Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 327
  • 781
  •   1
Отговори
# 465
След като се нарежат, какво се прави - варят ли се и ако да- колко,запарват ли се само, след колко време се прецежда?

# 466
За канелата и друго разбрах,обаче във вид на добавка....Че вдига калия при някои хора,което не е добре-да знаете....

# 467
След като се нарежат, какво се прави - варят ли се и ако да- колко,запарват ли се само, след колко време се прецежда?

допълних, по-горе, варят се, после на око и на вкус, не съм получила повече подробности от жената, която ми даде рецептата, но е изпробвана и работи.
Аз я правех всяка неделя, но преди да разбера, че имам ИР, след лечение+диета, нямам отоци повече.

# 468
  • В полите на Пирин планина
Ябълков оцет и "лимонена вода" също помагат за отводняване на организма.

# 469
Също и чай от дафинови листа действа като диуретик.

# 470
Здравейте на 48 съм с кървене вече 3 седмици ( слабо е карам с 1 макс 2 превръзки на ден) , бях на гинеколог и имам удебелена лигавица 1.2 см. Не ми се иска да влизам за кюртаж ( гинеколозите само това си знаят) и сега се чудя дали да се оставя да кърви до изчистване или да взимам кръвоспиращи.
Какво бихте ме посъветвали ако някой от вас е имал подобна дилема?
Колко може да продължи кървенето с толкова удебелена лигавица? Питах същите неща и гинеколога, започна да говори за  съвсем други неща и се отказах да разпитвам повече.

От десетина дни ям всеки ден червено цвекло, за да компенсирам загубите на желязо.

# 471
  • In transit
liiya, бих ти препоръчала да идеш на друг гинеколог, за второ мнение.

За другото мога да се изкажа от опит. Приемай истинско желязо на препарат, ако ти е нисък хемоглобина. Желязото в растителната храна не се усвоява в организма. Но си пусни изследвания преди това за да видиш дали имаш желязодефицитна анемия. Бях с такава повече от половин година, от обилно кръвотечение или поне такова беше предположението, защото не се доказа друго. Наложи се да приемам желязо няколко месеца, за да се стабилизирам. Това изчетох всичко по темата. Но при теб може да не се наложи и да ти е ок хемоглобина.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 22:34 от Mikkey

# 472
Фурмите са изключително богати на желязо, за който ги обича.
Слабото кървене едва ли ще доведе до анемия.

# 473
Момичета, благодаря за включването.

Относно източниците на желязо и аз до миналата година мислех че животинските източници или таблетки с желязо са най-добре, но четох че цвеклото е още по добър вариант и реших да пробвам тогава с него. 10 дена изяждах по половин глава на салата и вдигнах желязото с 3 единици а хемоглобина с 10тина. Без никакви таблетки, ядене на повече месо и т.н.

Забравих да напиша в първия си пост че  според гинеколожката имам и полип. Как успя да го установи без да ми се е изчистила лигавицата не знам. Знам само че за полип се гледа в първите 3- 4 дни след цикъл.

Най важния въпрос който в момента ми се върти е - има ли тук някой който е избегнал кюртажа или не ви е страх от подобни интервенции?

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 18:54 от liiya

# 474
  • Бургас
liiya, на база опит най-вероятно.Може да е често явление в тази възраст.

Иначе ако съм аз не знам какво бих направила, може би бих изчакала да го видя как ще протече и от следващия път да пия билки примерно.Има една тинктура Гинекологична подкрепа, ако знаех щях да пробвам преди да си махна полипа, но за съжаление все нямах време тогава да ровя и така си остана и порасна.

# 475
  • София
Момичета, благодаря за включването.

Относно източниците на желязо и аз до миналата година мислех че животинските източници или таблетки с желязо са най-добре, но четох че цвеклото е още по добър вариант и реших да пробвам тогава с него. 10 дена изяждах по половин глава на салата и вдигнах желязото с 3 единици а хемоглобина с 10тина. Без никакви таблетки, ядене на повече месо и т.н.

Забравих да напиша в първия си пост че  според гинеколожката имам и полип. Как успя да го установи без да ми се е изчистила лигавицата не знам. Знам само че за полип се гледа в първите 3- 4 дни след цикъл.

Най важния въпрос който в момента ми се върти е - има ли тук някой който е избегнал кюртажа или не ви е страх от подобни интервенции?
Аз. На края на миналата година ми тече почти месец. Първата седмица беше слабо, втората по-силно и трета намаля, а четвъртата седмица спираше. Консултирах се с гинеколог и ме посъветваха да изчакам да изтече само. Така и стана. Следващите два пъти ,когато ми дойде си приключваше нормално и беше доста слабичко. Допълвам, че тук смятат, че на моята възраст 51 това е нормално и вземат мерки при кръвоизлив. Аз кръвоизлив реално не съм имала.

# 476
притеснителното не е в анемията а в удебелена лигавица. това е нещото което трябва да бъде решено как да бъде премахнато защото то е проблем и възможност за още главоболия.

# 477
  • тук и там
От три месеца съм без цикъл.За сега нямам горещи вълни или други кой знае какви оплаквания. Потя се обаче доста повече, а не съм от потливите по принцип.
Последният месец забелязвам известна влагалищна сухота. За сега няма нужда от  гелове и овлажнители, но го отчитам  като нещо ново и може и да се  наложи да ползваме по-нататък.

# 478
Massisa, колко ти е била удебелена лигавицата?
Re_ge и аз това питам по принцип - трябва ли да бъде премахвана или може да се изчисти сама? Те гинеколозите нищо не обясняват, а всяка втора жена се сблъсква с това.

# 479
Кайсия, на колко години получи тези първи симптоми? Не ме е страх от спиране на цикъла,  а от тия вълни, които са ужасни, и много мъчителни, според това което виждам.

Общи условия

Активация на акаунт