Паническо разстройство - 58

• 45 523
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Георги препоръчва спорт и режим на хранене. Поне така помня. Говорила ли си с пси?

# 151
Аз пих серопрам и флуанксол и от кльощава станах дори с излишни кг,които вече една година след спирането на приема на АД немога да сваля...а до преди това никога дори  не съм се ограничавала какво и колко ям..никога преди не съм имала проблем с кг...след започване на АД имах стремглаво покачване на кг

# 152
  • Швейцария
Качването на килограми е от Флуанксола, не от антидепресанта. От всички антипсихотици се качват килограми. Аз качих над 20 кг. Пия от 8 години Венлафаксин и бях отслабнала от него. Пила съм и Ципралекс и всякакви други антидепресанти. Даже Прозак се дава на хора с наднормено тегло, понеже от всички ССРИ той е най-ефективен за отслабване. Когато обаче добавих и Флуанксол, килограмите тръгнаха стремглаво нагоре. Но вече не ми пука, важното е, че се чувствам добре. Имам ГТР, което преди беше ПР, но постепенно паниките престанаха и се трансформира в постоянна тревожност. Един малък трик, който мога да споделя за паник атаките. Аз си нося в чантата диазепам или лоразепам. Когато знам, че са в мен, не получавам паника. Мозъкът се лъже, че спасението е едно хапче и то е наблизо, и така не подава сигнали за паник атака. Поне при мен това работи.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 06:41 от JennyBG

# 153
Абсолютно и при мен действа това .Само като глътна Ксанакса и след две минути съм добре ,което не е възможно.Сега се опитвам без него при криза .

# 154
Е какво да се включвам...
Ами 'щото си ценен.
Хората търсим подкрепа и разбиране.
Психиатрите в повечето случаи не обясняват пътя , по който идват тея усещания, психолозите повтаряме това, което в голяма част сме чели из интернет пространството, защото макар и да е налично времето , в което се свързваме с хората, нямаме задълбочени знания по темата.

Ти се справяш чудесно в тая роля.
Без да вкарваш някави излишъци, споделяш пътя и така човек намира логика , в това , което изпитва.
А това ,че сам си преминал през това, е допълнителен бонус.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 11:45 от Serendipity*

# 155
Здравейте нов съм тук, но с проблеми от 20 години. Пил съм какво ли не, последно бях на Ефектин. Преди 10 тина дена ми правиха изследване на стомаха и червата с пълна упойка и от тогава съм сташно зле. Страшни паник атаки. Изпотяване, треперене, страх, изтръпва ми цялата тяло, задух, сърцебиене. най - лошо е, когото се случи през ноща докато си сънен. Имам и страшен звън в ушите. От седмица съм на Мисол, но паник атаките си се появяват отново. Спрях да се храня отслабнах с 4 кг. Но най лошото е, че докато ходя ми е сташно замаяно, почти на няколко пъти да припадна...или поне така си мисля. Бяха ми предписали и някакво друго лекарство, но като прочетох в листовката, че 1 от 10 човека може да получат тромб и да засташът живота му, изобщо не ги и почнах. Мисола от 50- ту си мисля , че има ефект, ту ми се струва, че не. Пия го от 10 дена и можеби още е рано да се каже. Лексутана го взимам като бонбони на малки дози по 1/4 или 1/2, но спря да ми помага. Хомеопатията ми помага много, но не е трайно решение.Каже какво да правя? Някой пил ли е Мисол и какво ви е мнението? Давайте съвет какво да правя.Моля!

# 156
Здравейте. След усилена борба с шум в ушите и повишена тревожност без хапчета... накрая ми изписаха Сероксат 1/2 сутрин и обед, Флуанксол 0.5 сутрин и обед и клонарекс 1/4 сутрин и вечер... Изключително съм притеснена с толкова много хапчета, а и не само от хапчетата..(хаха). Докторът ми ги предложи като вариант и после да намалим, за да се помъчим да се справим и с психотерапия. Моля, кажете ми, излишно ли истерясвам?

# 157
Добре, включвам се. Има много гадни прояви на паниката, перфектния имитатор е. Най-гадно е като е около сърдечната и областта около гърдите и дишането. Но не по-малко неприятни са дереализациите, изтръпвания в главата и т.н. Това са неща, с които ТРЯБВА да се свикне. Перфектното предишно няма да се върне. Просто няма. Това е като да удариш челно автомобила, да го оправиш след това в сервиза, но там, където е китосано, все някога ще избие и си остава слабо. Това е положението. Килограмите, качени от прием на АД, в 95% от случайте не се свалят. Просто си остават и това е. Причините са много, и някой от тях дори не са точно проучени. Психиатрите не обясняват, защото механизма не е точно ясен, самото състояние е такова, не е заболяване и това е. Няма и лечение дори точно. Използва се теория от 60-те години и това е. Никой и не го изследва, защото няма пари в това. Медицината работи с пари. Не е напразно, че се развива кардиологията, пластичната хирургия, неврологията и други, но вирусология, психиатрия и т.н. не са печеливши просто.

