Любители на котки - Тема 183

• 30 010
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
Бубалеса, добре е, че вече си си в къщи и ще може да наблюдаваш какво става и нещата ще са под контрол. Но може би е добре да гледаш Моята котка от ада по Енимал планет. Често въртят епизоди от поредицата. В много от случаите има проблемни поведенчески реакции при две котки в едно жилище. Едно от решенията в много от случаите е сравнително лесно - поставяне на полици по стените, където котката да се чувства в безопасност, без другата да скочи върху нея и да се сбият.

# 691
  • Бу-у-урга-а-ас
От 10 дни си имаме прекрасна седемгодишна маца рег дол. Много е добричка и миличка. Имам обаче нещо, което бих искала да променя в нейните навици. Предишните ѝ стопани са я научили да пишка и ака в празен чист леген. Как да я приучим към пясъка. Изобщо не ми се нрави тази система, която са изградили - лапичките ѝ се мокрят и се разнася урина по пода, което пък смърди лошо.
Принудих се да ѝ сложим чист леген въпреки тоалетната със силиконов пясък, защото след първата си нощ у дома беше свършила и двете работи в кухненската мивка.

# 692
При нас беше същата ситуация преди години. Решихме проблема с тази тоалетна - https://www.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/ot … i_toaletni/714889

Комплектът включва два легена и сито, ние ползваме единия леген и ситото - не пълним с пясък. Няма мокрене на лапи. Много съм доволна Simple Smile

# 693
  • In the land of Never Never
Бубалеса, тези феромони, които се слагат в контакта, може би тях да пробваш? Не съм ползвала, ако някой има опит, да сподели, дали действат успокоително или не особено. Не знам и дали са подходящи за котешкото бебе.
Има ютюб канал на Джаксън Гелъкси, може там да намериш някакви полезни съвети за мирното съжителство на котета. В плейлистите са групирани по теми.
https://www.youtube.com/@JacksonGalaxy

Вижте какво прочетох, направо се ужасих на почина на Смолян. Не знам, сигурно нарушва закона за защита на животните, но не съм правила справка. Пратих го на Четири лапи, не знам дали ще реагират.
https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Solena-globa-ochakva-vsi … oden-grad-1711215

# 694
Нещастници, гладни да седят те !

# 695
Аз не знам как успяват тия хора да си научат котките да си вършат нуждите на чисто легенче. И малко ми е интересно наистина след като пишкат как не си мокрят лапичките🤔.  Аз не мога да си го представя.
В стаята, в която роди Манди я бяхме затворили без да искаме за ден. Там имаше и котешка тоалетна, умницата се е сетила, че там трябва да си върши нуждите. Викам супер научи се 😂. Да ама не вътре в къщата не иска да ходи в котешка тоалетна 🤷‍♀️. А Тобчо категорично не иска 😂. Та как ги правите тия магии с празни тоалетни не знам 😄.
Кметът на Кричим и той преди години искаше да глобява хората хранещи бездомните животни. Хората се разлютиха и май нищо не стана. Не си спомням даваха ли по новините дали има развитие по случая.

# 696
  • София
Блекито ми ❤️

# 697
От 10 дни си имаме прекрасна седемгодишна маца рег дол. Много е добричка и миличка. Имам обаче нещо, което бих искала да променя в нейните навици. Предишните ѝ стопани са я научили да пишка и ака в празен чист леген. Как да я приучим към пясъка. Изобщо не ми се нрави тази система, която са изградили - лапичките ѝ се мокрят и се разнася урина по пода, което пък смърди лошо.
Принудих се да ѝ сложим чист леген въпреки тоалетната със силиконов пясък, защото след първата си нощ у дома беше свършила и двете работи в кухненската мивка.
и аз имам регдол, но защо искаш да промениш това, аз по-скоро искам да се отърва от "камъните".
Преди имах една котка, на която постепено слагахме все по-малко материал за зариване  и накрая се научи да върши нуждите на каналчето на банята.  И не беше зле, поливаш малко, или хвърляш директно в човешката тоалетна.
Нашият регдол е много внимателен в стъпването, гледала съм го как елегантно се промъква сред разхвърляни предмети из къщата, в тоалетната си също много 'внимава' по-скоро драска по стените на тоалетната, но винаги далече от мястото, някак, пазят си те лапите. Аз ще се радвам да го науча на празен леген, защото като започнем едно пресяване всеки ден...  В чужбина пък няма каналче на баните, нито на тоалетните.

# 698
Зависи дали в дома има човек, който може да почиства редовно или не. При субстрат и зариване се намалява миризмата. Останали на свободно изпарение през цялото време на работния ден, даровете не биха доставили радост на стопаните. Решение за почистване на лапите е т.н. килимче. Нашето коте старателно бърше лапи след ползване на тоалетната.

# 699
Зависи и от котката - вкъщи Стейси ползва чист леген, спуква се от заравяне, няма пясък, но тя си рови. Шери ползва леген с пясък - влиза вътре, върши си работата и елегантно излиза, без да заравя, при нея нещата си остават върху пясъка. Grinning
Така, че всичко е относително Simple Smile

# 700
  • София
Купих нови пелети, мисля от бук. И тримата ги саботират. Тоалетната е чиста, но те си вършат работата на плочките в банята Sad
Утре май ще се разходя до Топливо за иглолистни.

С буковите успях да запуша тоалетната, много качествено. Едвам я отпушихме.
Татт есента ми беше казал каква е разликата м/у пелетите, но не помня какво каза за широколистните.

# 701
Кой е тоя малоумен кмет на община Смолян, дето се е разписал? За Господари на ефира е.
В Истанбул навсякъде оставят храна за животните, тоя решил, че така щял да си почисти смолянската клоака!
В знак на протест, ще купя едни маски на анонимните и ще спретна една групировка от тийнове за селфи как сипваме храна на кучетата.

# 702
Здравейте,

Имам котарак на 5 години. Октомври намерих кървави камъчета в тоалетната му, оказа се, че има камъче в пикочния мехур. Мина на антибиотик и 3 месеца го хранех изцяло на уринарните храни на Хилс и Роял Канин. Последните 3 месеца по препоръка на ветеринаря му давам 3 седмици висок клас храна без зърно (взимах Applaws) и редувам с една седмица отново уринарна на Роял Канин или Хилс. Днес излязоха резултати от урината - отново е вдигнал ph-то на 8 (докато го хранех само с уринарна храна беше 6.5), както и има протеин в урината. Според ветеринаря не обработва добре Applaws и трябва да я сменя с друга висококачествена без зърно. Има ли някой в подобна ситуация? Можете ли да ми препоръчате изпитана храна без зърно? Доколкото знам не е добре да го храня изцяло с уринарна и ми се иска да намеря нещо, което да върши работа и да му държи ph-то нормално Sad

Много ви благодаря предварително за отговорите!

Весела

# 703
Аплауз е най-лошият избор що се отнася до уринарни проблеми. Доста хора са се оплакали от Аплауз, че запушва. Има храни и за профилактика на пикочните пътища. Нещо такова му вземи. Или друг вариант е да му даваш добавка ДЛ-метионин за подкиселяване.
Ако бъбречните показатели са в норма при пх 6,5, не би трябвало да има проблем да карате само на уринарна. Тя просто поддържа по-кисела среда.

И един друг трик, да ти кажа, с висок протеин, без зърно - казва се "месо". Grinning

# 704

Общи условия

Активация на акаунт