Пъзели 55

• 29 115
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Цяла седмица не бях редила пъзел, но най-накрая завърших един.

# 631
Ravensburger, 1000 части🌱
Готин пъзел, благодаря Мона Лиза 💐

Следва Трапезата на баба:)

# 632
За първи път редих на марката Galison, много ми допадна като качество!Приятна картинка- лятно, морска и почерпка, че и аз имам един - 23 годишен рожденик-зодия близнак!                                  

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 22:10 от Roo Roo

# 633
  • София
Честит рожедник, Руу! Да ти е здрав, раузмен и обичан! Хаха, дано не бърка, че за рожедник говориш Simple Smile
Еве, взмам го пъзелът, хем ще ти дам холограмния, че май само ти и Весето се решихте за него. Аз развях белите знамена и повече дори не си помислих да му се пробвам Simple Smile

# 634
Момичета, може ли малко помощ - искам да си взема някаква поставка за редене, че особено за тези вертикалните ми е много неудобно като не е леко повдигнато. Харесах си тази https://comsed.net/image/cache/catalog/toys/7017976/7017976-2-1200x1000.jpg и вероятно утре ще отида да взема. Имате ли някакви впечатления за нея? Бях се насочила към коркова или бяла дъска, но няма 50х70 като размер, а 60 на 90 което ми е много, предвид че не редя повече от 1000 части и няма да се хване на масата, а и ще е нужно малко модифициране за лек наклон. Много ми харесват тези дървените, но не съм сигурна дали ми се дават повече пари за тях.

# 635
  • София, България
Точно тази дъска ще ми пратят утре, защото тук, където съм за лятото не си нося папката. Предполагам, че ще е хубава, но ще мога да кажа нещо чак след 2-3 дни.

# 636
  • София
Аз пък да ви кажа, че eleyn е жива и здрава, просто много заета и не реди.
Скрит текст:
Притесних се, че не съм я мяркала отдавна и й писах - ремонтират ново жилище и са със срок за преместването, затова няма време за пъзели.

# 637
Добро утро, има още Клементонита измежду останалите. Сега ме е яд, че не можах да ги сложа в голямата поръчка с отстъпката, а не ми се пуска още една.

Продължавам да си чакам Ваяна-та, днес вече би трябвало да дойде или ще отварям друг пъзел.

От Вретеното както казах първото ме шокира с лъскавина, но второто беше истинското разочарование.

Кой иска пица?
1000 части
Вретено

Изображението ми харесва, заради това и го купих. Но...изглежда като да е било с прекалено ниска резолюция, преразтегнали са го за да го разпечатат голямо и абсолютно всички линии са доста силно пикселизирани. На снимка отдалеч не си личи, но като го редиш просто всяко парче (без фона) ти е на огромни пиксели.
Абсолютно ми уби удоволствието. По-лошото, отнесох въпроса до тях, но те не виждат проблем. Предложиха ми да го върна, но аз вече го бях обещала, а и не беше в това въпросът. Искаше ми се просто да вярвам, че за тях е неприемливо да отпечатат и пуснат в продажба продукта си в такъв вид и това няма да се повтори никога повече, но уви. Критериите ни за качество се разминават твърде много.
Скрит текст:

Сравнен с другия им графичен пъзел, който имах.

# 638
  • София, България
Бухти, много ясно се вижда проблема на снимките. Явно такива ще бъдат всички пъзели с тази картинка.
Ще разгледам малко по-късно тези нови Клементонита, благодаря ти!

# 639
  • София
Бухтичка, много им се чудех на Вретено, но ти ме отказа и не защото качеството е ниско, а защото не се вслушват в мнението на хората и не си взимат бележка. Меко казано българска работа. Добре любители са, тръгнали са да правят нещо, това хубаво, но до там, не искат да се развиват, не искат да стават по-добри, ами ще залязат бързо в такъв случай.
Аз се захванах с едни бухали на Арт пъзел, но видях каква разлика в качеството имат. Редила съм един техен пъзел от 500 части и беше с хлабава сглобка, но частите бяха читави и не пасваха навсякъде. Сега този някак не ми харесва много, на всичкото отгоре едно пастелно и всички части са ми еднакви, но не се отказвам, че пък картината много ми харесва.

# 640
Мисля, че Вретено имат някакъв странен афинитет към "размазване". Може да не са преразтегнали картината , а това размазаното да е търсен ефект.
Поне в 4 от новите им пъзели фигурата на преден план е ясна, а всичко отзад е размазано, не е на фокус. Разбирам авторовия подход, но не ми допада  за пъзел...
 "Ефектът" го има и  в котката в библиотеката и в кучето, редящо пъзели, но най- дразнещо е в котката сред макове ли , лалета ли или някакви други неопределими цветя ...
Нагледен пример:
Скрит текст:

# 641
evencee, за вертикални пъзели тази дъска няма да ти върши работа. Гнездата, в които се слагат крачетата, които повдигат са разположени хоризонтално. Може да ги махаш и да стане обикновена плоскост, която да повдигаш с подръчни материали от към късата страна (аз съм подлагала книги Simple Smile, но не е много ок - частичките се приплъзват надолу, тъй като от тази страна няма ръб, който да ги задържа.
Иначе дъската става. Бях купила за майка, първоначално не я харесах. После си купих и за мен и сега само на нея редя. Удобна ми е, но събира само 1000 части от европейските пъзели, американските не се побират.

# 642
  • Варна
Аз поръчах два броя, че скоро не съм купувала. Ще ги взема от новия склад на озон тук и ще докладвам Simple Smile

# 643
  • София, България
На мен ми се наложи да купя един учебник за 10 лева с доставка 5 лева Joy Добре че Платината ми даде 2 лева отстъпка, че преглътнах общата сума от 13 лева. Много се надявах да пуснат някаква нова промоция, за да допълня поръчката до 50 лева, ха ха, но Озон от 3 месеца въртят едни и същи намалени пъзели и вече започват да се излагат.

# 644

Пролет, Ботичели
Блубърд 1000
Приятно труден и много красив пъзел

Общи условия

Активация на акаунт