Та, както казвам - режим и хигиена на хранене, спортуване поне 150 минути седмично, ако може 300 комбинирано тежко с кардио и така. Без алкохол, цигари и т.н. Аз пуша, чат пат пийвам, но преминах отдавна тия дивотии, та затова. Като пак дойдат (А ТЕ НЕИЗБЕЖНО ЩЕ ДОЙДАТ), ще мина пак на максимален режим.

# 158
А защо да няма напълно излекувани .Майка ми го е имала сега нищо и няма ,дори никакви прояви не е имала 20 години.Една моя приятелка ,която по принцип е супер хипохондрична и страхлива също го преодоля дори без антидепресанти и тежки лекарства ! А бяха по -зле от мен . Аз мисля ,че нещо го отключва това нещо и няма как при всеки да се върне или цял живот да е така .

# 159
Георгий, всичко което пишеш е така и е полезно. Само ме притесни това с килограмите. Аз вече съм 5кг отгоре. Не знам, колко още ще трупам. Докторката ми каза като направя 3 пълни месеца на Серопрам, че ще започнем да го намаляме и да приключвам. Според теб, това време достатъчно ли е?

Има ли някой, който да си е върнал килограмите след АД?

# 160
Здравейте. След усилена борба с шум в ушите и повишена тревожност без хапчета... накрая ми изписаха Сероксат 1/2 сутрин и обед, Флуанксол 0.5 сутрин и обед и клонарекс 1/4 сутрин и вечер... Изключително съм притеснена с толкова много хапчета, а и не само от хапчетата..(хаха). Докторът ми ги предложи като вариант и после да намалим, за да се помъчим да се справим и с психотерапия. Моля, кажете ми, излишно ли истерясвам?
Моето мнение да ги пиете, за да може да се успокоите и да се прегрупирате.  Не са много. Останалата работа трябва да свършите сама.

# 161
  • София
Лиана, моят пси ми припомни че при предишен рецидив съм пила Флуанксол.  Не помня колко дълго. Някъде по това време качих 3-4кг.  Задържаха се известно време. Свалих ги без никакви мерки, даже слязох и под моята норма . Сега пия вече 6 месеца и нещо асентра и не  съм качила.
Няма смисъл, какъв тип е шумът в ушите при теб?
Александра, толкова оптимистично се почуствах с твоята информация!

# 162
Да, благодаря за отговора. Идеята на пси е да пробваме кратък курс с това, после до намалим до лек дискомфорт и да почваме да вършим работа и накрая да ги спрем. Тоест презумцията не е да ги пия в дългосрочен план,
Аз преди 4 години успях да се справя с ПР за месец и половина без лекарства, но и много воля. Но последната година имах доста  травматични събития и просто изпитвам трудност да се събера. Иначе смятам, че имам когнитивните умения да преодолея тези състояния, но просто психическата умора се е натрупала и трудно мога да прилагам каквото и да е.

@мигла -  Когато съм спокойнана наспана или съм била сред приятели шумът го има, но е като включен телевизор... докато когато не съм се наспала и съм тревожна и става високочестотен, чак не чувам какво се случва около мен.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 16:09 от НямаСмисъл

# 163
Няма такъв инквизитор, който да разполага с такива ужасни изтезания, както безпокойството, и няма шпионин който да знае как да атакува по-изкусно човека, когото подозира, избирайки момента, в който е най-слаб и да знае как да му постави капани, където да бъде хванат и пленен , така както безпокойството знае как и няма такъв проницателен съдия който да знае как да разпитва и разследва обвиняемия, така, както го прави безпокойството, което никога не му позволява да избяга, нито чрез развлечение, нито чрез шум, нито на работа, нито на игра, нито денем, нито нощем.

Søren Kierkegaard “The Concept of Anxiety (1844)”
Току що го приведох. Писано е както виждате преди около 200 години, представете си какви са били технологиите и начина на живот тогава. Заболяването си остава същото, със същата симптоматика.

# 164
  • София
Попаднах на тези съвети-

Общи условия

Активация на акаунт