Турски филми и сериали - Обща тема - Тема 14

• 114 108
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Момичета 😍, за Бурак мисля, че темата за Марашлъ ще свърши работа.

Това ми напомни, че трябва да си го догледам.
Хареса ми и на мене трейлърът на Непознатите, ще се гледа.

Сега съм на Керем и Шюкрю.
Сериалът на Шюки не струва според мене, но не мога да се нагледам на този хубавец. 😂
Просто си го зяпам,  усмихната глупаво. 😉 😜

Приключих с Писмото , предобриха манджата, ама накрая всички плеснаха с ръце и се прегърнаха- доброто победи. 😂

Видях и финала на Мащеха, колкото да го отметна този сериал, не им се получи май.

# 556
Засега предпочитам да си коментирам тук където съм свикнала  новия сериал на Буракджъм. Дано темата на Марашлъ има активност.

Пепелче 🌹НЧ какво прави ,нерде е ? Като го изловиш доведи го. Предполагам се подготвя за новия сезон на Шербета.

За летния  сериал на Шуки залагах че ще се открои и хареса  не познах.
По неофициално инфо приключва на 7 - ми епизод.
Трябва да се освобождава място за новите дизи драми по Фокса които не са малко.
Ще е голяма конкуренция за рейт с другите канали.

# 557
Shukru Ozyyldyz и Bushra Сebe се разделиха. Двойката престана да се следва в Instagram.

# 558
  • София
Привет!
От доста време не съм влизала в темата за да напиша нещо, но няма и какво. За сега гледам само "Ако обичаш силно" с Керем Бюрсин. Сериалът ми харесва. Прекрасни са артистите, особено малките-големи артисчета. Чета темите, а те са две в които има великолепни коментари и снимки.
Не ми се ще да се намесвам, но с риск да ми се обиди Феми, ще кажа, че е хубаво да има отделни теми за сериалите. Който има някакъв любимец да го възхвалява с прекалени суперлативи в темата за него.  В общата тема трудно се ориентирам за какво и за кой става реч. Не се отбелязва за кой сериал се коментира, а артистите са с "партизански имена", които ги знае само този, който пише. Сигурна съм, че повечето гадаят и се отказват да четат и пишат. Аз съм една от тях. Ще съжалявам, че в темата пишат  харесвани от мен  приятелки, но не искам да се измъчвам и ще ги търся в другите теми.

# 559
Няма за какво да се сърдя. Дружките си ме знаят че съм си емоционална.
На който нещо не му е ясно да пита и да не се притеснява.
НЧ мисля че всички разбраха кой е.
Шуки ако на някой не му е ясно е Шюкрю. На Керем Бюрсин често му казваме Керо , Кирето , моя аркадашка и Кирчо.
Чачи или Чаго е Чаатай ,Къванч е Киво. Кой както му е кеф така си пише.

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 18:17 от femmi2

# 560
Ми не разбрахме кой е НЧ Simple Smile

# 561

НЧ е Нашият Човек- Баръш Калъч известен още като секси  капитана от Фериха.
Тука много си го харесваме и въздишаме по уникалната му харизма затова сме си го нарекли НЧ Heart Eyes

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 18:31 от femmi2

# 562
Ама точно това са казали малко по-нагоре.Ние не искаме речник , за да разбираме за какво идва дума.За това са отделните теми.Определено се отказвам да чета като видя много обяснения за някой на когото не се пише даже цялото име.
Отново без никой да се обижда.

# 563
Е, то в тази тема често се случва така- пишем си само, за да си излеем емоциите и даже не очакваме отговор. 😂 😀
През лятото няма активност и много допирни точки между нас, но през зимата се оформят "групички по интереси" и мисля, че добре се разбира кой за какво пише.
Като за НЧ, например. 😉 😜
А и с тези рейтинги и внезапни финали, понякога дори не си заслужава нова тема за сериал.
На мене не ми пречи да си говоря сама 😉 😜, нито пък, ако някой друг го прави.

И аз с уговорката никой да не се обижда, но тук ми е приятно да си кажа "болката" без да очаквам нещо.
Като започне новият сезон се надявам пак тук да обменяме инфо кой какво е тествал и как го е оценил.
На много от вас се доверявам за избора. ❤️

Така че - всеки според нуждите си. 💞💕💓

Чакайки Магарсус, продължавам с Нека животът дойде... и вече съм към края.
Но не бързам - той ми е като десерт 🍰, хапвам го бавно и с кеф. 😂

# 564
Пепелче 🌹  добре сме се  сформирали в групата.
Много хубаво си го изразила и няма какво да добавя.
Права си и за темите на сериалите с тези внезапни финали.
Аз съм си пристрастна и е  важно да прочета и странични мнения и наблюдения.

