Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 44 527
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Хора,има ли единични билети за Дуомо и музея към СМН? Например на място? Искаме да качим само Дуомо и да видим музея.
Country Strong, пиша ти на лично,ако искаш да ти дам телефона ми- всичко се случва

# 376
За купола знам, че е само като част от Брунелески пас, който беше към 30 евро. Не знам да е възможно да се купи билет само за него (по моя информация не, но ако някой е ходил последната година и има друга информация, дано се включи).

Какво имаш предвид под "музея на СМН"? Билетът за базиликата е 7.50 евро и си включва целия комплекс (базиликата, музея и chiostri-те, не я знам тая дума на български, на английски е cloister, ако това помага). Отделно за музея няма. Самата църква според мен си заслужава много, писала съм и по-напред в темата. Няма нужда да се купуват билети предварително, няма голям наплив, но имай предвид, че работното време е някакво странно (това, което намирам онлайн на прима виста, е от понеделник до четвъртък от 9-17:30, петък - от 11-17:30, събота - 9-17:30 и неделя от 13-17:30, но последно като бях там на вратата имаше някакво друго работно време, което изглеждаше много по-шантаво). Последно се допускат посетители в 16:30, а ако ще влизат само в базиликата - в 17:00.

Вие кой ден/кои дни ще сте там? Времето го дават гадно, ама коттакоа. Флоренция е красива всякак, а тая година са я и поукрасили още по-пищно по снимките, които видях дотук. Пиша ти ЛС за телефона. М, ти пък си си забранила съобщенията, не мога да ти изпратя.

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 17:40 от Country Strong

# 377
За купола знам, че е само като част от Брунелески пас, който беше към 30 евро.
Идеята ми беше да избегна този пас

Какво имаш предвид под "музея на СМН"?
объркала съм ,от бързането.
Вие кой ден/кои дни ще сте там? 
Ние сме 10.12-12.12.
Пиша ти ЛС за телефона. М, ти пък си си забранила съобщенията, не мога да ти изпратя.
Това как съм го направила,не знам
Мисля,че го оправих.
Благодаря отново за информацията!

# 378
Сетих се за нещо друго, ако искате да видите Флоренция отвисоко. Вчера са пуснали пак виенското колело и ще бъде в града този път чак до 10-и юни. Миналите години билетите бяха по 12 евро, едва ли има накъде повече да ги вдигат, така че и тая година вероятно ще са същите. Тримата можете да се качите на цената на един Брунелески пас. Имайте предвид, че возенето е буквално три или четири доста бавни врътки, и това е. Вече дали си струва или не, вие си преценете.

Тази година ще е в Parco delle Cascine, с трамвай Т1 от гарата в посока Villa Costanza, спирката се казва Cascine, а май ще е удобно и от предната, като гледам къде са го построили. Абе от гарата сте там за 5-6 минути с трамвая, а може и пеша, ако ви се разхожда. По реката, по реката и сте там. Около него ще има коледно селце тип коледен базар (но основният е на площада пред Санта Кроче), и май най-голямата открита ледена пързалка, ма в Европа ли, в Италия ли, не запомних.

# 379
  • Milano
Започнали са ремонтните дейности по кулата Гаризенда в Болоня. Първо, ок. 6 месеца обезопасяване и после самата реставрация, която би трябвало да продължи ок. 10 години.

За ходещите през февруари във Флоренция - Куполата на Катедралата ще бъде затворена за поддръжка от 12.02.24 до 16.02.24, а Камбанарията от 19.02.24 до 23.02.24.

