Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 355
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 680
Валерия наистина има нула реализация на този етап чисто интелектуално и професионално. Това не значи, че няма потенциал, или, че е  природно глупава, аз не смятам, че е такава. Просто е видно, че не й е приоритет и не е ценност. От там и МЛМ занимавката, която тя смята за велик бизнес, и презрението й към книги и интелектуални разговори. Следването й в НБУ също не смятам за сериозно, тъй като не смятам този университет за нещо повече от сергия за дипломи.
Не си личи тя да има амбиции да развива себе си, нищо такова не е споменала.
Дали това е подходящи за Евгени ми е трудно да преценя, защото не знам какви са му приоритетите в една връзка, така и не стана ясно.
Елена работи с ума си, добре борави с езика, креативна е и определено е показала, че има амбиции да се развива чисто професионално и да расте. Дори като много по-млада от Валерия, Елена в социалните мрежи показва завидна обща култура що се отнася поне за музика, филми, книги, завършила е СУ, което поне е истински университет.  За мен това е огромната разлика между двете -- не в природния интелект, не мисля, че едната е гениална, а другата природно глупава, а в това, че една от малка има интелектуални интереси, а другата - не. Едната от млада избира да работи с ума си, а другата- не. Елена от много млада прави много хубави снимки, има усет за красивото и в езика и визуално, има талант и търси да го развива. Валерия има визия, но до там.

От друга страна каузата  на Валерия показва способност за емпатия, но тя агресивно напада хора, пострадали от кучета, а и не почиствала след кучетата си, не се била грижила оптимално за тях. Това за мен говори отново негативно за нея.
Елена има много силна емоционалност и я изкарвате емоционално нестабилна, но това също много често е генетично. Валерия, която е с доста по-плитка емоционалност, е склонна към агресия и крясъци, не умее да се контролира, не е свикнала да спори с аргументи, а да надвиква. Отново показва лабилност, но при нея "силата" й идва от липсата на емоционална дълбочина (ще ме извините, хехех).
По принцип, за творец е абсолютно невъзможно да е плитък емоционално, както и на сто процента балансиран, тъй като творческият процес е свързан с експресия на емоции. Не е случайно, че толкова художници, писатели, режисьори, поети и тн са пълни кукундрели, абсолютно лабилни и дисбалансирани, с огромни емоционални амплитуди. Явно Пенка на пазара това я смущава и отблъсква, но това си е част от същността на творческата натура, каквато Елена е! Не всеки е счетоводител или адвокат, за всеки вид дейност се изискват различни способности и високата емоционалност е задължителна за творческия типаж. Според мен, това важи и за Евгени, не само за Елена.
Но не знам дали в един брак е добре двама хаховци, честно казано. Може за едно здраво семейство да е нужно единият да е с по-земна емоционалност, както е Валерия.

# 1 681
Единствения начин да гледаме позитивен финал е да спечели Елена. Валерия ще потисне разочарованието си и няма да прави панаири.

# 1 682
Четох, четох, ама не мога да ви насмогна))
Та..имам пропуски, уж все да се включа, ама не мога да взема думата))

Ама сега да си кажа.
Отначало ми харесаха Микаела и Валерия визуално, други момичета също. Към Елена изпитвах симпатия, не я виждах красива, но умна, толерантна, съчувстваща, изобщо...човек с дух и характер и външността бледнееше (тя не е грозна, но на фона на другите две..)
Сега какво виждам. Мика, която си бях харесала за любимка и фаворитка-нежна, изтънчена визуално, уж учеща и имаща някакъв интелект, жена с кауза също...еми направо последните два епизода гледам друг човек и това изобщо не ми харесва. Простее, злобна, плитки разсъждения, беден речник, красотата не е само външност. Отпада, не става. Вярно е млада и може да се шлифова, но Евгени не е такъв мъж да се пилее и налива в нещо с неясен резултат.
Елена, грозното пате донякъде в групата, но чувствено, емоционално, добре изразяващо се, приятен тембър на гласа, като мелодия понякога за мен поне, не вика, не кряка, сдържана и т.н. Но....та тя при вглеждане е направо съвършена позьорка за мен. Тези вълнения при тяхната първа целувка тук и т.н., още тогава писах, че тя беше инициаторката, тя беше прелъстителката, не се е дърпала или чудила, помня добре и още като гледах ми направи впечатление как подходи. Следваше намеци за подходящи мъже и вярност, изпуснат шанс, никога не е била изоставяне и т.н. Че кой е имал всеки пожелан мъж не знам , още от ученическите години и поне една несподелена тръпка било от отхвърляне или от притеснение да я споделиш, да те разберат и т.н.
Елена е изпипан манипулатор. Винаги тя поставя тема за обсъждане , сякаш другите са длъжни да почват да говорят за неща, които тя разбира, интересува се, чувства се в свои води или иска да научи нещо , да изложи някой, да му вмени неща. Айлин добре я разбра, прецени и затапи накрая. Виктория просто не и дава шанс да я пробие, много силен характер, въпреки младост и малко житейски опит , това вбесява Елена за мен и затова Виктория дори да не е желана от Евгени и да е заплаха си мисля пак щеше да е цел на Елена и да се дразни.
Елена с тези рисунки по нея, с тази разкрепостеност и в същото време тиха вода и скромна , притеснителна, пърхаща с мигли....два различни свята. Тя на тези години не може да се котира за мъж с положението на Евгени, нито си мисля средата и е такава. Спечели ме с обичта си към брат и, с желанието да помогне на семейството си, но..мисля си и това е имало някаква причина. При Елена всичко е сметка, тя е с няколко хода напред и когато спечели Евгени или който и да е мъж....вече ще паднат бариери, задръжки и ще е себе си. Не знам душевността на който и да е човек, особено на изкуството да приеме такова нещо без да се срути психически, без да намрази или поне разочарова до дъно. С две думи Елена не е за Евгени, както и Мика.
Валерия, момичето, което не харесвах в началото освен по визия. Момичето, което беше в групата на ...ами грубите жени и ...(да не ползвам други думи) Валерия, която сега харесвам, възхищавам се, на нейните години за изградения характер, самочувствие, отношение, ценности и всичко друго. Валерия е още тесто, тя може да възприеме поведение, да бъде бижу на събирания, концерти, партита с Евгени. Тя има потенциал да се развива, правилен изказ, точна преценка,  знае да се държи с вдигната глава и да се отстоява. Тя обича...обича животните, обича онеправданите, такива хора не могат да са злобни, да нараняват, да са лицемери дори. Но това е за нея минус с Евгени, защото той не иска да се занимава с нейни каузи, не е толкова широко скроен, не иска да има жена и да я дели с каузи, хора, работа. Това е проблем за него и той не знае какво решение да вземе.
Сещам се за Елена , колко пъти говори за новата къща на Евгени, това на материализъм също ми прилича. Жената е видяла мъж с възможности, с кариера, с известност, еми...това за нея е шанс, отделно четох и че е от богато семейство (тя също го знае) Та Елена вижда Евгени повече от гледна точка на изгодата, на материалното и на това какви врати ще се отворят пред нея, като живот, пътешествия и т.н. Отделно и годините не са и малко, та да се оглежда още дълго си мисля (не е престаряла, но и не е на 20г)
Валерия мисля не я интересува това. Тя гледа Евгени, като мъж, като човек с чувства, визия, привлечена е от него повече като жена, която обича. Може и другото да отчита, но това повече я притеснява , защото и тя има амбиция и кауза някаква. Та...не му завиждам на Евгени.
Интересни ще са ми семействата им, от това също бих си направила извод.

# 1 683
А има и вариант чрез монтаж да ни пожалят нервите, но за този вариант шансовете са най-малки.

# 1 684
  • Галифрей
Вижда му се вече краят на тая мъка другата седмица, последният епизод ще бъде 3 часа. За какво толкова дълго то е очевидно, че Валерия побеждава, поне  ще види пръстена ( изглежда ми същият като миналогодишният) 😁
И аз не мисля,че са заедно в реалният живот. Някак си тъпо,че финала е толкова очевидно.
Може би има малък процент да избере Лена или вече след предаването  си има някоя друга мацка.

# 1 685
Единствения начин да гледаме позитивен финал е да спечели Елена. Валерия ще потисне разочарованието си и няма да прави панаири.

