Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 349
  • 781
  •   1
Отговори
# 450
"Геритамин", може да е хубаво нещо, но не е за нашата възраст и проблеми. Еле пък, за "увеличаване на репрудоктивната дейност", ненужно е. По-добре да се ориентирате към магнезий, омега 3, Q10, колаген, хиалурон - по-пасват, към нашия натурел, нали и запълването на дефицити, след изследвания, да не се забравя - б12, д3, желязо, цинк- допълвайте момичета, ако нещо пропускам....
Аз за кисти в гърдите конкретно се интересувам.
Според мен вечерната иглика е по-подходяща.
Не съм лекар и е по добре да се консултираш с такъв, но при мен бяха тръгнали към кисти нещата преди да възобновя приема.
Ефект  има след около месец, може и повече. Трябва постоянство.
На мен пак ми дойде на 18 ден. Направо съм бясна и съм в  хормонална хистерия 😀.
Ай някой не затвори вратата прилежно след себе си. Малеййй.
И преди съм писала, когато ми стане напрегнато се спирам от работа. Обаче вече не мога да го хвана. ММ вика да намаля дните седмично 2 или 3. Аз сега си почивам примерно 10 дена или 5 , 6,7, както дойде и после просто вземам повече.
Поне спя като пън,  такова безсъние ме беше отпрало преди няколко месеца, че се бях уплашила.

# 451
Установих, че Игликата много добре ми подейства първо на съня. Пия я от 2 седмици и определено по- лесно заспивам, когато трябва да спя. То ритъма ми е тотално объркан с няколко нощни в седмицата, но определено когато лягам вечер вкъщи, заспивам по- бързо и лесно. Какви още чудеса да очаквам?

# 452
Мен вечерната иглика малко ме притеснява, защото съм с ендометриоза. Нали е някакъв вариант на растителен естроген

# 453
Установих, че Игликата много добре ми подейства първо на съня. Пия я от 2 седмици и определено по- лесно заспивам, когато трябва да спя. То ритъма ми е тотално объркан с няколко нощни в седмицата, но определено когато лягам вечер вкъщи, заспивам по- бързо и лесно. Какви още чудеса да очаквам?
Липса или поне отслабване на гадното ПМС 😀.
Колко съм глупава, изобщо не зацепих, че подобрението ми на съня може и да е от вечерната иглика.
Аз също давам нощни смени.

# 454
Вечерната иглика повишава нивата на прогестерон:

https://vitamag.bg/vecherna-iglika-valshebstvo-za-vsiaka-jena/

# 455
Тези кисти, са в следствие на голямото количество естроген, който циркулира в тялото ни, в този житейски етап. Понеже прогестерона, го няма, да ги озапти. Но няма как, да кажете на един витамин, хайде сега, отивай към гърдите, че имам кисти, примерно, пък той да е предимно за коса. (Това за геритамина, да речем). Тялото е , едно цяло, виенско колело- подобрявайки няколко дефицита,  те след себе си, по веригата, ще подобрят работата на още органи и сми. Та , така - в тази пък пре мено  ок е, според мен, да гледаме от няколко посоки, а не на парче, както любимите ни лекари.

# 456
аз вечерната иглика я отписах засега
миналата година я пиех няколко месеца. после имах овулаторно кървене на 18ти ден (потвърдено с преглед).
тази година също я бях почнала, и пак овулаторно кървене на 18ти ден (пак потвърдено с преглед)
пиех я, за да намаля ПМС и по-точно мигренозните пристъпи.
помага ли ви нещо срещу мигрената?

# 457
Аз затова не я пия, не искам да ми стимулира Ц.

# 458
На мен ми действа добре, но на тази възраст не очаквам чудеса. За главоболието не знам. Макар че от дете страдам от чести главоболия, нямам мигрена. Обикновено ми минава от 1 парацетамол.
Гледам с възрастта да пия възможно най-малко медикаменти.
Ако на 20 за главоболие съм пила аналгин, вече сигурно от 15 години го замествам с парацетамол.
Органите ни не са както преди и трябва да ги пазим. 40 не са новите 20 (освен по поведение) и няма да станат. За съжаление личните ми наблюдения са,.че хората са все по-болни, па макар и по-лъскави и по-намазани.

# 459
Момичета, аз съм с друг проблем, я кажете, ако отичам  в областта на корема, ханша, бедрата, това на перименопаузата ли се дължи или другаде да търся проблема? В момента нямам удобно бельо, всичко ми стиска, а не съм качила килограми просто се подувам ужасно.

# 460
Задръжка на течности е това и е нормално.
И на мен ми се случва.

# 461
аз вечерната иглика я отписах засега
миналата година я пиех няколко месеца. после имах овулаторно кървене на 18ти ден (потвърдено с преглед).
тази година също я бях почнала, и пак овулаторно кървене на 18ти ден (пак потвърдено с преглед)
пиех я, за да намаля ПМС и по-точно мигренозните пристъпи.
помага ли ви нещо срещу мигрената?
каква е причината това да се случва. Аз таман се навих да я пия

# 462
При всеки явно е различно.Яз я пия от години и нямам проблеми.

# 463
Аз също не съм имала проблеми с вечерната иглика, а доста съм я пила. Даже обмислям пак да направя един курс от няколко месеца.

# 464
Момичета, аз съм с друг проблем, я кажете, ако отичам  в областта на корема, ханша, бедрата, това на перименопаузата ли се дължи или другаде да търся проблема? В момента нямам удобно бельо, всичко ми стиска, а не съм качила килограми просто се подувам ужасно.

много хубав чай за изхвърляне на течности: в 1л вода се нарязват 2 ябълки, 1 лимон, 2 пръчки канела и 3-4-5 зърна карамфил.Аз го пих топъл, вероятно може и студен.
Внимавайте, обаче, че канелата сваля кръвното. И след него се ходи често -  wc.
Но пък действителен оток, се отразява и на пръстите на ръцете, прасците, очите  - не само около корема и бедрата, наблюдавай се просто. Дали е от храна, хормони, вода  - ще се разбере.

Ох, да допълня: вари се чая, прецежда се, аз дори преди си хапвах и сварените ябълки.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 10:25 от Galina Georgiev

Общи условия

Активация на акаунт