Турски филми и сериали - Обща тема - Тема 14

• 114 080
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Джиджи😍 естествено, че Надежда за обич, иска ли питане. 😂

Само не мога да си спомня дали по тв го видях първо и после го гледах в нета. 🤔
Сега погледнах филмографията на Ш. - сериалът  е от 2013, след него доста неща съм гледала, но имам и доста пропуски (отваря ми се работа значи 😂).
А как само ги харесвах двамата с Керем Б. във Въпрос на чест!!!

jfj... 🌹, това лято на никакъв език не можах да запомня заглавията на новите сериали. 😂
И срам не срам,  признавам си, че вече и имената на героите не се опитвам да помня на ромкомите, освен ако не продължат по-дълго.
Карам опипом 😂 и дано в новия сезон не ги измислят пак някакви дълги и странни, защото и в превод са ужасни (сещам се за горкото Рибарче - Зимородок 😂 😀).
Така че ще се питаме тук кое какво беше.

# 571
За мен също е полезно да прочета и да попитам за информация тук.
За много сериали и актьори не съм в час и си питам. Blush И препоръки давам с удоволствие, даже да не ми ги искат.Smiley Имала съм случаи точно сама да си говоря- сещам се поне за два сериала, които само аз гледах в темата, ама нищо, споделям си. Grinning
Така преди малко в една друга тема- за исторически филми и сериали пусках клипче и препоръчах горещо сериала за Медичите /там питаха де Grinning/. 
Като ми хареса нещо много искам и на други да кажа, да не вземат да изтърват. Smiley

# 572
jfjallen, в ролята на Сюмбюл ага във ВВ е Селим Байрактар.

# 573
Като стана въпрос за Селим Б. - играха и с Шюкрю във Венера и се изненадах какъв злодей може да бъде. 😂
После и заради Алп 😉 надникнах въвФеникс за кратко- пак гадник.
Но го харесвам и Прощалното писмо само заради него и Нюргюл Й. го гледах.

# 574
В "Зимно слънце" с Аслъ Енвер игра. И сюжета на филма е хубав.

# 575
На всички момичета, споменали тема за Бурак Дениз
Скрит текст:

# 576
Шюкрю е участвал и в “Нападателят” (Akinci).

# 577
Освен мен и Пепелчето не знам дали някой гледа още Братчетата, то и аз на пресекулки догледах третия сезон. Но ще споделя възмутено една информация.
Ще убиват и Дорук. Rage Онур Сеит Яран се разделя със сериала във 2 серия от новия сезон.

Ясно, че момчето иска вече нов проект, но не може ли все пак по друг начин да го изведат? В този сериал това е основния начин на напускане. Освен това тяхната двойка със Су Бурджу беше една от основните линии в сериала.
Влизат нови актьоре- някакъв чичко и някаква баба. То и аз съм вече леля Satisfied, ама не е в това въпроса,  сериалът започна като младежки, а ще завърши като махленски. Какъв беше в 1 сезон Братчетата , какво стана...

# 578
И аз прочетох, че напуска сериала.
Омръзна му толкоз време иска нещо ново.
Онур Сеит печели Туркиш  Бест моделса и добре се развива. В Испания е харесван и популярен.
Не всички тръгнали от подиума правят кариера. Много труд , усет ,късмет, талант , харизма и постоянство е нужно.  

Пепелче 🌹 и аз усещам нещата.
За някой съжалявам, че се разделиха за други се радвам. Вкусове всякакви на някой не им разбирам избора.
Какво ти шепне кълбото за Хафса и Керем? Хафса е малка ,но опасна.

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 11:36 от femmi2

# 579
Селим Байрактар е от мъжете, които с възрастта много се разхубавиха. Това за жалост не важи за всички актьори. Ирахим Челиккол например като по-млад беше по-чаровен, отколкото сега. Някои други също, ама няма да споменавам повече имена, че ще има разстроени.
На Байрактаря му провървя и на роли в последно време. Тези мачовски образи много му ходят. В началото на кариерата си играеше все някакви идиоти. Даже мисля, че преди да стане актьор e работил като клоун в цирка.
Като визия ми е фаворит в образа на хана от Легенда. Абсолютно ги сложи в джоба си всичките ханове и султани, които се изредиха през последните години по турските сериали. И това при положение, че е доста нисичък - пишат го 1,70 см, но според мен е по-малко, като го сравнявам с някои негови екранни партньорки.