Ами и Елена не би правила панаири, ако Евгени не й пускаше нонстоп знаци, че тя е избраницата. Последните епизоди особено  засилиха фалшивата страст и е ясно, че искат да я подхлъзнат и на нейн гръб да направят шоу. "Панаирите" демек нервния срив на Елена е търсен от продуцентите и Евгени ефект, а не случайно явление.

Обаче, точно както става в дейнджъръс лиазонс, където жестокият плейбой се влюбва в жертвата, нищо чудно и Евгени да го удари в сърцето. Човешките емоции имат много силно въздействие върху отсрещния.

# 1 686
Елена не се притеснява да се разголва буквално и преносно. И това ще мине. Ще остане ярката и личност след предаването. Боряна и Виктория са по бтв в момента. Яко хранят Елена и голяма защита на Вал. И за това им стискам ръка на продуцентите. От нищо направиха нещо и изтупаха имиджа на Валерия. Добре, че беше Елена да им помогне. Та най-големите спойлери в момента са в преди обед.😀
Моето мнение е, че Елена ще остане ярка личност за хора, които харесват хипстър- берлин-градския живот, но не го живеят баш. Защото като се замисля защо е дразнеща, то е защото говори, държи се и се опитва да предаде усещане за модерно градско момиче, но просто не е. Прилича на пришълец, който много иска "да се впише".

Много ми е показателно отношението на редакторите на изданията, за които е писала (както казах и преди). Една от тях е лоялна на всичките си модели и автори и ако поне малко я ценеше, щеше ясно да покаже подкрепа.

В никакъв случай не казвам, че това на Елена е лошо, то Сексът и градът тръгва от пристигането на такива амбицирани момичета в столица, мегаполис, някъде по света. Но за много хора такива не са ярки личности.

# 1 687
"гледахме едни вече опознали се и улегнали хора, които са отишли на едно приключение сред природата завършило с барбекю под звездите"

Точно това видях и аз. Каквото и да говори Евгени (вярвам, че е искрен), поведението му подсъзнателно показва друго. Няма любов там, само прагматично решение да избере най-удобната. Няма я първичната страст, заслепението, желанието да направиш другия щастлив. Каквото и да е казал в гората, на пейката здраво я поряза, че се колебае и тръгна да прегръща и целува други. На финала зависи прагматичен или емоционален ще е изборът, всичко е възможно. И при всички случаи ще е прав, той избира.
И според мен няма любов от негова страна. Много е възможно той да вземе прагматично решение (дори след финала, на някое “кафе” с Елена), но липсата на романтично привличане от него към Елена би направил бракът не толкова “пикторален”, колкото го описва тя.
Ами и Елена не би правила панаири, ако Евгени не й пускаше нонстоп знаци, че тя е избраницата. Последните епизоди особено  засилиха фалшивата страст и е ясно, че искат да я подхлъзнат и на нейн гръб да направят шоу. "Панаирите" демек нервния срив на Елена е търсен от продуцентите и Евгени ефект, а не случайно явление.
Никой не я подхлъзва. Тя сама си проси потвържденията от Евгени до степен на него да му е неудобно да й отговори искрено, за да не я обиди. Що за въпроси са “привличам ли те като жена?” Или самоутвържденията “аз знам, че няма по-перфектна жена за теб от мен”.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 10:46 от Linda*kiss

# 1 688
Валерия наистина има нула реализация на този етап чисто интелектуално и професионално. Това не значи, че няма потенциал, или, че е  природно глупава, аз не смятам, че е такава. Просто е видно, че не й е приоритет и не е ценност. От там и МЛМ занимавката, която тя смята за велик бизнес, и презрението й към книги и интелектуални разговори. Следването й в НБУ също не смятам за сериозно, тъй като не смятам този университет за нещо повече от сергия за дипломи.
Не си личи тя да има амбиции да развива себе си, нищо такова не е споменала.
Дали това е подходящи за Евгени ми е трудно да преценя, защото не знам какви са му приоритетите в една връзка, така и не стана ясно.
Елена работи с ума си, добре борави с езика, креативна е и определено е показала, че има амбиции да се развива чисто професионално и да расте. Дори като много по-млада от Валерия, Елена в социалните мрежи показва завидна обща култура що се отнася поне за музика, филми, книги, завършила е СУ, което поне е истински университет.  За мен това е огромната разлика между двете -- не в природния интелект, не мисля, че едната е гениална, а другата природно глупава, а в това, че една от малка има интелектуални интереси, а другата - не. Едната от млада избира да работи с ума си, а другата- не. Елена от много млада прави много хубави снимки, има усет за красивото и в езика и визуално, има талант и търси да го развива. Валерия има визия, но до там.

