Щитовидна жлеза – лечение

• 280 121
  • 593
  •   1
Отговори
# 285
кои други лекари бихте препоръчали?
Аз досега съм ходила само при д-р Начев - /мин. на земеделието - ендокринологията/
и д-р Бусарска в студентска поликлиника...
но тепърва сигурно ще се налага да ходя

Какво мислите за билколечение? Алтернативи? Ирисодиагностика? Импулсолечение? Иглотерапия? Има ли нещо, което може да дава положителен ефект, освен лекарствата и операциите?

# 286
  • София
кои други лекари бихте препоръчали?
Аз досега съм ходила само при д-р Начев - /мин. на земеделието - ендокринологията/
и д-р Бусарска в студентска поликлиника...
но тепърва сигурно ще се налага да ходя

Ходила съм и при двамата. Тя ми установи заболяването, при него на преглед. И двамата за мен са некоректни. Тя не ми назначи лечение, въпреки лошите хормони и ехо-недобрата структура. Той само ми прибираше по 60 лв, без изобщо да реагира какво се случва. Не съм доволна и от проф.Лозанов. Може преди 50 год. да е бил светило, но...вече...не.

# 287
а от кой си доволна? ти май ми писа за поликлиниката в Младост, нали?

# 288
  • София
а от кой си доволна? ти май ми писа за поликлиниката в Младост, нали?
Да, аз. Обиколих доста, преди да стигна до тази. Е, сега съм без лечение, но минавам профилактично на няколко месеца.

# 289
Здравейте мили момичета.
Искам да споделя и аз с Вас проблемите ми. Имам Базедова болест, открита преди 11 г., след което получих рецидив - лекувана бях с Метизол. Сега, от три години насам ФТ3 и ФТ4 са ми в нормата, но МАТа и ТАТа са многократно над нормата. Някой от Вас успял ли именно МАТ и ТАТ да ги коригира медикаментозно.
Мацки, искам да попитам за моя братовчедка - има 2 операции на щитовидната жлеза във Варна - болница "Св. Анна", сега я пращат в София да пие радиоактивен йод, за да се унищожат остатъци от операциите. Ако знаете нещо по въпроса, моля да споделите, за което Ви благодаря в аванс.
На всички Вас скъпи дами успех в лечението Ви и повечко късмет. Hug  bouquet Simple Smile
Хубава и спорна седмица

# 290
  • София
cvetle , ТАТ и МАТ са антитела. Едва ли с лекарства ще ги вкараш в норма. Освен, ако не те хванат дистрибутори, дето добавките им лекуват всичко.  Mr. Green. Моите МАТбяха над 1000, машината брои до 1000, последно ги бях свалила на 27. Не разбрах от какво. Единственото, което си самоизписах са хапченца Селен. Не знам дали от него се повлияха.

# 291
Благодаря Ви много "Спокойна". Аз в момента пия витамин С, фолиева киселина, витамин Е и селен (може би от 6-7 месеца), но по друг повод. Също почти си ги самоназначих. Скоро ще си изследвам МАТ и ТАТ в Бодимед, тъй като не съм ги изследвала отдавна. Дано пък чудо е станало и при мен. Моята ендокриноложка преди време се опита да повлияе на антителата с Преднизолон, но не се получи.
Хубава вечер

# 292
Да попитам някой имал ли е проблем с кръвните телца досега? Намаляване, увеличаване и т.н.... Януари мислех да си правя следващите изследвания, но мога да си пусна и преди празниците, че напоследък съм полудяла....( в много лошия смисъл) и мисля, че не са ми ок хормоните и жлезата... Tired

# 293
  • София
Да попитам някой имал ли е проблем с кръвните телца ....
Моите бяха много намалели - белите. Но това беше от лекарствата за хиперфункция. Докторите ме предупредиха да си ги следя, че падали. Като паднат ми променят дозата, после пак и такива едни схеми...

# 294
ахаааа, мен ми бяха казали в началото да си следя левкоцитите и в тях нямам проблем- на долна граница са ми, но са в норми. Но имам ниски гранулоцити- 34 (реф.ст-ти 51-67%) и завишени моноцити- 20% ( при реф.ст-ти 4-8%) и не толкова завишени лимфоцити- 47% (реф- 22-40%)...
пратих ги към личния ми лекар да ги погледне...

# 295
надявам се, че причината да не пишете е, че сте ок и към момента да нямате оплаквания... стискам палци да е така Peace
аз си пуснах ДКК и всичко е ок. Левкоцитите са ниски пак, но са в граници. Странно ми е, че са ниски, в интерес на истината, защото съм на 2 пъти по 1 сега... Хубав петъчен ден
здраве на всички Hug

# 296
  • Русе
Здравейте,
След дълго четене на форума реших да споделя и моите проблеми.
На 19.09.08 правих аборт, защото беше спрял пулса на плода. Назначиха ми изследвания за цитомегаловирус- отрицателни, токсоплазмоза - +за Ig G - казаха че не било проблем, и за TSH и FТ4. FT4 ми е в норма, но ТSH е 5.70. След това ми назначиха Anti TPO, което беше във норма. Жлезата ми изглеждала даже малко смалена и не виждали нищо друго притеснително. Изписаха ми да пия Euthyrox 75 по едно на ден. Пия го вече 5 дни, но не се чувствам добре. Обзе ме голяма сънливост, ръцете и краката ми изтръпват, същото усещам и с лицето си. Може ли хапчетата да ми влияят не добре или е нещо друго?

# 297
  • Пловдив
Ами може, всеки ги понася по различен начин. Освен това направо със 75 ли почна? Обикновено се започва с по-малка доза и се увеличава постепенно. При някои неприятните симптоми изчезват след време, като свикне организма.

# 298
  • София
veni мисля че си започнала с много висока доза от самото начало най-вероятно от там идват и тези неразположения.Аз започнах със 25 един месец,после на втория месец 50 след което направих контролно изследване и ТСХ вече беше в желаните стойности и сега отново съм на 25 за да подържам тази стойност.Консултирай се с твоята лекарка,обясни и че не се чувстваш добре,което най-вероятно идва от високата доза.Успех.

# 299
  • Русе
Изписа ми по една таблетка дневно - 75. Може наистина това да е проблема. И тая глава ще ме скъса и тя  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт