Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 335
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 320
Ох чак сега гледах, че снощи Елена пак застанала права се е пенила, че Евгени бил абсолют ! Joy   Лудостта й е заразна и мен ме прихваща покрай нея Joy
Впрочем в музиката има термин "абсолютист", който е свързан с музикалния слух. Не знам точно как да го обясня, но това е нещо като изключителна способност да чуваш и да разпознаваш тоновете и тяхната височина без да имаш ориентир. Това е много рядко срещан талант, дарба. Например абсолютистът може да определи, че свирката на влака е тон "ре" от малка октава или какъвто и да е друг звук. Евгени не е абсолютист в този смисъл на думата.  Разбирам че Елена иска да каже нещо от сорта, че е съвършен, но всеки път ми е много смешно и нелепо, чак кринджаво, като го изтърси. Grinning  Ейй, Валерия е минотавъра (не съм сигурна че пак знае за какво говори), обаче не можа да каже Евгени кой древногръцки бог се явява, а може и някой индийски, на който да се кланяме. Абсолют бил той, що за дума !? Joy

# 1 321
Психолозите казват, че за детето първите две години са най-важни за създаване на близост в семейните връзки. Стига с тази липса на майка. Елена е била вече 12 годишна, тийнейджър направо. Това, че се бори за мъжа, който харесва или че се опитва да угоди на другите, не е от липсата на майка след 12 годишна възраст, а че има нужда да бъде валидирана. Тези нужди се формират на по-ранен етап. Има много хора с родители, които са до тях, но не са получили достатъчно внимание от тях и съответно имат нужда от внимание, което търсят да получат от друго място. Мисля, че повечето хора сме засегнати от такъв тип нужда, може би, защото родителите ни не са били достатъчно зрели, когато са ни създали и отглеждайки ни, са били заети повече със своите си проблеми.

Съгласявам се, че неполучаването на родителско внимание не означава непременно, че родителят физически е липсвал. Не знаем дали родителят е давал нужното внимание преди 12 годишнината на Елена. За това дали повечето хора развиват такъв суперизразен тип нужда от валидация оставям на специалистите психолози да се произнесат. По мои лаишки наблюдения не всеки втори е с такава точно потребност като заявяваната във всеки епизод от Елена, но откъде й идва точно тя, можем само да гадаем.

# 1 322
Diavolo, Ирина сама целуна Евгени и той я попита "защо се забави толкова", не помниш ли силното възмущение в темата, че Евгени вече тотално е забравил кой е жената. 😂

# 1 323
Ъф сега доглеждам снощния епизод, Ирина си замина? Поли остава?
Въх.
И като каза не съм 4та? Значи е в 3ката?
Поли гледа мега изненадана 🤣🤣🤣

# 1 324
Баба Роса, много ме развеселяват кратките ти коментари. Жалко, че не са така чести.
Имам много близък приятел, човек на изкуството ( не е музикант), от години му викам Маестро. От прочетеното в темата се притесних дали наистина съм в ред 😂 И с тая пристрастност към Елена. Поне скорпион да бях. А аз едно тъпо теле. Докрай викам за моя отбор колкото и нефелно да играят.

# 1 325
Здравейте!

Тази серия ме замисли много и то най-вече за трудното решение на Евгени.
Аз го харесвам и съм гласувала за него в анкетата. Викат му Ергени херпеса, меката китка  и т.н.
Това ме разсмива. Обаче наистина му предстои тежък избор и бих била доста недоволна, ако избере Елена.
Защото ако сега гледа сериите ще разбере що за двоен стандарт има в нейното поведение.
Забелязахте ли как в тяхната среща първо го нарече "маестро" и после няколко пъти го каза.
Тя е влязла в предаването, за да бъде до маестрото, до известен мъж и си го е нацелила като виждахме как той й става фикс идея. Борила се била. Трябвало всеки да се бори за любовта и т.н.  На другите им било лесно.
Тя любовта не пита дали се бориш или не, а идва неочаквано и спонтанно. Тя от епизод едно вече е решила, че тази към която Евгени прояви по-различно отношение, в случая чукнал Валерия по нослето, ще бъде нейна конкуренция и тя наостри всякакви ножове срещу тази конкурентка. Каква вина имаше Валерия за това почукване?
В краен случай Евгени избира между всичките. Според мен дори това почукване е било доста неволно, но злопаметността на Елена се изля с хъс.
За мен тя е нещастна жена и, ако Евгени я избере ще го направи нещастен, без той да разбере кога ще е прекрачена границата, въпреки, че той винаги говори за границите и тяхното прекрачване.
Дори на срещата с Евгени, когато рисуваха, успя пак за иронизира Валерия и да разкритикува карикатурата.
Все Валерия е в главата на Елена. Това е истинско падение и пълно нещастие.

Елена го наричаше снощи маестро на шега, заради картината, която сътвори. Не, че изобщо така се обръща към него. Ама следете ги тези неща, не е добре да се търсят несъществуващи аргументи, за да изтъкнем колко харесваме или не харесваме даден протагонист.
И понеже феновете на Валерия днес буквално превзеха темата, да кажа за баланс - нищо от поведението вътре не е релевантно на поведението на участниците извън играта. Поставени при тези екстремни условия, по-чувствителните губят концентрация. Но виж, интелектът и образоваността са еднакви навсякъде. Те не зависят от емоционални дисонанси.

# 1 326
Хах, на мъж с височина 1.95 скъсените панталони навяват други асоциации. Евгени с неговия ръст опреденено не трябва да носи панталони с такава дължина, но спокойно можем да кажем, че това не е проблем в сравнение с руното, подаващо се изпод потника. Разбирам, че перчема на главата допринася за по-атрактивното изпълнение, допълнено от артистичното скачане по клавишите, но не разбирам за какво му е останалото окосмяване.
Абе, на Генчо космИте са му последният проблем, това поне има решение, ама другото...Мани! Явно наистина има резон в твърдението, че ниските мъже са комплексари, макар аз да познавам и забавни "дребосъци", дебеланковци и грозновати симпатяги. Всичко е въпрос на настройка и характер. Генчо го раздава някакъв съдник, а можеше всичко да е доста по-лежерно и приятно, ако той не беше такъв нарцис и самовлюбен пън, а от продукцията му даваха свобода. Но кой ще гледа 25 приятелки да си бъбрят лежерно и да не си скубят косите?!

# 1 327
  • Пловдив
Дяволо,ако не се лъжа само Поли остана нецелуната.
Аз ви казвам накрая ще излезе, че Поли му е или сестра или братовчедка, а вие не ми вярвате!

# 1 328
За Валето ми е мъчно, че накрая ще остане шокирана от избора на Евгени, тъй като не може да види, че той вече си е избрал Елена. Той  пред Валерия го играе на влюбен в нея, но ние виждаме какво се случва зад гърба й. Това ще бъде много гадно за Валерия и дано да не остави силен, емоционален и негативен отпечатък.

Наистина ги признавам тази година продукцията. Grinning

# 1 329
Евгени държи Поли заради хапчетата, които му дава. Sweat Smile Тя при влизането му подари хапчета и му каза, че ще има нужда по време на престоя. Ето така Поли държи Евгени. Явно хапчетата са добри. Sweat Smile

# 1 330
Те според мен всички са на хапчета. То и ние сме на хапчета. 😂

# 1 331
Съвсем очевидни са заключенията за Елениното поведение и детството ѝ. Обаче фактът, че причината е явна, не го прави правилно. Правилното е да си обърнеш внимание на нерационалните вярвания, да си отработиш травмите и да заживееш един по-щастлив живот. Щото нали сме много начетени и интелигентни.

Влюбването е един от механизмите за отработване на травми. Само с теория не става. Освен това сърцето трябва да е отворено и човек да е готов да рискува/се излага. Поведението й не винаги е правилно, факт (ничие не е). Но поне моите наблюдения са че нашия отбор е много по-склонен да признава издънките на фаворитката си. И не използва през постинг думи като ужасна, отвратителна и т.н. Защото нали все говорим за емпатия... Направо на кръст я разпяха тая Елена, само защото като повечето хора има някакви травми и комплекси. Позицията на съдник е много удобна, човек се чувства силен. Защо тогава е толкова трудно да се прояви милост и разбиране? Разсъждавам си на глас, не е към теб Simple Smile

Ето - макар и да не одобрявам поведението на Валерия в доста от случаите, предполагам и за това си има причина. Тя не е от най-споделящите, всъщност извън каузата и професията й, почти нищо не научихме за нея. Може би затова ми е по-трудно да я разбера, но се опитвам...

# 1 332
Мисля, че Евгени много обмисля всяка своя дума, поведение, не се държи естествено, пази си образа и накрая това му изигра лоша шега.

За Валерия, снощи когато й подари роза, а тя го прегърна продължително, изражението на лицето на Евгени не беше както преди, а беше затворено, строго, сърдито дори, студено. Наистина се вижда, че благосклонността му към Валерия се стопява и изчезва.

# 1 333
В промото към епизода Евгени казва на Елена, че отначало е разбрал, че с нея може да бъде най-много себе си. Силна заявка. Дано и тя да може да бъде себе си с него. А не това, което смята, че той очаква от нея.
Но това са въпроси, които ще трябва да си решават след като се "вземнат".

# 1 334
  • Варна
Нямам търпение Елена да тръгне по интервюта. Интересно ми е много какво ще каже, дали вече се успокоила, какво мисли за участието си...

"Бях влюбена или поне си мислех, че съм. Там средата е много различна, емоциите са умножени по 100. На финала бях съсипана, но като мина малко време разбрах, че всичко е било за добро. В момента съм много щастлива. С Евгени сме в приятелски отношения, с останалите момичета също."

А стига, де, не й давай идеи или поне си търси авторските права после!

Общи условия

Активация на акаунт