Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 12

• 126 387
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 695
Евгени говори на Елена за емоции, усещания и чувства.
А тя му отговаря: С моя аналитичен ум мислех десет хода напред, как да стигне царицата до царя.
Цялата й игра беше борба и кански напъни да се хареса на Генчо.
Да я питам аз, както и тя задава въпроси на Валерия - Мислиш ли Елена, че любовта е борба? Редно ли е жената да преследва мъжа? Трябва ли да провокираш някого за да блеснеш?  
Отговори не търся, защото за себе си ги знам.
Елена използва Валерия за трамплин, и на неин гръб избута до финал. Аз съм убедена, че Евгени щеше да изгони Елена след провалената среща, но тя много бързо съобрази какво трябва да направи и се извини.

П.П. Повечето момичета от напусналите говорят с уважение за Валерия и я посочват за победител.
Дотук с лъжите на Ети за злобната и семпла Валерия!
Момичетата и друго говорят за Валерия, но всеки слуша каквото му изнася.

# 1 696
  • Разпиляна във въображението
Искрено се надявам извън камери, предаване и т.н. Елена да не говори така.

# 1 697
П.П. Повечето момичета от напусналите говорят с уважение за Валерия и я посочват за победител.
И Етито, и Валката си падат злобнички, колко пъти си го показаха, никакви съмнения няма там Sunglasses

Иначе не са винаги в мод да съскат, ама то оставаше и това Grinning

# 1 698
  • В царството на игрите:)
Тя има потенциал да се развива, правилен изказ, точна преценка,  знае да се държи с вдигната глава и да се отстоява. Тя обича...обича животните, обича онеправданите, такива хора не могат да са злобни, да нараняват, да са лицемери дори. Но това е за нея минус с Евгени, защото той не иска да се занимава с нейни каузи, не е толкова широко скроен, не иска да има жена и да я дели с каузи, хора, работа. Това е проблем за него и той не знае какво решение да вземе.
Хубав пост, но каузата ѝ и страстта  по нея граничи с лудост и обсесия. Това е леко плашещо Simple Smile
Според мен общуването с хора ѝ е трудно и някак си...все имам усещането, че ги сравнява с....кучета Simple Smile

# 1 699
И Елена, и Валерия имат общи черти. Изразяването на емоцията прави основната разлика. Едната е експресивна, другата затворена, до степен на безчувственост (на първи план). Едната иска да изстиска ситуацията докрай, да е сигурна, че е опитала всичко. Другата е отпусната, безстрастна и се лашка по течението (пак на първи план). Другата голяма разлика е в способността за анализиране (разбиране и комуникиране). И при двете има потенциал за личностно развитие, но при Елена виждам по-голяма вероятност за реализирането му, при Валерия- не забелязвам подобно желание - аз така съм си добре, другите да му мислят. Която и да избере Евгени, няма да е лека и лежерна връзка. Дано поне има страстта, за която Евгени копнее най-силно и му е водеща.

Като цяло, двата най-интересни образа достигнаха до финала. Там Евгени ще избере "Тази с по-големите..." (образно казано).

Елена ще бъде наранена, нормално, но очевидно не е било чак такъв удар, възползва се адекватно от ситуацията в момента. Валерия не го прави. Вероятно пак от липса на интерес и амбиция.

Много черно-бели краски в темата от самото начало, много агресия. Животът не е такъв и хората не са такива. И двете главни героини имат позитиви и негативи, правиха и хубави, и кофти неща. И двете прекрачваха граници.

Няма по-добра и по-лоша. Нито едната е ангел, нита другата дявол.

Надявам се да гледаме красив финал, в който тържествува любовта, а не драмата. Дано от продукцията да покажат класа, че са на кантар от тази гледна точка. Все пак ще се заредя с питие и кърпички Grinning

