Щитовидна жлеза – лечение

• 280 034
  • 593
  •   1
Отговори
# 375
DilQRa, за съжаление почти не става без хапчета. Тсх ти е малко високо, но е в норми. За бременност казват, че трябва да е около 2, но има доста хашимотки, които са износили здрави бебчета и при високи ст-сти на хормона- не се тревожи- отиди на ендо, после на ехограф и стискам палци всичко да е наред Peace

# 376
Дими Браво мила! newsm10 С такава диагноза да кърмиш 8 месеца, повече такива майки да мислят за децата си, а не за циците си.

# 377
ros4enka благодаря ти за отговора. Надавям се да е всичко наред с ехографа. Оказва се, че през това време на годината хормоните променят показателите и не се знае доколко може да се вярва на резултатите...казаха ми и изследванията да се пускат до 10 сутринта на " 3-тия ден от новия цикъл"... Луда работа са тез хормони.  Rolling Eyes

# 378
Дайте някакви координати на тази жена. От години се мъча тази болест. Реших най- сетне да се оперирам, като ми обещаха, че ще се нормализирам, но уви.... за 3 години сложих 30 кг. отгоре. Вече не знам какво да правя. Хормоните ми се водят в норма, но аз продължавам да се чувствам зле.

# 379
Дими Браво мила! newsm10 С такава диагноза да кърмиш 8 месеца, повече такива майки да мислят за децата си, а не за циците си.
Grinning

# 380
Днес отново си правих излседвания... Датата ми за ехограф е 4-ти. Преди 20 дена бях с ТСХ 3.67 а днес ми показа стойност 5.50.  Cry  Вече си представям най-големите гадости. Нормално ли е така да се променят за отрицателно време?! Много се тревожа.
Явно ще си имам проблеми с тая скапана щитовидна жлеза.

# 381
не си прави толкова често изследване на тсх, само ще те шашка... чакам утре да пишеш след ехо-то. Стискам палци всичко да е ок.

# 382
ros4enka, благодаря ти! Надявам се да не открият киста!  Praynig  Praynig  Praynig
Явно ще се пият хормони. Без тях, знам, че рискувам да се образуват тези кисти. Наистина ми се искаше да има алтернативен вариант. Всичките ми познати ме предупреждават да не почвам с хормоналното лечение дори и докторите да настояват.  Confused
Ще пиша веднага след прегледа!

# 383
  • На планетата Земя
Здравейте!
Много ви моля да ми дадете неангажиращо мнение по хормоните за щитовидната жлеза. Другите съм ги правила, за да видя дали всичко е ОК, понеже искаме бебче.

Хормони на щитовидна жлеза

FT 3   4.33   ref. 3.10-6.30
FT 4   14.2   ref. 11.00-22.60
TSH   4.090  ref. 0.35-5.00
TAT   12.00   ref. до 34
MAT   6.90    REF. до 12   Според мен всички са в норма, малко TSH-то е 4, което е близо до 5 newsm78

Репродуктивни хормони

LH 4.25 U/L
Estradiol 56 pg/ml
Prolactin 11.59 ng/ml
FSH 7.60U/L   Правени са на 3 ден на МЦ. Тук вече няма референтни стойности и не знам добре ли е, зле ли е  Sad

# 384
Милето, според мен трябва да се консултираш с лекар, щом правите опити за бебче. Наистина всичко е в норми- даже супер, но тсх е малко високо- при бременност е добре да е около 2... разбира се, има си изключения...не се притиснявай...но направи една консултация със ендокринолог и с гинеколог

# 385
Днес ми откриха възел...С хомогенна структура и уж било доброкачествена киста. Сега ме пращат за още изследвания...този път на антитела.... Cry

# 386
  Ако хормоните на щитовидната жлеза са в норва, вкл. и ТАТ и МАТ, но имам възел 0,5 какво да очаквам? Случва ми се да треперя и да ме побиват тръпки, да ми е нервно-това дали е свързано с щитовидната жлеза?

# 387
Привето отново, wavey
стигнах до ендокриноложката, след като първо ме пратиха при невролог за Мениеров синдром, тъй като ми се появиха разни световъртежи и замайвания, наред с напрежението в ушите.
Ендокриноложката ми пусна изследване само на TSH, и то е 0,51 при референтни 0,27- 4,2.

Какво означава това? Имам ли проблем с щитовидната жлеза?
 Confused

# 388
  Ако хормоните на щитовидната жлеза са в норва, вкл. и ТАТ и МАТ, но имам възел 0,5 какво да очаквам? Случва ми се да треперя и да ме побиват тръпки, да ми е нервно-това дали е свързано с щитовидната жлеза?
Същата си като мене.Следи го и това е.Ако не са ти казали да го режеш на 100 % де Rolling Eyes.Малък е така че......следи се.На мен поне така ми казаха.
А иначе имам и другите симтпоми Rolling Eyes

# 389
Здравейте.Откриха ми три възела на щитовидната жлеза на ехограф ,най-големия от които е 2.4 см.Нямам оплаквания .Тепърва ще изследвам антитела и TSH.Препоръчаха ми да си направя  и  тънкоиглена биопсия ,но тъй като не съм от София бихте ли ме посъветвали къде да я направя и при кой ендокринолог.Имам направление .Веднага дали могат да ми я направят и покрива ли се от здравната каса ?Смятам разбира се предварително да си запиша час.Доколкото ми е известно цялата процедура продължавала около половин час.Така ли е наистина?А някои подлагал ли се е на импулсната терапия за премахване навъзли по неоперативен  начин?Ако реша да се подложа дали е необходимо тогава да правя предварително биопсията?Ще пътувам другия петък за София, затова ще се радвам ако може някой да ми отговори преди това ,за да знам какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт