Любители на котки - Тема 183

• 30 117
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
Ами то наистина си е чисто котенце и няма нужда от къпане по принцип. Най-много лятото след основно почистване вкъщи го "изпирам" и него, да го поразхладя, да лъсне малко козинка, да обера излишни космалаци; отделно че той е малко от мързеливите котета и невинаги си изблизва лапките старателно след тоалетна. Иначе, си има котешки шампоан, уж да не му дразни козинка силна химия.

# 661
  • Варна
Жега е:

Глезаната пред блока:

# 662
Още една трицветка Heart Eyes
Маца си хрупа тревичка сладко-сладко Blush

# 663
Когато те мързи дори да ядеш... някой друг ще ти го вземе Joy

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 18:35 от gabidi

# 664
  • Варна
Хахах, Елена яде така - нося ѝ на дивана и тя лееееко надига предните лапи, гъзето остава в легнало положение hahaha

# 665
Amyn-ka
Какво става с мацетата?

# 666
Amyn-ka
Какво става с мацетата?

Нямаме промяна за сега, Мариета. На Джери му увеличихме дозата, за неврологичен фип, и го наблюдавам. При Слънчи още не се вижда подобрение. Утре ще повторим кръвните в друга клиника. Днес се пробвах аз да му сложа инжекцията и се справих. Ветка ме окуражи, че с парите които давам за такси, да го водя при нея всеки ден, мога да купя още две флакончета лекарство и си разменихме ролите. Тя му придържа главичката, аз го боцнах. Другата седмица ще пробвам сама вкъщи с асистент синчето. Много ме е страх, но се  надявам да ми се получи, както ми се получи днес. Ветка ми даде специлни по-къси игли, за да нямам страх, че ще му продупча кожата от другата страна. Дано да ми се получи...

# 667
Ами, преди години трябваше да се слагат на близък инжекции. Сестра ме обучи, като ме посъветва да репетирам с картоф - като съпротивление при вкарване на разтвора било най-близко до съпротивлението при мускулна инжекция. Ако нямаш опит, поиграй си с една спринцовка и картоф. Иначе (навярно както за хората, така и за животните) е да се внимава да не се допират до повърхности оголената игла, отвърстието, на което тя се поставя и да се прогони въздуха след напълване на спринцовката. Ще свикнеш. Успех!

# 668
Успех, миличка!
И на тримата.Hug

# 669
  • Варна
На Елена мързеливото ядене 😂

# 670
Ще се справиш сама АминКа!
Аз се пробвах преди години, но нямам добри асистенти Simple Smile
А и мъжките са с по-дебела кожа

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 22:01 от MarietaYo

# 671
  • София
Вчера ходих до клиниката за лекарства и храна.
Храна (Дехра, Хийлс) нямаше, очаква доставка. Предложи ми Riverwood. Взех 4 пакета за тест. Много им хареса.

Със Зооплюс си писахме. Пратили са ми поръчката с DHL и получих съобщение за "грешен адрес". PDP/Speedy са доставили 19 поръчки на този адрес, на DHL нещо не им е харесало. Не знам по какъв начин да им го укажа.... с гугъл локация.
Та и консерви ще трябва да ходя да взимам пак. Че не се знае DHL кога ще ми доставят манджата.

# 672
  • София
Майката на Рижко (улична котка) е с абцес на устата. Нас ни няма, дъщеря ми е сама. Успя да я заведе на лекар с помощта на съседка, сложил инжекция с антибиотик, но и всеки ден трябва да ѝ дава хапчета. Е, няма такава глезена и претенциозна котка! С какво ли не пробва да ѝ даде хапчето! Отиде чак до Младост за Изипил (оказа се дефицитен), дали са ѝ последните две бройки на някакъв скъпчийски на РК, чийто вкус всички котки обожавали, но и него отказва. За сметка на това синът ѝ докопал все още незатворен изипил със стрит антибиотик върху него и докато кака му си миела ръцете, за да оформи хапката с чисти ръце, нашият изял "вкусния" антибиотик. Joy Да е жива и здрава съседката! Пак тя се е притекла на помощ. Едната е хванала котката, а другата е изстреляла хапчето с уредчето за даване на хапчета. А преди това, докато дъщеря ми се борила да ѝ набута в устата Изипила с антибиотик, минала някаква баба и попитала дали ѝ пъха буболечки в устата. Joy Joy Joy В резултат на разсейването е с нахапан пръст. Simple Smile

Рижко има още един "подвиг". Бях оставила пари на дребни банкноти и се беше образувала пачка. Разпилял ги и започнал да играе с тях както само той си знае. Joy Хубаво, че не е успял да ги накъса, но се е въргалял в тях "като някой милионер" според думите на кака му. Joy А аз си представих чичо Скрудж. Joy Joy Joy

# 673
Ах този Рижко 😂😂😂

# 674
  • Велико Търново
Amy_nka, стискам палци да се справяш сама. Би било много по-лесно и ще спестява доста пари за такси и за самото поставяне.
Шарлот, консистенцията на GS е по-различна, лекарството е гъсто и върви по-трудно от обикновена инжекция.
Хора, аз съм в ужас! Очаквах да е зле, но не и чак толкова. Вчера вечерта се прибрахме, Пиги беше накапана с успокоителна пипета(наистина няма файда, не си давайте парите.), няма да разказвам с какви мъки я набута ММ в клетката, това мина и замина. Обаче... Тук е война! В момента, в който Буки се приближи, тя започва да... не знам как да го кажа, дори не е съскане-дива котка ако сте виждали по телевизията как се дере срещу някой. Е, нещо такова е Sad
Снощи излизахме, тя затворена в спалнята с храната, вода и тоалетна, Буки затворен в коридора, е малкото в кутията си затворено в хола. Чудо! Като се прибрахме, Пиги беше пишкала в тоалетната, през нощта я чух да хрупа гранули. Онези снимки как спи върху мен, сигурно няма да кача повече такива. Не иска дори при мен да идва, спа на перваза на прозореца. Тази сутрин се престраши и излезе в коридора, стигна до хола, разсъска се и се прибра.
И кулминацията отпреди малко. Буки е отишъл при нея, вратата отворена, чуват се зверски звуци все едно някой разкъсва друг. Отивам, тя отворила уста срещу него, той стои на спалнята и нищо не и прави. Водата разпиляла от купата, тръгвам да почиствам, виждам жълто-явно от зор се е изпикала(така прави и при вет понякога). Докато чистех той си стои срещу нея, а тя долу на пода с ненормалните звуци. Тръгнах да правя клип да покажа утре на вет и виждам до нея кафява купчинка. Оставих тел, изкарах Буки, отивам, купчинката топла, топла. Вероятно и тя от зор изпусната. (Така си го обяснявам, защото както казах, вчера си беше пишкала в тоалетната).
Та така... Оплаках ви се, извинявайте за което, но просто се чувствам в тотална безизходица. Буки не я хъска, той просто мисля, че ходи за контакт. А явно нея я е страх и затова реагира така. Като сме си идвали два пъти за отпуски, не беше сякаш чак толкова зле. Или тотално го е забравила, или там си свикна сама на спокойствие и не може с други животни... Идея нямам. Притеснявам се да не отключи някое заболяване. Отделно от това изобщо нямам идея как да продължим
За това, че холът е пълен с торби, чанти и чантички и че имаме и малко бебе, което пък не желае да яде бебешки гранули, а вече има зъбки, хич няма и да се оплаквам 😳😁
Както казваше един колега Просто да падлудейш 😵

Общи условия

Активация на акаунт