# 380
Реджи, а дали качването на другата кула е разрешено? Или и тя е оградена, както гледах в нета.

# 381
  • Milano
Не, преустановено е до нова комуникация.

# 382
Само да кажа, че това селце около виенското колело във Флоренция абсолютно НЕ си заслужава - има две къщички, където да си правите снимки (едното е като поща за Дядо Коледа, другата е със шейна с елени), две къщички за някакви работи за хапване, една за желирани бонбони, и още 4-5 за тениски, шапки, ръкавици, и някакви фалшиви бижута. Общо десетина обекта, та си струва само и единствено заради виенското колело. Билетите за възрастни са 12 евро и тая година, за деца от 2 до 10 години са 7 евро. Има и пакети за двама родители с едно или с две деца в тази възраст (съответно 28 и 34 евро). Ледената пързалка не я видях да е чак толкова голяма, ама и не ходих в нея посока, та не съм сигурна точно докъде продължава и колко е голяма.
Та да, за коледен базар - категорично този пред Санта Кроче (страшна навалица е обаче).

Отделно от тая тема, много са се постарали с украсата на града тая година.

# 383
Здравейте.Съвсем спонтанно реших да отидем между Коледа и Нова година с полет от Букурещ до Пиза или Болоня.Почнах да чета упорито,но времето е малко и в главата ми стана голям хаос.Кое приложение трябва да ползвам за влакове и автобуси.Разбрах,че Флоренция най-много си заслужава.Освен централната част какво друго трябва да се види.Някакви насоки как да организирам нещата според вас-къде да отидем първо и за къде да отделим най -много време?

# 384
За колко време отивате, какво искате да видите и така си правите програмата.
Най лесно се пътува с влак. Скоро се върнах от Болоня и наоколо, обикаляхме с регионионални влакове

# 385
  • Варна
то за Пиза и Болоня стигат и няколко часа , а за Флоренция и седмица е малко . Ако имате повече време може и ден за Сиена. Ако ще кацате Пиза ,  до Болоня може и да не стигнете.

# 386
bronze, аз бих отделила цялото си време на Флоренция и евентуално разходка до Пиза.

# 387
Здравейте, дали има в момента коледни базари във Флоренция, Силен или Пиза?

# 388
Здравейте, началото на февруари съм планирала една разходка с кацане в Болония, един ден Флоренция, една нощувка Милано и връщане пак от Болония. В Болония имаме общо 3 нощувки. Запазила съм хотел до летището и ще сме с кола под наем. И дотук добре. Но се оказа, че не мога да намеря гид, който да ни разведе из Флоренция. По принцип, когато посещаваме нови места и имаме ограничено време, предпочитам да се доверя на местен гид и резултатът винаги е чудесен. Та това ми е първото питане- дали случайно някой има контакти на екскурзовод за Флоренция?
Другият ми въпрос е- къде според вас е най- добре да оставим колата при влизане в града? Планът е сутринта рано да я оставим на идване от Болония на някой паркинг във Флоренция и на тръгване вечерта да я вземем? Това са ми въпросите, като тепърва се връщам да чета темите назад и сигурно ще имам още много..

# 389
  • Там....където всичко е възможно ....
Здравейте, началото на февруари съм планирала една разходка с кацане в Болония, един ден Флоренция, една нощувка Милано и връщане пак от Болония. В Болония имаме общо 3 нощувки. Запазила съм хотел до летището и ще сме с кола под наем. И дотук добре. Но се оказа, че не мога да намеря гид, който да ни разведе из Флоренция. По принцип, когато посещаваме нови места и имаме ограничено време, предпочитам да се доверя на местен гид и резултатът винаги е чудесен. Та това ми е първото питане- дали случайно някой има контакти на екскурзовод за Флоренция?
Другият ми въпрос е- къде според вас е най- добре да оставим колата при влизане в града? Планът е сутринта рано да я оставим на идване от Болония на някой паркинг във Флоренция и на тръгване вечерта да я вземем? Това са ми въпросите, като тепърва се връщам да чета темите назад и сигурно ще имам още много..
Здравей!
Ние посрещнахме Нова Година във Флоренция.Ползвахме Услугите на Дора Николова +39 3472355807 .Останахме много доволни. https://guidesbg.com/guide/DoraNikolova/ Тук я открих. Попитай нея за паркинга.Шофьор е и съм сигурна ,че бързо ще измисли нещо,на удобно за вас място.
Ако мога да ти помогна с още нещо оставям на разположение.

Общи условия

Активация на акаунт