# 580
Онче😍 според мене Братчетата излишно ги разтеглиха.
Колко пъти оставаха с раниците на улицата (по едно време вече само ми беше смешно), ожениха и разведоха чичото напълно излишно, замазаха убийствата, извършени от оня тарикат Акиф в 1 еп., вкарваха излишни герои, безмозъчно избелваха образи...
Не се научиха къде да спрат, ама пуста алчност...
Аз още не съм догледала последния сезон, но и без това го карах с прескоци.

За Хафсанурка и Керем наистина имам леки очаквания, защото си мисля, че той усилено търси любовта. 😉 😜
И двамата са свободни, ама трябва да побързат, докато не са финализирали сериала. 😂 😀

Като говорим за красиво остаряващи мъже, НЧ е един от тях.
Годините само му вдигат рейтинга. 😂

# 581
jfjallen, в ролята на Сюмбюл ага във ВВ е Селим Байрактар.
Голяма съм патица бяла, ха-ха. Може би защото в последните дни гледах Прощалното писмо, а преди четох за Селим Байрактар /когато прочетох, че е бил в ролята на Зюмбюл, не можех да повярвам/ и много го харесах сега, някак си съм направила асоциация с НЧ /и аз почнах да го употребявам/ и него - харесвам позастаряващи харизматични мъже, а и сюжетите и на Шербета и на Писмото са добри.

# 582
Пепелче Hug, за кой ли път напълно споделям мнението ти за Братчетата.

Момичета, имаме трейлър на първия филм за Ататюрк с Арас Булут Йенемли. Nature Fire

https://youtu.be/lgW9YAc3vE0

Явно първият филм ще е за младия Мустафа Кемал , до началото на Войната за независимост. Арас Булут  е много силен в ролята си, браво! Hands Clap Много отговорна роля, представям си как е преживял всичко.

И, момичета, и ние присъстваме. Blush Не виждам кой друг образ да пресъздава Есра Билгич, освен Димитрина Ковачева. Heart Eyes

Първо- по това време жените в Османската империя не са изглеждали така, този образ е европейски. Второ, по това време Мустафа Кемал е нямал друга известна любов. Трето, в следващия кадър се вижда част от еничарска униформа, с каквато Мустафа се е явил на бал с маски по времето, в което е бил военно аташе в София е са се влюбили с Димитрина Ковачева.

Чакам с нетърпение филма.

# 583
Онче, не е Димитрина, мадам Корин Лютфю, близка приятелка на Ататюрк, която е известна и с кореспонденцията си с Мустафа Кемал от 1913 до 1916 г. Есра Билгич сподели пред турските медии: "За известно време работих усилено върху Корин Лютфю. Бях много развълнувана и нетърпелива, когато се подготвях за проекта. Завърших снимките в телевизионния сериал "Ататюрк“. Беше много хубаво. Но по сериала все още се работи.“
Мадам Лютфю е родена в Истанбул през 1883 г. Предците й са от Генуа, но се преместват в Турция. Корин е изпратена да учи в Парижката консерватория, завършва пиано и вокален отдел. Говори много добре френски и турски. Интелигентна и културна жена, тя се грижи за ранени войници от фронта и се опитва да повдигне бойния им дух.

Мадам Корин, дъщеря на доктор по медицина полковник Луиджи Бей, среща и се жени за капитан Йомер Лютфу Бей, който също е много добър приятел на Мустафа Кемал Паша. След мъчителната смърт на Лютфю бей през 1912 г. по време на Балканската война, мадам Корин овдовява с детето си. Когато Мустафа Кемал пристига в Истанбул, той изразява своите съболезнования, а след това продължава да се среща с нея.

Между мадам Корин, която заема важно място в истанбулското общество, и Мустафа Кемал се създава близко приятелство. Корин се разболява и умира на 7 юни 1946 г. на 63-годишна възраст.

https://www.haberyildizi.com/magazin/esra-bilgic-in-sozleri-bir- … yacak-h69361.html

Дарко Перич /сърбин/ е в ролята на ген. Ковачев.

https://lwtogether.com/Portfolio/darko-peric-3/

# 584
О, Лу, жалко. Аз вече се бях въодушевила.Grinning
Не следя Есра Билгич и не съм знаела чия роля изпълнява. Но сигурно ще покажат и Димитрина- след като има сцена на известния карнавален бал и след като има ген. Ковачев.  Ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт