Щитовидна жлеза – лечение

• 280 122
  • 593
  •   1
Отговори
# 270
galka, съжалявам за случилото се. Една силна прегръдка от мен. Да кажа, че при такива ст-сти на тсх и щом и др хормони и антителата са ти мн извън нормата, дозата на тирозола наистина е малка. Трябва да е 3x2, но пък докторите знаят по-добре...  newsm78
Иначе при мен е същото- мн съм неспокойна, изключително нервна и емоционално лабилна( плача за всичко). Лоши мисли и страх от лоши събития... ужас... знам, че трябва да си налагаме спокойствие...но...
Както и да е, и аз се радвам, че я има темата и хората, за да споделяме, да се съветваме и успокояваме Simple Smile
На теб ти желая скоро отново да забременееш и да се роди здраво и хубаво бебче!  Peace

# 271
Благодаря ros4enka !

Приятна събота и неделя!

# 272
  • София
Галка, съжалявам за това, което си преживяла. Аз не съм била на Тирозол, освен, когато ми бяха спрели лекарството, от което се чувствах доста по-добре. Питай лекарката, не може ли по-изчистения вариант да пиеш. За антителата, за съжаление, няма лечение. Затова аз намерих начин да си помогна сама. Има такива консултации, стига да попаднеш на правилния човек. Знаем, че всичко е стрес, т.е. трябва да намерим начин да се пазим от него.
ros4enka, имам човек с когото може да поговориш. А и аз съм насреща /виждам, че си в Сф./

# 273
оо, разбира се...добра идея Peace

# 274
galka , съжалявам за това, което ти се е случило  Sad но не тъжи, а бързо се съвземи и поеми живота отново в ръцете си. Бъди силна, ще преодолееш загубата... зная колко е тежко. Аз също имах мисед през пролетта. Сега съм обнадеждена и позитивно настроена. И божа работа... както стане - опитвам се да приемам живота, такъв какъвто е, и нито да изпадам в бленувани мечтания, които ми пречат да живея, нито да тъгувам по отдавна заминалото минало...
Човек, докато е жив, надеждата не умира.
Вярата в доброто и позитивната нагласа, ще ни помогнат да преодоляваме тежките моменти!
Аз чакам с нетърпение часа си при д-р Тодорова, който е на 11 Декември! Записах го обаче преди 2 месеца - така ли е всеки път? Явно има много клиенти?
А каква е цената на прегледа?
Стискам палци на всички момичета, да им се намери правилното за тях лечение и да бъдат спокойни, а тези които искат дечица, да могат да ги заченат, износят и родят живи и здрави и да са много много щастливи!

Hug Grinning
Ще се справим, момичета! Просто така ни е писано!  Flutter

Да попитам  - преди да ида при д-р Тодорова да изследвам ли някакви хормони? или тя ще ми каже каквото иска. Изследвах ги преди половин месец - имам всичките ТСХ, ФТ3, ФТ4, ТАТ и МАТ. Възможно ли е за месец - месец и половина да се променят много стойностите? Или и тези ми данни ще й свършат работа за прегледа?
Питам тези, които често следят хормоните - ако е хубаво, ще си пусна отново  - ако се променят така бързо??

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 20:58 от Collibri

# 275
колибри  Hug Тсх се повлиява по-бавно.... по принцип е кратък период. трябва да са минали поне 3 месеца... Но ако искаш- може да си пуснеш нови изследвания...не мисля, че ще са мн по-различни, все пак Peace

# 276
а ФТ3 и ФТ4 - те ми бяха на горната граница на ръба да изскочат? те дали се променят за 1 месец! Grinning

# 277
Здравей Колибри,
приветствам те за решението ад посетиш д-р Тодорова. Тя е много добър репродуктивен ендрокринолог. Хубаво е да пуснеш изследвания поне на ТСХ, ТАТ и МАТ. Другите няма смисъл, ще и свършат работа от старите изследвания. И аз съм на контролен преглед при нея на 11.12.2008. Може да се видим там. При нея винаге е така. Има ужасно много пациенти и записването ан час става поне 1 месец преди това.
Моля се всички да успеем! Само с положителни мисли напред!!!
 Hug

# 278
  • София
Здравейте момичета!

Аз успях с бременотта и искам да  ви напиша моя опит, дано помогне и на други.
ТСХ ми беше 3 при норма 4,2. На пръв поглед абсолютно нормално ниво, но се оказа твърде висок за имплатацията на оплодената яйцеклетка.
Точно това се оказа и нашия проблем. Симптомите са : по обилен цикъл, болки от овулацията до цикъла, и обикновено по ранен цикъл. Така бях 3 месеца, имала съм оплождане но не и имплатация. Посетих Др Савова в клиника Щерев, която ми следеше и първата бременост. Веднага ми назначи дуфастон да пия след овулация и още същия месец имаше имплатация и бременност.

