Паническо разстройство - 58

• 45 497
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
Може ли да кажете какви симптоми са се появили след спирането на хапчетата? И ако не е тайна коя е психотерапевтата?

# 106
Сухота в езика някой имал ли е?

# 107
gergana Да, аз също се усещам подута, всякаш съм постоянно преяла, а не съм. Отделно си мисля, че задържам течности, което явно пак е от АД.
Quatre , надявам се да не ми закъснява с толкова, защото е много притеснително, ще дойде ли, няма ли...?

Притеснително и изнервящо е да. Защото все си викаш хайде днес, хайде утре и накрая като си запазих час за преглед и деня преди прегледа цъфнах. На мен рядко ми се случват чак такива аномалии, но ми е пропускало месец без причина и не се впечатлих много. Ама като станаха 2..

# 108
  • София
Дам, аз, в началото на почване на аритави, устата ми беше адски суха всв едно езика ми залепваше за небцето

# 109
Здравейте!
Ето ме тук след 10г.
Тогава оправих нещата - няколко месеца АД и промяна в нагласата.
По време на една гнойна ангина и куп лекарства за нея, започнах да забравям да пия АД и неусетно го спрях.
Това преди 10г.
Преди месец претърпях инцидент , който много ме стресира , но и ме остави в къщи за 2м. Трябваше да се възстановявам и физически. Беше застрашен живота на цялото ми семейство.
И ето ме сега тук, с депресия, паник атаки, тревожност и прочие.
Ходя до магазина, но под напрежение. Мако шофирам, даже предпочитам с колата да отида до магазина, но не и до други места. Мислех, че ще превъзмогна нещата, но се убедих, че няма да стане лесно, както преди години.
Предписани ми са Ксетанор и Клонарекс по схема.
Клонарексът го започнах, но за АД още не мога да се престраша.

Свсем нормална реакция на нервната система: да реагира с ПТСР след месец - до четири  след стресиращ инцидент. Разпознавам се в писаното ви.
Можете да обърнете внимание на книгата "Да опитомим тигъра" на д-р Питър Левин.

# 110
при мен нещата започнаха да се подобряват като отделям повече време на природата, но гледам да няма хора с мен докъто се разхождам Simple Smile през един месец също взимам комплекс с ашваганда и родиола и екстракт от листата на свещен босилек

# 111
Сухотата е нещо често срещано. Доста често се дължи на страничем ефект от лекарства. Не се тревожете за това. Плакнете и пийте водичка на малки глътки.

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 21:40 от Анонимен

# 112
при мен нещата започнаха да се подобряват като отделям повече време на природата, но гледам да няма хора с мен докъто се разхождам Simple Smile през един месец също взимам комплекс с ашваганда и родиола и екстракт от листата на свещен босилек
Това е добро решение, комбинацията е отлична. Давайте в същия дух, трябва да помогне и дълготрайно!

# 113
Хора, искам да ви питам следното:
силно главоболие
замаяност
сърцебиене
червено лице и уши

това симптоми на ПА ли са
кръвно 130/80
пулс нормален
скенер на глава чист

от какво може да е това зачервяване като домат на лицето и ушите, чак и очите?
Георги какво е твоето мнение?

# 114
Здравейте, преди години ПА при мен започна със световъртеж, докато стигна до психиатър , минах през много кабинети . Пиех сероксат , живота ми се подобри като качество не спрях приема му до сега 10 г , но отново започна да ми се вие свят , минах през рентген имам ошипяване на врата изписаха стандартните лекарства и физиотерапия , почуствах се добре .Преди 20 дни се разболях от корона и това което бях постигнала отиде по дяволите , усещам, че се изолирам  на моменти ми се вие свят, кръвното ми и 130 на 80 пия сероксата явно не помага и по четвъртинка веднъж клонарекс

# 115
Хора, искам да ви питам следното:
силно главоболие
замаяност
сърцебиене
червено лице и уши

това симптоми на ПА ли са
кръвно 130/80
пулс нормален
скенер на глава чист

от какво може да е това зачервяване като домат на лицето и ушите, чак и очите?
Георги какво е твоето мнение?
Екстремни нива на тревожност най често. Това не е особен симптом на нещо.

# 116
  • София
Jein531, всичко е резултат от хипохондрията, която подхванва тревожността и усилва натрапчивите мисли. Флуанксолът би трябвало да притъпи тези мисли. От колко време вземаш лекарства?
последният път, когато бях на консултация моят пси ми каза или да увеличим АД или да взимам Флуанксол. Реших да увелича АД. Мина вече месец и половина. Притесних се да пия Ф. А той каза че преди години най- първия път съм била пила.  Нищичко не помня за това.
Да- не, правя връзка със себе си от написаното от теб. Защото аз изкарах Ковид миналия май и от юни започна да ми звъни главата...и лека полека станах все по- зле. И ето сега е май и съм на АД вече 7месеца. Ти как изкара Ковид? Още ли го има този Ковид.....

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 02:09 от Мигла

# 117
Мигла, да има го , но много малко хора се тестват , а изкарването беше всеки ден нов симптом ужасни болки гръб, кръст , загуба на вкус след това се възстанови, нямах кашлица и още неща , лошото е че 10 дни се изолирах заради семейството и тази изолация си изигра ролята

# 118
Много съм страдал, още от времето когато не се диагностираше.
Лекарствата могат да помогнат до някъде според мен.

Най важните неща които открих през годините
1. Дишане ( абдоминално и алтернативно редувайки ноздрите ).
И двете са лесни за усвояване.
Поемането на въздух да става само през носа!!!
Това ще ви помогне да не хипервентилирате ( ако имате тази тенденция по време на атака или силно безпокойство )

2. Хранене.
Елиминиране на захарта напълно и на всичко което съдържа захар и на продукти които са претърпели обработка. Идеята е да си стабилизирате кръвната захар и да няма пикове. Никакви плодови сокове от магазин,  хапвайте си плодовете без да ги превръщате в сок. Късна закуска и ранна вечеря. Закуската задължително с минимум въглехидрати. Сутрин задължително 10-15 минути ходене или бягане. Светлината е много  важна сутрин. Просто паркирайте на десетина минути от работата си ако нямате време.

Опитали ли сте тези техники ?
Това са най-простите неща които си заслужава да опитате. Те не могат да ви навредят.
Бъдете здрави и се грижете за себе си !

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 16:10 от Анонимен

# 119
  • София
Дон Домат, радвам се за теб, че си открил начин да се оправиш, но съветите ти не са подходящи за мен.
И съвсем не са прости.

Общи условия

Активация на акаунт