От друга страна каузата  на Валерия показва способност за емпатия, но тя агресивно напада хора, пострадали от кучета, а и не почиствала след кучетата си, не се била грижила оптимално за тях. Това за мен говори отново негативно за нея.
Елена има много силна емоционалност и я изкарвате емоционално нестабилна, но това също много често е генетично. Валерия, която е с доста по-плитка емоционалност, е склонна към агресия и крясъци, не умее да се контролира, не е свикнала да спори с аргументи, а да надвиква. Отново показва лабилност, но при нея "силата" й идва от липсата на емоционална дълбочина (ще ме извините, хехех).
По принцип, за творец е абсолютно невъзможно да е плитък емоционално, както и на сто процента балансиран, тъй като творческият процес е свързан с експресия на емоции. Не е случайно, че толкова художници, писатели, режисьори, поети и тн са пълни кукундрели, абсолютно лабилни и дисбалансирани, с огромни емоционални амплитуди. Явно Пенка на пазара това я смущава и отблъсква, но това си е част от същността на творческата натура, каквато Елена е! Не всеки е счетоводител или адвокат, за всеки вид дейност се изискват различни способности и високата емоционалност е задължителна за творческия типаж. Според мен, това важи и за Евгени, не само за Елена.
Но не знам дали в един брак е добре двама хаховци, честно казано. Може за едно здраво семейство да е нужно единият да е с по-земна емоционалност, както е Валерия.
И аз смятам, че е по-добре единият партньор да е по-спокоен и уравновесен. Но тук идва въпросът доколко наистина спокойна е Валерия. Тя добре се владее, но на моменти избухва.

# 1 689
Елена не се притеснява да се разголва буквално и преносно. И това ще мине. Ще остане ярката и личност след предаването. Боряна и Виктория са по бтв в момента. Яко хранят Елена и голяма защита на Вал. И за това им стискам ръка на продуцентите. От нищо направиха нещо и изтупаха имиджа на Валерия. Добре, че беше Елена да им помогне. Та най-големите спойлери в момента са в преди обед.😀
Моето мнение е, че Елена ще остане ярка личност за хора, които харесват хипстър- берлин-градския живот, но не го живеят баш. Защото като се замисля защо е дразнеща, то е защото говори, държи се и се опитва да предаде усещане за модерно градско момиче, но просто не е. Прилича на пришълец, който много иска "да се впише".

Да, така е. Аз лично всякакъв градски живот харесвам и не симпатизирам на провинцията, нито в Германия, нито в България. Не съм луда по жълтопаветническия ни умнокрасивитет, но като ми започват момичетата изречения с "В никакъв случай не съм феминистка" (по Айлин и други) получавам яко криндж. Много повече виждам от образа на нормална, модерна жена, желаеща да се развива и да стои на своите крака, в Елена, отколкото в тройката булка+шаферки. Въпреки това, смятам и, че в тройката си има женска сила и може би просто  по-конформистки го дават поради желание да се впишат в едно общество, в което феминизъм е мръсна дума.
Тук в темата даже девственост преди сватбата се даваше като пример за огромно женско достойнство и постижение. Ми, не, предпочитам четенето на книжки и професионалното развитие пред предбрачната девственост, щом ще говорим за женски постижения.
В цял свят в момента разделението на ценности  основно е по оста град (космополитност) - провинция, нормално е и в предаването да го има заложено. По тази ос отново Евгени и Елена са от едната страна на спектъра.

Алукард, Вал е избухлива, кибритлийка е, но определено според мен не е с този свръхизострен емоционален интензитет на Елена. 