# 1 700
Да, така е. Аз лично всякакъв градски живот харесвам и не симпатизирам на провинцията, нито в Германия, нито в България. Не съм луда по жълтопаветническия ни умнокрасивитет, но като ми започват момичетата изречения с "В никакъв случай не съм феминистка" (по Айлин и други) получавам яко криндж. Много повече виждам от образа на нормална, модерна жена, желаеща да се развива и да стои на своите крака, в Елена, отколкото в тройката булка+шаферки. Въпреки това, смятам и, че в тройката си има женска сила и може би просто  по-конформистко го дават поради желание да се впишат в едно общество, в което феминизъм е мръсна дума.
Тук в темата даже девственост преди сватбата се даваше като пример за огромно женско достойнство и постижение. Ми, не, предпочитам четенето на книжки и професионалното развитие пред предбрачната девственост, щом ще говорим за женски постижения.
В цял свят в момента разделението на ценности  основно е по оста град (космополитност) - провинция, нормално е и в предаването да го има заложено. По тази ос отново Евгени и Елена са от едната страна на спектъра.

Алукард, Вал е избухлива, но определено според мен не е с този свръхизострен емоционален интензитет на Елена. 
За конформизъм да си говорим само при "тройката", предвид че Елена клекна и си сложи колието - като една послуша съпруга. Интересно. Елена иска да му нагласи къщата в Пловдив. Все феминистки прояви.

Съгласна съм с втората част от коментара ти. Simple Smile

За разлика от Валерия, която надлъж и шир тръбеше, че ако Евгени й подари диаманти, няма да ги свали 24/7 и веднага като примерно пионерче го изпълни. Да не забравяме как скочиха да бранят Евгени, че нямала право Елена да му държи сметка за връщането на Айлин.
Между другото, Джия пък има снимка с Вал в инстаграм, е супер вулгарна визия изважда...(Джия). Типична чалгаджийска. Елена и полугола не ми стои вулгарно, докато  Джия с деколтетата ми е точно бляк.
Не виждам конформизъм в Елена, а обратното - не се притеснява да сменя гендър роли, да е в "мъжката" роля, да съблазнява тя мъжа. Не виждам да губи достойнство, просто не успява да спечеели точно този мъж. Явно точно този мъж не е за нея.

# 1 701
Извън шоуто никоя не би му висяла на врата. Валерия му обясни, че страничните й интереси са по-важни от връзката между тях. Елена го приема като някакъв трофей в състезание по писане на есета. А Мика просто се радва някой да е мил с нея и да я гледа в очите отблизо. Симфония на съчувствието към Ергени стана вече това предаване.

# 1 702
Скрит текст:
Различавам различни видове смущение в Евгени. С Валерия смущението е от собствените му чувства. Хлътнал е но не е сигурен дали тя е правилната партия за него. С Елена смущението е от нейните чувства и високопарни излияния. С нея се опитва да е на ниво но е напрегнат. Тя го комплексира и плаши, но пък може да му минават прагматични мисли..дали тя няма да е по-подходяща като партия за него. Ако я избере за съпруга рано или късно ще завъди  любовница. Пък Елена може да се прави, че не забелязва..нали ще си има маестро. И тя точно такова послание му даде като каза, че няма да се откаже дори и той да избере друга. А за много  мъже това е много примамливо.
Аз също мисля, че Елена го плаши, но не съм съгласна, че се страхува от чувствата си към Валерия. Личи, че много я харесва, но в последните епизоди като че ли е в процес на осъзнаване, че тя стои доста ниско интелектуално и комуникацията с нея е само на физическо ниво.

То щото Евгени има ниво на ядрен физик. Валерия и Мика не биха го натоварвали в комуникацията, докато при Елена прекарването на свободното време ще е голяма мъка.

Едно мнение не става по-вярно с увеличаване на броя на споделящите го (по повод превеса на бройката, на харесващите Елена).
Мога да дам пример с втората част на едно словосъчетание, което Ети много обича да използва. Wink

# 1 703
Евгени говори на Елена за емоции, усещания и чувства.
А тя му отговаря: С моя аналитичен ум мислех десет хода напред, как да стигне царицата до царя.
Цялата й игра беше борба и кански напъни да се хареса на Генчо.
Да я питам аз, както и тя задава въпроси на Валерия - Мислиш ли Елена, че любовта е борба? Редно ли е жената да преследва мъжа? Трябва ли да провокираш някого за да блеснеш?  
Отговори не търся, защото за себе си ги знам.
Елена използва Валерия за трамплин, и на неин гръб избута до финал. Аз съм убедена, че Евгени щеше да изгони Елена след провалената среща, но тя много бързо съобрази какво трябва да направи и се извини.

