Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 44 441
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
malinkaaa, така без дати, брой хора...трудна работа някой да препоръча нещо.

10-13 Май, двама души
https://bg.airbnb.com/rooms/9632227?adults=2&checkin=&ch … section_name=1000
Ползвали сме го и е много удобно настаняване.

# 496
AlisonParker, защо не останахте доволни от собственичката?
Ами първо не знаеше достатъчно английски, за да ни обясни как да си вземем ключа, трябваше да помоля момичето от кафето отсреща да ми превежда от италиянски на английски инструкциите. А после се сети в 3;30 през нощта(буквално беше толкова часа) да ни пише на вайбър, за да иска снимки на личните карти 🤦🏻♀ Имаше и нещо друго, но не помня вече, бяхме миналия юни

# 497
Ще ходим с една приятелка след две седмици и сме резервирали един хотел Бодони, който за четири нощувки със закуски ни излезе 250 евро. Отзивите не са супер, но преценихме, че ни е важно мястото - двама възрастни, без деца, и по цял ден ще сме навън. Отзиви ще пиша след 6 март.

# 498
https://air.tl/QGaTATCU

Вчера се върнахме от Болоня. Бяхме 4 нощувки в този апартамент. Много сме доволни, страхотна локация, чисто, топло, удобно. Има две бани. Близо е до гарата и автогарата. Много добра комуникация със собственика, супер лесно намерихме ключа, а ни беше за първи път да ползваме платформата.
От тук прочетох съвети да купя билети по-рано за влака до Флоренция, супер удобно е, скоростен влак под земята, за 40 минути сте във Флоренция, гарата е на центъра.
До Венеция също ходихме, но с автобус, там цените на билетите са от 0.99 евро нагоре, аз купих по 4 евро на човек. Пътува се два часа, колкото е и с влака. Много удобен автобус, пътува само по магистралата.

Билети купих от приложението, което тук препоръчахте.

# 499
Здравейте,

може ли да ми препоръчате нещо за спане блиозо до гарата в Болония?
От летището има ли директен влак за Болония Чентрале?

# 500
Здравейте,

може ли да ми препоръчате нещо за спане блиозо до гарата в Болония?
От летището има ли директен влак за Болония Чентрале?

В предния пост съм пуснала линк към квартира за 4ма.
Има Маркони експрес от летището до гарата, но ние си хванахме такси, излезе 19 евро. А на връщане с два автобуса, в които платихме с дебитни карти, по 1.50 евро за 70 минути се плаща, пътувахме около час.

# 501
Маркони Експрес е 11 евро на човек (20 евро двупосочно), което е пладнешки обир, обаче стигате от гарата до летището за точно 7 минути. Can't beat that. Аз лично съм му фен, макар че е скандално скъп.

Около гарата места за спане колкото искаш. Зависи какво търсите.

# 502
  • Русе
Препоръчвам хотел Интернационал,близо е до гарата,чудесна закуска,имат и ресторант за обяд  и вечеря,готвят много вкусно и на разумни цени,чисто и много хубави големи стаи и бани, за цени проверете в букинг.

# 503
  • София
Ще бъдем в Болоня в неделя, когато Biblioteca Comunale dell'Archiginnasio е затворена. Ще можем ли да влезем поне във вътрешния двор? Гледам в Google maps и ми се струва, че няма врата, която да спира посетителите да влизат в двора. Така ли е?

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 12:02 от Vivi

# 504
Не, има си врата.

# 505
  • София
Благодаря!

# 506
Здравейте! Автобус 944 надежден вариант ли е за придижване вечер (късен полет на Уиз този петък) от летището до жп гарата? Интересувам се, защото цената му е по-добра, отколкото на Маркони експрес. А дете под 5 години таксува ли се? Къде се намира спирката му?

# 507
Ние пътуваме навръщане от центъра с 944, но преди това с друг автобус 19, водихме се по гугъл мапс.  Платихме в автобуса с дебитни карти, синът ми е 9 години, за него не сме плащали. Не намерих инфо, а и нямах друга дебитна карта, с която да платя.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 22:22 от alina_si

# 508
Здравейте! Автобус 944 надежден вариант ли е за придижване вечер (късен полет на Уиз този петък) от летището до жп гарата? Интересувам се, защото цената му е по-добра, отколкото на Маркони експрес. А дете под 5 години таксува ли се? Къде се намира спирката му?

Само последните два курса от летището в 00.15 ч. и 00.45 ч. ходят директно до гарата, предните са до Оспедале Маджоре и трябва да се прекачвате. Не се таксуват деца под 4 години. Спирката е като излезете от летището и крайно дясно, има бус лента там нарисувана.

# 509
Много благодаря! Май ще трябва да ползваме такси. В този ред на мисли такситата на летището ли ползвате и има ли опасност да попаднем на копърки? Цената по апарат ли се плаща или предварително се уговаряте? Ако викате такси, как го правите - по телефон или през приложение, респ. коя фирма ползвате? В Болоня ползва ли се Uber?

Общи условия

Активация на акаунт