Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 262
  • 781
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
На мен най-добре ми се отразява приемането на повечко пълнозърнест хляб, разни плодове и семена не ми действат за съжаление,  но поради борбата с килограмите ограничавам хляба, въпреки че много обичам... от скоро ползвам алое на кристали, засега има ефект, 30 гр. фибри на ден май не ги докарвам, като не консумирам хляб
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/d-r-gerova-hranitelniyat-rezhim-n … svalyat-kilogrami

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 12:25 от bur02

# 271
Да и гастрото така ми каза,че е от салатите подуването,ама пусто избягвам яко мазнини,ориз,картофи,хляб не ям и казва,че подутия корем е от запека,много ми тежи и некомфортно
И пробиотици пих и нищо и сега взимам еспумизан и едни прахчета за разхлабване но няма голям ефект

# 272
Защо избягваш мазнини?

# 273
  • In transit
За запек пробвайте да увеличите мазнините. Аз си слагам масло в кафето. Може да пробвате и алое на кристали. От хуск също съм доволна- сутрин на гладно с вода.
Подуването е от плодове и зеленчуци.
Подкрепям написаното. И аз щях да предложа същото. Едни бъркани яйца с масло сутрин са идеални за целта, например.
Също сушени плодове, като кайсии, сливи и смокини. Не ги накисвам, директно ги хапвам след закуска и кафето.
От пресните - пъпеш, кайсии, смокини са идеални за целта.

strawberry0302, все едно слушам приятелката ми. И тя много страда, защото цял живот беше слаба, но след ковид и няколко месеца кортикостроиди, и увеличен апетит напълня и край. Оттогава само нагоре. Нищо не яде...понякога си мисля, че с въздух се храни. Сутрин не закуска, само плод и кафе, на обяд салата, вечер чаша вино с малко мезе.
Постоянно и говоря, че трябва да се храни нормално, защото организма ни е по-умен от нас...има си един минимум от калории необходими за да изпълняване на основните жизнени функции. Когато не успее да си ги набави, в някакъв момент, започва да трупа мазнини, особено в областта на корема. Отделно и хормоните, като се разбутат, става страшно. Не може да се живее на 500 калории дълго време.
И аз като Леми бях на нвх, броила съм калории и какво ли още не, но не съм отчитала стреса, като фактор, докато бях по-млада. Докато не го усетих пряко върху здравето си.
Отдавна вече не правя диети, храня се балансирано, гледам да ям повече риба, варива, паста, сезонни зеленчуци. Плодове, само горните, просто ги обичам...но всички останали ме подуват.
Пресните салати също подуват. Не съм слаба. Никога не съм била. Винаги съм била с нормално телосложение, вече съм по-закръглена, но нямам резки пикове с напълняване. Например, на тези килограми си седя от 3 години някъде, преди това, по около 1кг на година съм качвала.
Сега новото, което се опитвам е да ограничавам порциите си до 300г. Т.е няма значение какво ядеш, стига да не е повече от 300г. Не съм го измислила аз, откраднах си идеята от една френска платформа за отслабване. Ако даде резултат, ще споделя.

# 274
  • София
За запек и стомашни проблеми, препоръчвам: https://nowfoods.bg/product/dgl-400-mg-with-aloe-vera-100-vcaps
И кортизола бори, и енергия дава, това е най-любимата ми добавка!

Също и комфортекс по две сутрин и вечер след храна;) много помага срещу газове, запек и стомашен дискомфорт.

# 275
Защо избягваш мазнини?
Ами защото цял живот съм на режими ,внимавам какво ям,сега продължавам с фаст и калории броя,но ефект нула
Не закусвам
Но явно свикна моя метаболизъм така и трябва да го разбутам
До сега по време на фаст -5г,си пиех  кафето с мляко и всичко си беше ок,свалих 3кг,сега откакто имам проблем с корема и кг и прясното мляко спрях да видя дали ще се повлияе корема и кг,но уви,явно не е от прясното мляко,та май ще си го започна наново поне едно удоволствие,кафе с мляко,пия доста кафе ,но с малко прясно мляко
Mikkey а приятелката ти намери ли решение за кг?
Ти салати не ядеш така ли?
От пастата не качваш ли кг?
И да при мен мисля всичко започна от постоянния стрес в който съм напоследък и от постоянните ограничавания на храната и всичко започва да се стокира ,запаси май

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 16:35 от strawberry0302

# 276
От мазнините не се дебелее( полезните мазнини), липсата им е кофти за тялото.Особено ако няма и въглехидрати.
Фаст с мляко не се прави.За да се види дали влияе на тялото, трябва да минат поне 3м. без дадена храна.

# 277
Да,знам за млякото,но до сега 5г не пречеше на фаста
Въглехидратите са от плодове и зеленчуци само

# 278
Aurora, тази добавка да не е разхлабваща?
Че сега не ми трябват такива, иначе бих си я взела 🤔
За запека ще ви кажа аз какво съм си записала от групата за Зоната:

Омега 3

Пектин

Магнезий

Киви+топла вода+зехтин сутрин

И аз имах този проблем и ето  как се справям - Сутрин чаша топла  вода с 1-2 суп.л. домашен ябълков оцет,  погасен с щипка хл.сода. Закуската в 23 часа ми е кис. Мляко с киви и чиа. Също  2 суш.сини сливи се накисват в гореща вода за 4-5 часа и ги хапваш заедно с водичката към някои хранения.

Закуска -Прясно мляко+трици+ленено семе

Хуск

Алое на кристали

Трифала на хималая

цикория, пие се по 1 ч.ч чай сутрин на гладно, 40 дни най малко, лекува перисталтиката на червата, навремето се оправих с него

Кимион -една кафена лъж кимион и до 10 мин сте като нова. кафена без връх слагате под езика и с чаша вода преглъщате

Аз много години бях с този проблем. Преди да започнете със скира купете си стафиди, сушени сини сливи и смокини. 3,4 сливи, 3,4 броя смокини и една с. л. стафиди. Вечер варите в 200 гр. вода. Преди лягане изпива те водата и изяждат плодовете. След ефекта минавате на скир със сливи.

Какво направих аз - пробвах с хуск, пектин, магнезий, трифала, трици, свещички, всякакви накиснати сливи, ленени семена и чудеса, киви и др. без никакъв ефект.
Накрая започнах да пия сутрин след ставане ударно вода - първо литър, и след малко още половинка. След това - две-три лъжици зехтин.
Само това имаше ефект и лека-полека се оправиха нещата.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 17:28 от Lemy

# 279
  • In transit
strawberry0302, не е намерила и продължава плавно да пълнее. Вече се примира в някаква степен, но и продължава да не ме чува, че трябва да яде повече. Grinning
Колкото за пастата, за да не се пълнее от нея, има няколко важни неща. Да се свари ал денте, т.е да е леко жилава...следваш какво пише на опаковката, евентуално 1 минута по-малко, но обикновено са точни написаните минути за ал денте. Пастата сготвена ал денте има по-ниско въздействие върху гликемичния индекс, по-ниска стимулация върху инсулина, съответно по-малко въздействие върху натрупването на мазнини в тялото.
Второ, за жени, порцията трябва да е 70г паста, в сухо състояние. Не, като нашенските порции от по 100г Simple Smile И последно е важно да се консумира с леки сосове...например, доматен, доматен с маслини, задушени зеленчуци, домати със зеленчуци и прочие.
Пробвай вместо ориз и картофи, да ядеш ечемик или спелта. Имат много фибри, нисък гликемичен индекс (особено ечемикът). Не подуват. Чудесни са за супа, салата с различни задушени/гриловани зеленчуци.

Салати ям, но внимавам какви салати ям, с какво ги комбинирам. Например за себе си съм установила, че от айсберга се подувам и имам газове. Затова не присъства изобщо в салатите ми. Зелето също. Обичам го, но само сварено на яхния. Прясна салата от зеле, не. Като си правя зелена салата добавям запечен бекон, тънки слайсове пармиджано, чери, авокадо, яйце или каквото имам в хладилника...да стане по-хранителна. Но тогава друго не ям. Ако ям основно, салатата е по-скоро гарнитура. Като в Румъния. Grinning Там салатите са  в едни миниатюрни купички.

# 280
  • София
Не, Леми, не е разхлабваща, чудна е, на мен ми е любима поне😚

# 281
Пречи на фаста, защото не е фаст- приема се храна.Фаст значи да няма прием на храна за определен период.

Да не приемаш въглехидрати, освен от плод и зеленчук, да не приемаш мазнини- много зле за тялото.Съветвам те да преосмислиш приема на мазнини.

# 282
strawberry0302, аз мисля, че точно малкото мазнини ми докараха този запек.

# 283
Пречи на фаста, защото не е фаст- приема се храна.Фаст значи да няма прием на храна за определен период.

Да не приемаш въглехидрати, освен от плод и зеленчук, да не приемаш мазнини- много зле за тялото.Съветвам те да преосмислиш приема на мазнини.
Да,сега пия кафето без мляко докато фаствам ще започна и повече полезни мазнини да консумирам и може би ще огранича плодовете и салатите
Благодаря ма всички отзовали се със съвети

# 284
Преди време в една друга тема за храненето се опитахме да ти дадем съвети и се опитахме да ти покажем грешките.Ти така и не разбра за какво става въпрос.Сега пак идваш със същия проблем.Вслушай се какво ти казват хората.Това,което приемаш може би е недохранване,а така организма не може да функционира.

Общи условия

Активация на акаунт