Щитовидна жлеза – лечение

• 280 074
  • 593
  •   1
Отговори
# 345
Здравеейте и от мен,казвам се Камелия и съм от Благоевград.Преди 14г.ми откриха гуша вече нямам спомен точно каква, но от лекарствата които вземах тогава качих20кг.Преди два дни направих изледвания и резултатите са:TSH-20.797 при норма 5 , и МАТ - 1000 .Отидох ри ендокринолог и ми назначи еотирокс 50 на гладно и селеногин 2по1.Въпроса ми към вас е?Трябва ли непременно да взимам еотирокса?Ще напълнея ли от него?Забравих да спомена ,че преди 5год.бях при д-р Емилова и тогава при същите стойности на хормона с 20 дневно гладуване свалих показателите на половина.В момента нямам оплаквания за нищо ,но все още нямам деца. Tired

# 346
Забравх да кажа ,че изчетох всичко по материала за моя тип хашимото ,но ще съм ви благодарна и на вашите мнения.Но най-вече ме плашат килограмите ,които уж не се качвали с тези лекарства.Цял живот съм гладна и дебела. Rolling Eyes

# 347
Няма да напълнееш, по-скоро ще отслабнеш.

# 348
  • Русе
Здравеейте и от мен,казвам се Камелия и съм от Благоевград.Преди 14г.ми откриха гуша вече нямам спомен точно каква, но от лекарствата които вземах тогава качих20кг.Преди два дни направих изледвания и резултатите са:TSH-20.797 при норма 5 , и МАТ - 1000 .Отидох ри ендокринолог и ми назначи еотирокс 50 на гладно и селеногин 2по1.Въпроса ми към вас е?Трябва ли непременно да взимам еотирокса?Ще напълнея ли от него?Забравих да спомена ,че преди 5год.бях при д-р Емилова и тогава при същите стойности на хормона с 20 дневно гладуване свалих показателите на половина.В момента нямам оплаквания за нищо ,но все още нямам деца. Tired

Еутигокса ти трябва за да ти свали TSH-то. Мен генеколога ми каза, че за да износя живо и здраво дете, TSH-то ми не трябва да е повече от 3. Аз го пия вече 4 месеца и няма никакъв проблем с теглото

# 349
  • Русе
Здравейте момичета,
искам да ви питам някоя от вас бременяла ли е дикато е пила Еутирокс?
Също така дозата бреди забременяването и по време на бременноста една и съща ли остава? newsm78

# 350
Здравейте, момичета!
За тези, които се интересуват от алтернативно лечение, мога да им препоръчам билковите продукти на Neways. които освен хр.добавки имат и продукти за лична хигиена, одобрени от Межд. организация за предпазване от ракови заболявания като абсолютно нетоксични. Има комбинация от тези продукти при проблеми с щитовидната жлеза. Ако имате конкретни въпроси, насреща съм.А хубавото е, че за даден проблем, мога да се консултирам с лекари-натуропати от Австралия и те назначават най-подходящитепродукти.

# 351
  • София
Здравейте, момичета!
За тези, които се интересуват от алтернативно лечение, мога да им препоръчам билковите продукти на Neways. които освен хр.добавки имат и продукти за лична хигиена, одобрени от Межд. организация за предпазване от ракови заболявания като абсолютно нетоксични. Има комбинация от тези продукти при проблеми с щитовидната жлеза. Ако имате конкретни въпроси, насреща съм.А хубавото е, че за даден проблем, мога да се консултирам с лекари-натуропати от Австралия и те назначават най-подходящитепродукти.
Sick Стига вече с тази реклама, доскоро беше на аква сорс, сега на тези.... ooooh!