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 19:02 от femmi2

# 565
Пепелче, бъди сигурна, че не си говориш сама. За мен точно тези коментари са основен ориентир какво да гледам, защото в темите по сериали са прекалено пристрастни и всеки си възхвалява неговия филм. А отговор не винаги има, защото хората не винаги гледат същото в момента.  
Аз например от известно време съм на вълна любими стари филми, които гледам за втори път и просто няма с какво да се включа. Не съм компетентна да вземам отношение по новите проекти, така да се каже. Но от време на време хвърлям по едно око на темата, за да се информирам какво става по света, и с удоволствие чета по-компетентните от мен Smile Много съм натоварена напоследък, а сериалите много ми обсебват времето. Със старите филми ми е по-лежерно - хем не са ми толкова пристрастяващи, хем почти съм ги забравила и отново изживявам същото удоволствие.
Сега например съм на "Ако бях облак". Това беше един от първите турски сериали, които съм гледала. Интересно е, че сега разбирам много повече турски и откривам много детайли, които ги няма в превода (който пък е от сръбски), а са от значение за сюжета. Например как Сердар (Енгин Алтан Дюзатан) се влюбва в момичето (Мелиса Сьозен), а тя все го кара на "Сердар аби", "доктор аби", като в субтитрите "аби" отсъства. Ясно ви е, как при турците да наречеш някого по име, без "бей" или "аби", звучи прекалено свойски, докато едно "аби" веднага внася дистанция и показва чувство на респект.

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 14:27 от d&b

# 566
Фемиии,благодарско!
Чакам ги с нетърпение..
Този Баръш Бакташ става все по-хубав/гледам си го в инстаграм,че ми липсва/
Аз ако не разбирам за кого говорите,прескачам,не ми пречи
Но тук научавам много нови неща,за което благодаря,момичета!!!

# 567
Ей, Джи Джи😍, здравей! ❤️
Как се радвам да те "видя" само! ❤️ 💕 ❤️
Хубави класации ни пускаше тук, но без тебе миналата година не можахме да се организираме.

Тази идея за стари сериали хич не ми е чужда. 😂
Скоро реших да си припомня първия сериал, в който видях Шюкрю, намерих го на руски в 1plus1.ru и до края на лятото ще го изгледам.

В предния пост забравих да пиша, че очаквах МЧ (моят човек 😊) да се раздели с приятелката си.
Не съм от феновете, дето все женят любимците си за партньор/ка, но като гледах в ИГ някакви закачки с Бурджу зад кадър, добих усещане  за някаква промяна в статуса му. 😉 😜

Ей така си знаех, например, че Айча ще "свали" Алп, но няма да е задълго.

Направо съм медиум, да знаете. 😂

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 21:14 от pepel_ot_rozi

# 568
Пепелче, HeartHeartHeart ! Стана ми интересно кой е първият филм с Шюкрю, който си гледала? Сред сериалите, които повторих, беше и "Надежда за обич". Той също е един от първите, които съм гледала, и се чудех дали заради това ме беше впечатлил толкова, защото след него изгледах доста такива по фабулата "Пепеляшка". Ми не, магията си е същата. Колкото и да не блести с оригиналност, филмът върви толкова леко и увлекателно, че не можеш да не се потопиш в него. Даже и по най-баналната сюжетна линия може да се получи качествен филм, ако сценарият е добре изпипан и участват добри актьори. Сетих се как някакъв турски продуцент казваше за филмовия бизнес в Турция  - "Всяка година имаме по няколко Пепеляшки, няколко Граф Монте Кристо, няколко Красавици и звяра и т.н." Така е, обаче някои филми направо гръмват, а други - никой не ги забелязва.
Та Шюкрю Йозйълдъз аз за първи път го видях и харесах в "Надежда за обич". За него по принцип е достатъчно само да си разхожда впечатляващата осанка по екрана и пак щеше да е звезда, обаче смятам, че е и много талантлив актьор. Така се потапя в образите, че заразява и зрителя, абсолютно му вярвам на моменти.

# 569

НЧ е Нашият Човек- Баръш Калъч известен още като секси  капитана от Фериха.
Тука много си го харесваме и въздишаме по уникалната му харизма затова сме си го нарекли НЧ Heart Eyes
И аз много го харесвам, но добре че сега написахте, че е бил Капитана във Фериха. Навремето не го гледах, сега - чат-пат. Позачетох се за него и разбрах, той е бил в ролята на Зюмбюл ага /ако не бъркам името на героя от Великолепния век - страхотна роля направи/.

Но, наистина, за хора, които не следят абсолютно всички сериали по всяко време, много е трудно за ориентиране - както и за артист, така и за сериал. Е, Киво, Чачи, са по-популярни, НЧ вече му научих цялото име, но Шукрю, този - онзи - трудно е. Гледала съм само един филм с Енгин Акюрек / Каква е вината на...../, но ако не ми беше харесал в "Наричат ме Фара или нещо подобно, нямаше да разбера кой е той/.

Да, ако някой има интерес ще се порови в нет-а, но и преди съм писала - по българско име на сериал ми е трудно да се ориентирам - руско, турско - е ОК, след това си гледаш артистите, гледаш им биография, филмография и т.н.

Но, темата наистина и много полезна точно за такива зрители като мен - четат, намират филма /с името му, по което може да се намери/ и след това - заглеждаш, гледаш, доглеждаш.... Всъщност повечето сериали, които съм гледала, са по препоръка или инфо от тук. Само, ако може, разширете "семейството" на такива фенове с малко по-насочена или конкретна информация.

Общи условия

Активация на акаунт