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 10:49 от MariyaHris

# 1 690
Дали привличам някой мъж като жена - то се усеща, и е тъпо ребром да го забиваш този въпрос, и излишно принципно.

# 1 691
Евгени говори на Елена за емоции, усещания и чувства.
А тя му отговаря: С моя аналитичен ум мислех десет хода напред, как да стигне царицата до царя.
Цялата й игра беше борба и кански напъни да се хареса на Генчо.
Да я питам аз, както и тя задава въпроси на Валерия - Мислиш ли Елена, че любовта е борба? Редно ли е жената да преследва мъжа? Трябва ли да провокираш някого за да блеснеш? 
Отговори не търся, защото за себе си ги знам.
Елена използва Валерия за трамплин, и на неин гръб избута до финал. Аз съм убедена, че Евгени щеше да изгони Елена след провалената среща, но тя много бързо съобрази какво трябва да направи и се извини.

П.П. Повечето момичета от напусналите говорят с уважение за Валерия и я посочват за победител.
Дотук с лъжите на Ети за злобната и семпла Валерия!

# 1 692
Да, така е. Аз лично всякакъв градски живот харесвам и не симпатизирам на провинцията, нито в Германия, нито в България. Не съм луда по жълтопаветническия ни умнокрасивитет, но като ми започват момичетата изречения с "В никакъв случай не съм феминистка" (по Айлин и други) получавам яко криндж. Много повече виждам от образа на нормална, модерна жена, желаеща да се развива и да стои на своите крака, в Елена, отколкото в тройката булка+шаферки. Въпреки това, смятам и, че в тройката си има женска сила и може би просто  по-конформистко го дават поради желание да се впишат в едно общество, в което феминизъм е мръсна дума.
Тук в темата даже девственост преди сватбата се даваше като пример за огромно женско достойнство и постижение. Ми, не, предпочитам четенето на книжки и професионалното развитие пред предбрачната девственост, щом ще говорим за женски постижения.
В цял свят в момента разделението на ценности  основно е по оста град (космополитност) - провинция, нормално е и в предаването да го има заложено. По тази ос отново Евгени и Елена са от едната страна на спектъра.

Алукард, Вал е избухлива, но определено според мен не е с този свръхизострен емоционален интензитет на Елена.  
За конформизъм да си говорим само при "тройката", предвид че Елена клекна и си сложи колието - като една послуша съпруга. Интересно. Елена иска да му нагласи къщата в Пловдив. Все феминистки прояви.

Съгласна съм с втората част от коментара ти. Simple Smile

# 1 693
Скрит текст:
Различавам различни видове смущение в Евгени. С Валерия смущението е от собствените му чувства. Хлътнал е но не е сигурен дали тя е правилната партия за него. С Елена смущението е от нейните чувства и високопарни излияния. С нея се опитва да е на ниво но е напрегнат. Тя го комплексира и плаши, но пък може да му минават прагматични мисли..дали тя няма да е по-подходяща като партия за него. Ако я избере за съпруга рано или късно ще завъди  любовница. Пък Елена може да се прави, че не забелязва..нали ще си има маестро. И тя точно такова послание му даде като каза, че няма да се откаже дори и той да избере друга. А за много  мъже това е много примамливо.
Аз също мисля, че Елена го плаши, но не съм съгласна, че се страхува от чувствата си към Валерия. Личи, че много я харесва, но в последните епизоди като че ли е в процес на осъзнаване, че тя стои доста ниско интелектуално и комуникацията с нея е само на физическо ниво.

То щото Евгени има ниво на ядрен физик. Валерия и Мика не биха го натоварвали в комуникацията, докато при Елена прекарването на свободното време ще е голяма мъка.

Едно твърдение не става по-вярно с увеличаване на броя на споделящите го (по повод превеса на бройката, на харесващите Елена).

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 11:26 от LadyCharming

# 1 694

Обаче, точно както става в дейнджъръс лиазонс, където жестокият плейбой се влюбва в жертвата, нищо чудно и Евгени да го удари в сърцето. Човешките емоции имат много силно въздействие върху отсрещния.
"Сходното познава различното.Не статуквото.И това винаги е било целта." Елена

Общи условия

Активация на акаунт