Любители на котки - Тема 183

• 30 119
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Аз наблюдения тук от клиники придобих покрай непишкащия  Сина. Има клиники, които са само спешни и работят изключително в почивни дни и нощем. Те не са във всеки град, но са големи, със сериозен капацитет и перфектно оборудвани. Сина посети една такава. Около 260 евро платихме. После в нашето градче вет клиника с двама лекари. Там изкара два дни с три нощи. Четиристотин и отгоре евра. Накрая в парижката клиника също  три нощи. Шестотин и кусур евра. Но всичко е ок. Даже се шегуваме с детето, ако се откаже от стоматологията, да учи за ветеринар.

# 646
Пожелавам да оздравеят котетата. Ако помогне нещо, ще е лечението. Не съм сигурна, че молитвите помагат. На мен не ми помогнаха не за коте, за човешко дете.

Показвам ви едни австрийски котки, които срещнах днес.

# 647
  • София
Даже се шегуваме с детето, ако се откаже от стоматологията, да учи за ветеринар.
Моята приятелка е стоматолог. Когато преди няколко години дадохме 300 (дали не бяха и 400 лв.) за котешка пломба, а нейните по същото време струваха 40 лв., се шегувахме, че трябва да се преквалифицира. Joy Детето е добре да се замисли. Wink

Стискам палци на Слънчи и Джери! Hug

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 23:10 от Таня67

# 648
Аз припадам... Sob Джери от преди малко е с неврологичен фип. Не може да пази равновесие. Не можа да изкатери кухненското диванче. Опашката му стои опъната, извита към главата.
За 12 години всякакви котешки вируси съм видяла и преживяла, но този е нещо различно. 37 дни лечение, асцита изчезна, коремът се прибра и след поредната от нищото висока температура вчера, на 37 ден вечерта го обърна на неврологичен...

# 649
  • София
Миличкият! Sad

# 650
amy_nka, чета че трябва по-висока доза тогава, и това че не се подобрява може да е защото му е ниска

The starting dosage for cats with wet or dry FIP and no ocular or neurological disease signs is 4-6  mg/kg, subcutaneously (SC), daily for 12 weeks, with the younger and wet cases tending to go  toward the lower end and the dry cases toward the higher end. Cats with ocular lesions and no  neurological signs start at 8 mg/kg daily for 12 weeks. Cats with neurological signs start at 10 mg/kg,  daily for 12 weeks

Cats that  present with neurological abnormalities, develop neurological disease during treatment for other  forms of FIP, or manifest neurological signs during the 12-week post-treatment observation period,  also rapidly improve but the dosage is much higher, the treatment period often longer, and the cure rate somewhat lower. Treatment failures in cats with neurological FIP are due either to inadequate  treatment or the development of drug resistance.

# 651
Ами, стискам палци за двете душички.

# 652
  • Ямбол
Една глезанка Simple Smile

# 653
Првкрасна е! Heart Eyes Обожавам сиви котки, слабост са ми... А червените муцунки са уникати, рядко срещани!

# 654
  • София
Aetera, много сладка таз глезанка.
Какъв език има само.

Оникс вече има мънинко ноктенце, подало се е и расте. Лапата го боля може би седмица.

# 655
# 656
Тути е все по разходките Simple Smile

# 657
Виси на терасата с нас главно и до двора слиза понякога.

# 658
Писанко дреме сладко на дивана; то и аз подремнах днес. Ако не ме домързи да изчистя днес, може да му случа една баня... не помня от кога не е чипан, поне две години. 🛁🛁🛁

# 659
С какво ще я къпеш ?
Аз Ари го изкъпах първият ден, когато стъпи вкъщи с някакъв специален шампоан-пяна.
Лекарката каза, че няма нужда да се къпе, след като е “вътрешна” котка, били по-чисти от нас 😃
Не смятам и да го къпя де, може към края на лятото, че сега си излиза да зяпа на терасата една мадама от съседна къща и обира всички паяжини, прахоляк и за каквото се сетите. Поотупвам го малко и се прибира, а понякога връхлита като ураган.

Общи условия

Активация на акаунт