Момичетата и друго говорят за Валерия, но всеки слуша каквото му изнася.
Елена:"С моя аналитичен ум мислех десет хода напред, как да стигне царицата до царя.
 А всъщност магията се случва, като престанеш да си една пешка..
И когато осъзнаеш,че така или иначе си царица и каквото и да направиш,то ще е достатъчно,
ако това е царят,
до когото трябва да застанеш!"

# 1 704
Мика е най-добрият вариант от трите според мен, но късно я откри. Симпатично и красиво момиче. Валерия външно е миловидна, но с тези тънки устни - това говори за злоба.

Тънките устни не говорят за злоба, а за специфично ДНК, отговарящо за дебелината на устните у човек. По вашата логика сред черното африканско население няма злобни хора. Едва ли.
Това да бъдеш предубеден спрямо някой въз основа на дебелината на устните му, говори за ниско IQ.
Предполагам всеки ден и хороскопа си четете?
Много навътре приемате нашата, не говоря от научна гледна точка. Просто лично наблюдение и разбирания, че хората с по-тънки устни са и по-злобни. Така е възприето. Хората с тънки устни като ги стиснат и имат някак по-злобен вид. И какво лошо има човек да се интересува от астрология? По коментарът ви така изглежда.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 12:14 от daisy12

# 1 705
Не твърдя, че Евгени има интелектуално ниво на ядрен физик, нито пък, че Елена притежава такова. Това, което казах е, че двамата са горе-долу на едно ниво и затова имат за какво да си говорят. Предполагам, че Валерия, като всеки човек с толкова силна обсесия, непрекъснато го е заливала с приказки за кучетата си и мисията, на която се е посветила, но всичко това е орязано и затова виждаме само прегръдки, въздишки и целувки между тях. Не мога да си представя, че голямата уста, която не млъква в къщата, седи на пейката и гледа Евгени с влажен поглед без едно изречение да промъца.

# 1 706
  • Разпиляна във въображението
Не можем да предположим за какво са си говорили. За да знае някои неща за него - значи достатъчно. За да му поддържа интереса - също. Не знаем и интелектуалното ниво на Евгени от силния непреодолим стремеж на Елена да приказва. Той общо взето трудно се включваше и бе по-скоро слушател.

Всъщност Валерия рядко подема разговор. Все е провокирана от разни дълбоки въпроси и предизвиквана да се обяснява. Имаче, когато говори насаме с някое момиче - добре си се справя.

# 1 707
Ох, много ме трогва Мика, когато говори за семейството си. Личи си, че при все изоставането от биологичния й баща, е едно обичано и гледано дете, което е израстнало в прекрасна среда! Много е глезенка, нежна и наивна,  и явно в саксия е расла, но за мен това са хубави качества. Ще порасне.

При Елена, Ирина и дори (в по-малка степен) Айлин си личи, че средата не е била съвсем благоприятна. Аз също съм отгледана от мн критични и взискателни родители и ми е мн. познат тревожният бекграунд и усещането, че трябва още и още и още. Тези модели трябва да се преодоляват, за да може човек да бъде пълноценен родител.

Валерия също има поведението на обичано безусловно дете. Дано наистина е било така.

# 1 708
Не твърдя, че Евгени има интелектуално ниво на ядрен физик, нито пък, че Елена притежава такова. Това, което казах е, че двамата са горе-долу на едно ниво и затова имат за какво да си говорят. Предполагам, че Валерия, като всеки човек с толкова силна обсесия, непрекъснато го е заливала с приказки за кучетата си и мисията, на която се е посветила, но всичко това е орязано и затова виждаме само прегръдки, въздишки и целувки между тях. Не мога да си представя, че голямата уста, която не млъква в къщата, седи на пейката и гледа Евгени с влажен поглед без едно изречение да промъца.

Моля не го приемайте като заяждане. Просто хващам нишката на вашите разсъждения. В случая пак това ще направя.
Видяхме коя е с обсесивното поведение.

В момента Сценаристката е в Преди обед

# 1 709
LadyCharming,дай съмъри Simple Smile)) кви ги плещи Сц.

Общи условия

Активация на акаунт