Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 44 502
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Чак повечето, не бих казала. Зависи в кой район сте.
Около университета има доста места, които работят и до по късно.
Мисля да резервирам хотел на улицата със закрити арки, която води към фонтана Нептун, но в горната част към  гарата, защото на следващия ден ще вземем кола под наем от там. Гледам през гугъл, почти всичко затваря  22,30ч

В Болоня всички улици са с арки Smile

И да, затварят заведенията. Посока университета може да има нещо отворено, но ще е за на крак да си вземеш нещо.
Виж улица Augusto Righi, тя преминава после във Via delle Molline посока театъра, там съм виждала да е отворено до по-късно, но определено да седнеш в тратория по това време, забрави!

Сега ми хрумна нещо, на 90 % съм сигурна, че имаше супер на летището в Болоня, влизала съм даже, да не бъркам само летищата, но май не бъркам.

ПС Проверих, Карфур има, само му виж работното време, че да си носиш сандвичи от България, за да ги ядеш в Италия, срамота

# 436
Мисля да резервирам хотел на улицата със закрити арки, която води към фонтана Нептун, но в горната част към  гарата, защото на следващия ден ще вземем кола под наем от там. Гледам през гугъл, почти всичко затваря  22,30ч

Не знам как търсите, но много ресторанти работят до 23-00ч.

Ето ви един с работно време до 00ч., горе долу ви е в района.
Osteria Buca delle Campane

# 437
  • Пловдив
Благодаря момичета, ще огледам по-добре,  поне имаме някакъв вариант с предложената остерия, предпочитам да сме близо до гарата за да не губим време и в този район няма нищо отворено след 22,30, според търсачката на гугъл. Миналата година по това време бяхме в Болоня пак с вечерен полет, но кацнахме в 21ч и успяхме да хапнем уникални вкусотии.

# 438
Имай си по един сандвич наум все пак Satisfied, че с тези късни полети има и гояма вероятност от закъснения!

# 439
  • Бургас
Благодаря, Rony!
Свързах се с една фирма , имат такава опция. Дори не е задължителна резервация, а на място можеш да платиш.

Момичета, във Флоренция от къде се купуват билети за градски автобус?
В автобуса има ли машинки за валидиране на билета?
За Флоренция имам останали 10 билета, които купихме близо Галерия Академия през месец май 2023г. Мисля, че ще могат да се ползват по 1,50 евро са. Мога да ви ги изпратя, ако искате поне да влязат в употреба. Купувахме билети от магазинчетата за цигари и от автомати също.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 16:14 от Rony

# 440
Благодаря, Rony!
Ние ще пътуваме с кола, но предвид трудното паркиране в някои части на Флоренция, вероятно ще се наложи 1- 2 пъти да ползваме градски автобус.

# 441
Имайте предвид, че билетите вече са 1.70 и не знам дали старите биха важали все още. Иначе има машинки на почти всяка спирка, но трябва или да имате дребни (рестото често е до максимум 5 евро, рядко съм виждала да има до 10), или да платите с карта. Билети продават също в tabaccherie-те (вътре продават вестници, лотарийни билети, цигари, нещо дребно за хапване, такива неща). Навсякъде из града са.
Има и приложение, което също може да се ползва, TABNET се казва, но аз съм брала само ядове с него и не го препоръчвам.

Машинки за валидиране има до всяка врата в превозните средства.

# 442
  • София
В Болоня и Флоренция може ли да се плаща с дебитна или кредитна карта в градския транспорт? С валидиране на самата карта?

# 443
Country Strong, благодаря за полезната  информация!

# 444
https.       ://www.at-bus.it/en/talk-at/.   faq

Махнете интервалите.
Старите билети очевидно важат до края на тоя месец. Иначе за такова плащане с карта в автобуса... Значи, докато градският транспорт беше на предишната компания, можеше в много от превозните средства. Сега често виждам такива валидатори в тях, но досега все са ми изглеждали неактивни и не съм видяла някой да ги ползва, може би не са си ъпдейтнали системата. Може междувременно да са ги пуснали, но по-скоро имайте готовност да си купите хартиени. И имайте предвид, че веднъж като ги валидирате, важат 90 минути (!!!), така че не ги изхвърляйте автоматично на слизане. В рамките на тия 90 минути можете да сменяте колкото си искате превозни средства, важат както за автобусите, така и за трамваите.

# 445
В Болоня и Флоренция може ли да се плаща с дебитна или кредитна карта в градския транспорт? С валидиране на самата карта?

Болоня може, но една карта, един човек, бях неприятно изненадана, защото преди не беше така.

# 446
  • София
Една карта-един човек, ме устройва напълно. Благодаря! Simple Smile
Ние ще бъдем в Болоня и Флоренция през Май - дано да си направят ъпдейт на всички системи до тогава.

# 447
Аз имам ходения до Флоренция през март и април (и в самия край на май, ама тогава вече не ви устройва) и ще гледам специално да обърна внимание дали вече са активни тия валидатори. Ще докладвам.

# 448
Трябва ли задължително да е на italo?Ако ти се следи всеки ден в даден момент ги намалят. Аз взех от Верона до Флоренция за 18 евро бизнес класа.В последния момент билета струваше 120 евро.Ползвам приложение trainline.
Не е държа да е от Italo, и аз си мислих да следя всеки ден там билетите.А в trainline намаляват ли ги билетите?

При мен ги намалиха.Аз гледах всеки ден и от 33 ги взех на 18. Сега видях на 12 декември съм ги закупила за 28 декември.Намалиха ги по обяд в 2 часа съм направила плащането на  Фречаросса е стрелата.Не ми позволи да платя с карта ,с пейпал платих.

Аз бих изчакала на твое място.Има много време до 28 април,просто следи всеки ден.Успех!

Добре, че ви прочетох.
Ще сме в Болоня от 12ти до 16ти февруари. Един от дните ще идем то Флоренция. И аз изтеглих това приложение и мислех да купя билетите предния ден, но сега като ви чета, май трябва да следя.
В момента има доста изгодни за 14.02, 68 евро за 4ма човека в двете посоки е ок, нали?

# 449
  • София
Скрит текст:
[/spoiler]
Не знам как търсите, но много ресторанти работят до 23-00ч.

Ето ви един с работно време до 00ч., горе долу ви е в района.
Osteria Buca delle Campane

През ноември бяхме за 4 дни в Болоня, в района близо до Университета и доста заведения работеха дори след 23 часа. Ние летяхме с полета в 19 часа от София на Уиз, нямаше закъснение, а от летището взехме такси до стария град и с настаняването успяхме да излезем да се разходим, но имаше доста отворени ресторанти. Направи ми впечатление, че в неделя вечер не беше точно така, както и в понеделник почиваха доста заведения за хранене, но Болоня е уикенд дестинация и явно хората зареждат батериите след като туристите си тръгнат. В понеделник просто беше празно по улиците.

Общи условия

Активация на акаунт