някой трябва да ми я предпише. Кардиолозите, при които съм била на прегледи, нищо такова не са ми казали.
Сега търсих лекар и сигурно за втроник ще запиша час

# 682
Прежали 150 лв.,но иди при добър кардиолог във специализирана болница или мед.център.
Ще ти направят обстоен преглед, но само да кажа, че и те невинаги нацелват точната терапия от първият път, защото на различните хора, действа по- различен начин, а и много варира от съпътстващи заболявания, времето, възрастта, хормонални изменения в нашата възраст и прочие.

# 683
Ако някой от София иска да му дам коориднатите на много добра кардиоложка, да ми пише. Работи със здравна каса. Майка ми имаше много дълго проблем с кръвното и няколко неуспешни терапии. След като отиде при нея скача като яренце и обикаля планините с нейните дружки. Преди това беше много зле. Лекарката прави много обстоен преглед с всякаква апаратура.

# 684
Аз, благодаря.

# 685
Аз също бих искала координати

# 686
Аз също бих искала координати.

# 687
Купих менопауза тест, скоро ще го направя (уринен е). Чувствам се много странно без спирала - зацапване, болки в кръста…

# 688
Това са координатите на д-р Милетиева. Кардиолог.
https://superdoc.bg/lekar/milena-miletieva

По повод забележката как така жени на 48 -49 години не знаели какво се случва. Да , не знам. На моята майка й спря цикъла изведнъж на 57 години и това беше. Нито вълни, нито някакви други неразположения. При всеки протича различно, така че по- полека с квалификациите. Тук сме за да си помагаме и много благодаря на всички, които ми отговориха толкова добронамерено. Все ще се намери някой да се заяде.

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 15:43 от 𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈

# 689
Аз също не знам какво се случва с тялото ми! Носих 8 години Мирена и нямах цикъл никакъв. Сега съм без и дори и моя гинеколог каза, че трябва да се проследи дали ще се образува лигавица, а фоликули има. Може кръвен или уринен тест и толкоз.
Това не е диагноза, а много плавен и естествен процес, при когото при всеки протича различно.

Общи условия

Активация на акаунт