# 352
Здравейте, момичета!
Sick Стига вече с тази реклама, доскоро беше на аква сорс, сега на тези.... ooooh!

Много сте интересни!Уж е форум и целта е да си помагаме, а когато някой иска да сподели и препоръча нещо, веднага го нападате, че рекламира дадени продукти. Ако не пишем конкретно фирмата, откъде ще разберат хората за нея и как да ги пробват, ако решат да си помогнат. Лично аз  пиша от опита, който имам и споделям моите наблюдения за продуктите върху семейството ми, близки и приятели. А вече ваш е изборът дали ще се възползвате от тях. Който не го интересува, просто да подминава тези постове, които за други хора биха били от полза.

# 353
Здравейте, момичета!

Много сте интересни!Уж е форум и целта е да си помагаме, а когато някой иска да сподели и препоръча нещо, веднага го нападате, че рекламира дадени продукти. Ако не пишем конкретно фирмата, откъде ще разберат хората за нея и как да ги пробват, ако решат да си помогнат. Лично аз  пиша от опита, който имам и споделям моите наблюдения за продуктите върху семейството ми, близки и приятели. А вече ваш е изборът дали ще се възползвате от тях. Който не го интересува, просто да подминава тези постове, които за други хора биха били от полза.
Сега кажи за кои точно заболявания на щитовидната жлеза ги препоръчваш тези продукти.Защото предполагам знаеш, че заболяванията на тази жлеза за съжаление са доста и ако за едно от тях даден продукт е добър, то за друго ooooh! по добре да не го приемаш даден препарат.Такъв е случая с йодните продукти.
На кое точно заболяване на теб и на твоите близки са се отразили добре тези продукти за което споменаваш.

# 354
Конкретни наблюения за успешно лечение имам при хипофукция на щитовидната жлеза, но както вече писах, лекари-натуропати препоръчват кои продукти са подходящи при конкретния проблем, понеже продуктите са над 100 вида и има комбинации за различни заболявания.

# 355
Запис. Много полезна информация споделяте тук. Скоро и аз ще пускам изследвания за щитовидната жлеза, защото се проявиха симптоми. Макар, че съм на 22 съм генетично предразположена. Надявам се да се окаже анемия вместо хипофункция на щитовидната жлеза, защото съм била анемична като малка. Много ме плашат тези заболявания. Майка ми и баба ми имат проблеми с щитовидната жлеза и е ужасно.  Confused

# 356
Здравейте момичета!

Имам следния въпрос: от март месец пия Еутирокс 50, по предписание от ендокринолог,  защото започнахме опити за бебе и ТСХ през ноември ми беше 3,40, а през януари 3,70. През април бебето не се получи. Да пускам ли нови изследвания или да продължавам да го пия до получаване на желания резултат Thinking ?

# 357
  • Русе
Според мен бебето и Еутирокса нямат кой знае колко общо. Аз знам, че ТСХ-то трябва да е в норма за нормалното развитие на бебо, а не за зачеването. В тая Връзка изкам и аз да попитам нещо. Бременна съм в 7 г.с. ТСХ-то ми е 3,08 и докторката ми спря Еутирокса. Чудя се не е ли малко височък за спиране на хапчетата?

# 358
Според мен бебето и Еутирокса нямат кой знае колко общо. Аз знам, че ТСХ-то трябва да е в норма за нормалното развитие на бебо, а не за зачеването. В тая Връзка изкам и аз да попитам нещо. Бременна съм в 7 г.с. ТСХ-то ми е 3,08 и докторката ми спря Еутирокса. Чудя се не е ли малко височък за спиране на хапчетата?

Учудена съм, че ти го е спряла, май трябваше да ти го увеличи, а не да ти го спира.

Чувала съм, че по време на бремеността хормона трябва да се увеличи, но за да не те подведа, попитай тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=384271.735  има момичета, които са като теб и ще ти отговорят, надявам се  Hug

# 359
  • в страната на абсурдите
хайде и аз при вас да ви следя!откриха ми гуша няколко месеца след като родих.бях много отслабнала,сутрин на възглавницата намирах цели кичури коса,не можех да спя............беше кошмар.заради гушата отказах цигарите,пия доста разредено кафе.въпросът ми е дали имате проблеми с паметта?

Общи условия

Активация на акаунт