Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 44 451
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Предстои ни ходене до Флоренция и ме интересува, в самия град има ли магазини на местни автори, които правят парфюми, свещи, сребърни бижута и подобни. А също, ако може да препоръчате и винарни в града или близо до него.

# 481
Предстои ни ходене до Флоренция и ме интересува, в самия град има ли магазини на местни автори, които правят парфюми, свещи, сребърни бижута и подобни. А също, ако може да препоръчате и винарни в града или близо до него.
Горещо препоръчвам най-старата аптека в света - Officina Profumo - Farmaceutica di Santa Maria Novella
Миналата седмица бяхме там и посещението е преживяване. Атрактивно цвето и арома визуално преживяване предлагат. Ще намерите парфюми, сапуни, свещи, козметика.
Регионът е известен с производството на кожени изделия и ще намерите доста ателиета и магазини, но бъдете внимателни, защото голям обем от стоките се китайски и се предлагат по сергии и пазари.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 11:42 от Kepeva

# 482
Като ходите до Санта Кроче (неизбежно ще стигнете дотам), минете през Aquaflor, на Borgo Santa Croce 6 се намира, имат парфюми и разни други щуротии, имаха разкошни ароматизирани свещи, ама на мене ми бяха много скъпи и така и не си купих, а сега не ги виждам на сайта им (aquaflor.     it). Нещо от сорта на 70 евро бяха през 2021, обаче миришеха жестоко.

Има и други, примерно много локации на Erbario Toscano. Сега кое колко е оригинално не се наемам да гарантирам, но би трябвало на теория да са местни. И други има, в момента имената ми бягат, но по централните улици са на богато. Скъпички са нещата, но вече вие ще си прецените.

# 483
Супер, много благодаря! С удоволствие ще разгледам.

# 484
Моля, припомнете ми как се казваше ресторанта във Флоренция, който препоръчвате да се посети с най-добри флорентински ястия. Не можах да намеря назад поста.

# 485
Организирам пътуване до Флоренция в началото на октомври и докато разглеждах сайта на Уфици, попаднах на информация, че има над сто стъпала до етажа, откъдето започват залите. Пише, че има и асансьор. Въпроса ми е дали някой го е ползвал или има представа дали има ограничение кой да го ползва. Ще пътуваме с майка ми, която е над 75 годишна и тези стълби ще са ѝ в повече. Иначе няма проблем с ходенето, само дето сме по-бавни Simple Smile

# 486
Организирам пътуване до Флоренция в началото на октомври и докато разглеждах сайта на Уфици, попаднах на информация, че има над сто стъпала до първия етаж, откъдето започват залите. Пише, че има и асансьор. Въпроса ми е дали някой го е ползвал или има представа дали има ограничение кой да го ползва. Ще пътуваме с майка ми, която е над 75 годишна и тези стълби ще са ѝ в повече. Иначе няма проблем с ходенето, само дето сме по-бавни Simple Smile
Бях преди седмица в Уфици и нямам спомен за такива бройки стъпала, нормални стъпала между етажите. И да, забелязах асансьор, но не съм ползвала. Не се притеснявайте по повод стълби, преодолимо е. По-скоро ще е уморително дългото стоене прав, защото потокът се движи бавно и около четвъртия час започнах да изпитвам умора, аз, която съм спортен човек и изминавам пеша дълги разстояния, да не говорим за по-възрастен човек . Всъщност, пред залите има места за отдих с удобни пейки, така че може да ползвате, при необходимост.
Приятно прекарване!

# 487
  • София
Бях септември 2023г. в галерия Уфици, но мисля, че само по-дългите коридори имаше опция за сядане и в по-големите зали.Аз седнах чак накрая, но аз обикалям доста. По мое време не беше лудница от хора, сравнително спокойно. Най-много народ имаше при Раждането на Венера. Едва успях да се снимам.

Ето и виртуална разходка в Галерия Уфици и можете да видите стъпалата: https://artsandculture.google.com/streetview/uffizi-gallery/1AEh … BLE7Zbem7Q&sv_z=1  

Приятно прекарване.

# 488
Бях преди седмица в Уфици и нямам спомен за такива бройки стъпала, нормални стъпала между етажите. И да, забелязах асансьор, но не съм ползвала. Не се притеснявайте по повод стълби, преодолимо е. По-скоро ще е уморително дългото стоене прав, защото потокът се движи бавно и около четвъртия час започнах да изпитвам умора, аз, която съм спортен човек и изминавам пеша дълги разстояния, да не говорим за по-възрастен човек . Всъщност, пред залите има места за отдих с удобни пейки, така че може да ползвате, при необходимост.
Приятно прекарване!

Бях септември 2023г. в галерия Уфици, но мисля, че само по-дългите коридори имаше опция за сядане и в по-големите зали.Аз седнах чак накрая, но аз обикалям доста. По мое време не беше лудница от хора, сравнително спокойно. Най-много народ имаше при Раждането на Венера. Едва успях да се снимам.
Ето и виртуална разходка в Галерия Уфици и можете да видите стъпалата: https://artsandculture.google.com/streetview/uffizi-gallery/1AEh … BLE7Zbem7Q&sv_z=1 
Приятно прекарване.

Много благодаря за отговорите!

# 489
Здравейте,

Имате ли препоръки за спане във Флоренция? Разглеждам от известно време и като цяло не оставам впечатлена от съотношението цена/качество. Ще се радвам на някоя добра препоръка (без да е със споделени части/бани).

# 490
Ами такива са цените там
Ние бяхте в този апартамент, сигурно беше най-изгодното, което намерих. Самият апартамент е хубав, на хубаво място, хареса ни. От собственичката не останахме доволни, въпреки че не й видяхме очите, тоест комуникацията е изцяло онлайн и по телефона
Скрит текст:

# 491
malinkaaa, така без дати, брой хора...трудна работа някой да препоръча нещо.

# 492
AlisonParker, защо не останахте доволни от собственичката?

# 493

10-13 Май, двама души

# 494

10-13 Май, двама души

В Букинт цените за тази дата стартират от 900лв но с много ниска оценка.
Добрите са от 1100лв нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт