Любители на котки - Тема 183

• 30 110
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Горката Пиги! А и на тебе изобщо не ти е лесно.
Много е вероятно тя да е забравила, че това е истинския ѝ дом. Дано все пак свикне. Но може би е по-добре Буки да бъде известно време изолиран от нея.

# 676
Пиги е от онези котки, които просто търсят спокойствие. А, Буки е прекалено доминантен за нея.
И аз два пъти съм пробвала Лъки да сложа при Канела (двете ми сениорки) и не става. Канела търси спокойствие, Лъки е доминант. Накрая Канела чишка извън тоалетната или ѝ избива на цистит. За това вече си знам, не слагам никой в стаята при Канела. За да е здрава. Доминантите се оправят някакси.

Bubalesa, едната стая за нея и заключ, ако трябва, за да не влиза Буки. А, Буки ще стане приятелче с малкото бебе.

# 677
  • София
За съжаление и аз навремето така и не намерих решение. Мацо цял живот беше под ключ. Предимството при него беше, че в стаята живееше свекър ми и поне не е стоял самичък. В редките случаи на срещи с Мъро също се изпускаше. Sad

# 678
  • София
При срещата на Аш с Оникс използвах успокоителна каишка за Аш. Имаше ефект.

Дейзи се изпускаше (и двете нужди) при среща с Аш. Не съм използвала каишки. Само в определени ситуации Дейзи квичи и се въргалят. Обикновено минава покрай него, души го под опашката, главата, даже и по един-два езика му е удряла. Но понякога минава покрай него, свива уши и го удря с лапа. В повечето случаи тя е инициатор на гонитби и врясъци.

Получих автоматично съобщение от Зооплюс. Най-вероятно утре ще ми пишат.
ММ каза, че DHL са им клиенти и са доста зле.

# 679
DHL- ът в побългарен вариант е просто трагичен! Преди време бях спечелила един ваучер от Лидл, доставка с въпросната компания. Обажда се куриерът и пита къде точно се намирам (естествено съм дала пълен адрес и град). Обяснявам между кои преки съм и той видимо е учуден. След малко звъни и пита в кой град съм! Ваучерът се оказа в другия край на Бг и трябваше да го пренасочват...
Така че кой знае в кой край на страната е кашонът в момента.

# 680
  • Велико Търново
Благодаря за включванията, момичета. Аз все пак се надявам да се пооправят нещата, защото в двустаен апартамент с котки в различни стаи и живот и здраве бебе на есен... Как си го представяте, защото аз не мога 🙄 В началото, когато прибрахме Буки, не бяха чак толкова лоши нещата. Пак се дракаха, но не чак така, дори спяха един върху друг. В момента всеки спи на спокойствие в своята стая, бебето в коридора 😁 Пълен цирк.
Бебето няма да остане тук, ще го дадем на една жена, обаче проблемът пък с него е, че не можем да го научим да яде нормална храна. Съответно не може да го дадем на хората с биберона 🙄 Приемам съвети как се случват нещата. Сега ММ му пасира консерва с вода в блендера и му я дава с биберона. Аз доста се открехнах да му помагам и с храненето, и с изхождането, дано не си навлека проблеми.

# 681
Преди време във фейсбук видях жена да препоръчва този спрей
Беше написала, че благодарение на него двете и котки станали най-добри приятели от супер врагове.

# 682
Благодаря за включванията, момичета. Аз все пак се надявам да се пооправят нещата, защото в двустаен апартамент с котки в различни стаи и живот и здраве бебе на есен... Как си го представяте, защото аз не мога 🙄 В началото, когато прибрахме Буки, не бяха чак толкова лоши нещата. Пак се дракаха, но не чак така, дори спяха един върху друг. В момента всеки спи на спокойствие в своята стая, бебето в коридора 😁 Пълен цирк.
Бебето няма да остане тук, ще го дадем на една жена, обаче проблемът пък с него е, че не можем да го научим да яде нормална храна. Съответно не може да го дадем на хората с биберона 🙄 Приемам съвети как се случват нещата. Сега ММ му пасира консерва с вода в блендера и му я дава с биберона. Аз доста се открехнах да му помагам и с храненето, и с изхождането, дано не си навлека проблеми.
Пиги в стаята на бебето, си го представих. Буки - в хола. Smile За другото бебе, купете на РК мусчето mother and babies у го въвеждате постепенно с млякото, като му излязат зъбки. И другия вариант е месо да души. Аз съм се изненадвала как бебе реагира на миризмата на месо (сурово), за разлика от пауч или пастет. Има ли зъбки, ще прояде, но му дайте и месо да надуши.

# 683
Сакура правеше такива купчинки.Аз, четох,че така маркират и територията си,също.Разбира се,че се страхува,но и семопитва да се отстоява.
Аз ще ти дам друг съвет.Форсирай ги контролирано.Събрах ги в едната стая,оголих я,вдигнах завесите,да не ги цапа,че се влачат в пода,пуснах ги и седях винаги с тях/т.е.пускаш ги,само,ако можеш да си до тях/Бяха ужас,знаеш,споделяла съм.Трябваше им седмица и малко,за да приемат,че няма измъкване и ще са двамата.После вече стана постепенно.
Сега,дори не си съскат вече.
Идеята ми е,че понякога работи,ако се хвърлиш в дълбокото.

Тук са страшни жеги,не мога да седя на затворено.Нямам идея защо се гъчкат в едно малко легло в тая жега.

# 684
Ушатото вчера следобяд имаше гости.
Щяха да се избият.
Тя персийка, кастрирана и зла.
Той ушат и зъл.Joy
Приятели минаха за час да се видим с котето, летят си обратно и затова се наложи и котето да дойде вкъщи.
Беше мазало, то съскане, тракане със зъби, опашката тройна. Само един път станаха на кълбета.
Не я пусна да излезе от хола, мъжът ми между тях като рефер.Joy

Ние второ коте някой ден няма да имаме.
Топче щеше да приеме, но това дивото...

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 20:01 от Ивекс

# 685
  • Велико Търново
Тя иска да излиза от стаята- явно като се успокои. Излиза в коридора, но той се появява и става чудото.
red soul, преди малко пробвах без да се каня. Вратата беше останала отворена и Буки се появи, застана в стойка, тя отсреща и само се гледат. Реших да не се меся. Е, гледаха се, гледаха се, след което изведнъж дивото реване, станаха на кълбо, едвам ги разтървах. Съответно имаше пишу-вероятно нейно. Аз също го приемам май като маркиране-и пишуто и другото днес.
amy_nka, имаме точно такива консерви. Не и не, слагам я до купичка и тя нищо, не знам, не и ли мирише 🙄 Утре пак ще я пробвам. Иначе я сложих в едно легенче със стърготините на Пиги, зарових с лапички и тя веднага свърши голямата работа. Тази вечер след ядене пак я занесох, но просто я сложих вътре без да правя нищо. Изпишка се 😊 Схватлива душица, ето я Дарка днес

# 686
Мале, какво кокорче! Grinning Heart

Послушай ме за месото, тогава. Wink Има бебета, които по-късно прояждат, такива, които са изключително добре кърмени. Моето бебе Янира ме изненада, че първо прояде гранули (от ДМските едри), въпреки, че първото предложение беше паучове и пастети, да яде заедно с майка си, после и месце - него го душеше бая, но не близваше. Опита си от един уринарен пауч на РК - него го хареса. И случайно я видях един ден да гризка от гранулите, които са си доста едри за нея, но си стояха сервирани на разположение.

Аз не бих позволявала Пиги и Буки да се засичат и да стават на кълбета. Това е голям стрес за нея, рискуваш да получи цистит пак.

Някои котки просто не се толерират и трябва да се мисли нещо друго... Аз бих пробвала да им разменя сега стаите. Пиги да пусна свободно в хола, Буки да затворя. Да видим дали Пиги ще започне да маркира в хола. И другото - къде евентуално ще си намери място за отдих в хола. Буки е господар на тази териотория и той го знае.

# 687
  • Велико Търново
Amy_nka, точно това ми беше следващата идея, да им сменя местата. Защото така тя стои само в една стая, а я виждам, че понякога иска да излиза. Като знам колко пространство имаше в квартирата. Тя е коренно различна тук - мъчи се да бърка по шкафове да вади неща, драпа тук там, а в квартирата в другия град си беше толкова спокойна, никога не ме буди нощем, не прави никакви бели.
Осъзнавам, че тя е проблемната, той нито я напада, нито нищо. Виждам го и как се заиграва с бебето и знам тя как му хъскаше като идваше там за уикенда.
За маркирането - тя маркира само, когато той дойде и станат на кълбо, иначе не го прави просто ей така и си ползва тоалетната.
Добре, че съм вкъщи, та общо взето имам време да се занимавам с котешките им истории. Днес е първият ми ден от дългата предстояща почивка преди събитието 😊
И да не е само мрън, мрън, пускам ви едно бебе от тази сутрин 😊❤️

# 688
Това бебе Дарка е супер сладко.
Дано Пиги се успокои скоро и да свикнат.
Ние този уикенд за първи път оставихме Оли сама вкъщи, в смисъл от събота преди обяд до неделя ранния следобед. Милата, доста явно й е било скучно и самотно, нападнала и излапала всичката храна наведнъж, защото ни посрещна с мяукане и водене до паничката, която беше обърнала да търси храна и отдолу, но слава богу няма никакви бели или поразии.

# 689
  • София
Дойде ми поръчката днес, със Спиди.
Седя на кафе пред блока, без телефон. Спира буса на Спиди и куриера ми се радва. "За мен ли имаш нещо?", "Да".
Помислих, че е звъннал и ММ е вдигнал. Казвам му, че съм без телефон и той ми отговаря "и да имаше нямаше да свърши работа". Показа ми данните на клиента - име, адрес и за телефон n на брой 1. Та ме е познал човека по адрес и име. Мислел да остави кашона в кафето. Като видях кашона рекох "манджа" и той "да, Зооплюса ти е" Simple Smile

Върнах отговор на Зооплюс, че всичко е наред. И най-вероятно "адресът не е разпознат", заради липсата на телефон.
Районът ни се обслужва от едни и същи куриери на Еконт и Спиди и покрай ковида се опознахме. Живи и здрави да са момците.

Общи условия

Активация на акаунт