Ендокринолога каза, че нищо ми няма но както виждате когато говорим за забременяване по- добре се консултирайте с гинеколог ендокринолог. С две ръце препоръчвам Савова.

При Тодорова бях ходила с първата бременост по съвет на Савова, пъвият път бях възхитена от нея, но при второ виждане страшно ме разочарова и повече не отидох.

Успех на всички   bouquet  bouquet  bouquet

# 279
При мен преди 20 дни ТСХ беше 1,44 - т.е. идеално казаха докторите, МАТ и ТАТ с ниски стойности - т.е. са добре, нямам антитела почти. И само ФТ3 и ФТ4 бяха точно на числата на горните граници. Но все още не извън нормата.

Аз чудя за 1 месец могат ли да се изменят всички хормони? Не е ли хубаво да пусна само ФТ3 и ФТ4 преди прегледа ми декември месец? Другите от нормални стойности може ли за 1 месец да станат ненормални, при положение че живея по същия начин и в момента нямам никакво лечение.

иска ми се като отида на преглед да е ефективен и да няма нужда тепърва от изследване за разговори. Но не мога да преценя кое точно е хубаво да се изследва.

Галка ще е супер ако се видим. Моят час е от 15ч

# 280
Колибри, моят е от 16,30 ч. МЧоже и да се засечем, защото тя малко изостава с часовете.

х_diabet_mama,
моля те да споделиш защо те е разочаровала втория път. Ще бъде полезно за мен, а и за други момичета. Нека ис обменяме информация, така ще можем да вземем правилни решения кои лекари да посещаваме.
Иначе, аз съм голям фен на д-р тодорова и досега нямам оплаквания. Но може да съм се заблудила, слагайки си розови очила или може и да й се предоверявам....Вече и аз не знам.....

Приятен ден на всички  bouquet

# 281
супер, остава и да се познаем. Ако се видим видим, аз ще изскоча от работа за прегледа и ще бързам да връщам после, така че както стане  Grinning Иначе работя много близо в района до пирогов.

# 282
  • София
Колибри, моят е от 16,30 ч. МЧоже и да се засечем, защото тя малко изостава с часовете.

х_diabet_mama,
моля те да споделиш защо те е разочаровала втория път. Ще бъде полезно за мен, а и за други момичета. Нека ис обменяме информация, така ще можем да вземем правилни решения кои лекари да посещаваме.
Иначе, аз съм голям фен на д-р тодорова и досега нямам оплаквания. Но може да съм се заблудила, слагайки си розови очила или може и да й се предоверявам....Вече и аз не знам.....

Приятен ден на всички  bouquet

След два месеца ходене по ендокринолози, които за първи път чуват за гестационен диабет, Тодорова ми се видя мана небесна, дълго говорихем първия път, излязах си укрилена.
Вторият път и занесах моите наблюдения , имах чуството , че съм и опитно свинче, почти не говорихме, а след това седна и 35 минути говори с нейна приятелка по телефона уреждайки коледа и нова година, а аз седях и чаках на стола пред нея. Като свърши с тел ми поиска 20 лева и ми каза да дойда пак след 15 дни. Ами логично е, че не отидох. Вече знаех всичко каквото ми трябва, правех си обременяване на всеки 15 дни, и ходех да образовам останалите ендокринолози  Joy.
А да, от САЩ ми изпратиха дипляни които се раздават на всички бремени с обяснение за гестациония диабет и 1:1обяснение на моето състояние. Просто там е епидемия, а Тодорова имаше неща които научи от мен.
Вторият път ми се стори твърде комерсиална, няма лошо, че се учеше върху мен, по метода на опита и грешките, но все пак, да караш бременна да чака 35 мин..... не е красиво

# 283
х_diabet_mama,
благодаря ти, че сподели. Гадно е наистина лекар да се отнася така с бременна жена.  Съгласна съм с теб, но понякога като нямаш алтернатива, избираш по-малкото зло. Тя поне знае какво прави и е спасявала доста бремености.

# 284
  • София
Факт е, че е най информирания ендокринолог който съм срещала. Дори шефа на ендокринология Александровска е гола вода. А тези милите, в центъра зад Министерство на земеделието са с векове назад от последните научни постижения.

Общи условия

Активация на акаунт