Паническо разстройство - 58

• 45 828
  • 768
  •   1
Отговори
# 195
Справих се някак си с нощта, Serendipity*  Hug За 1 път чувам за такава терапия.
Biofeedback therapy, част от псевдонауката Life Hacking. Пълна измислица за пари!

# 196
# 197
Определено не влизаш в критическа...преди години аз неможех да заспя с дни наред ..нито нощем,нито денем ..точно по същия начин спи ми се...умирам за сън и тъкмо заспивам и подскачам цялата...
Не съм се опитвала да убеждавам никой ,че трябва да пие АД и че няма алтернативи...аз казвам за себе си...почти четири месеца 24 часов ад...изпих всичко билково де що има...изправях се срещу страховете си...влачех се...залитах...Еми не се оправих...напротив Влоших се и то много...не мисля,че е нормално да ядеш по 1 бисквита или 1 банан на ден с триста зора и да седиш и да се обеждаваш,че си по силен и ще се справиш...докато тотално не се сговнясаш с извинение....моята пси ми каза,че ако бях отишла по рано щях да се оправя още по бързо...колкото повече отлагаш и се гърчиш толкова по сложно после ...и както тя ми каза става хронично с рецидиви и после и АД не действат....това ми каза на мен...пък и тва живот ли е да се гърча като червеи ежедневно...ежеминутно ,да ми е постоянно зле и да не съм полезна нито на себе си,нито на близките си...но съм герой вижте не пия АД щото не съм луда ...Еми не реших да пия,но да ЖИВЕЯ НОРМАЛЕН ЖИВОТ отново...и да спрях ги и то много постепенно...всяко намаляне на лекарство беше минимално и поне 2 месеца редуване на дозата...после един месец не пипаме нищо след това пак намаляме....

# 198
  • София
Надежда, радвам се за теб. Ама все пак може би си отлагала дълго АД не защото си имала комплекс от приемането на такива хапчета, а защото си вярвала, че можеш и сама да се справиш.
Аз навремето като се разбра защо ми става лошо и отидох на пси за 1 път, той ми каза да избера от 3 варианта- лечение без хапчета, лечение с хапчета и комбинирано лечение. Каза, че без хапчета е много бавно и се искат много усилия.  Аз му казах, че едва ли ще се справя и ми беше толкова зле, че започнах АД. Никога не ми е било проблем, че трябва да пия такъв вид лекарства. В смисъл да изпитвам неудобство пред хората или за себе си.  Всеки си има проблеми, с които трябва да се бори. Това са част от моите. Ако не беше това щеше да е друго. Благодаря, че е това и гледам да се образовам как да живея занапред.

# 199
Ами аз нямах толкова против да пия АД ,но разбира се направих грешката да чета в интернет...всички повтаряха как не помагат,как трябва сам да се справиш,как няма да мога да ги спра...едва ли не това е най голямото зло на света...и от там едно внушение,че само слабите пият АД и немогат да се справят сами...сега не мисля така,но това е друг въпрос....има хора с години пият НСПВ,че те по малко вредни ли са ? Давам просто пример...Мога да ви разкажа и една история на момиче,което познавам ..което има ПР от там всякакви добий и страхове...не искаше да излиза от тях изобщо...не просто от тях ,а от стаята си.. тяхните решиха,че ще я лекуват с алтернативи и че трябва да се справи сама...влачиха я по гуру,врачки,баячки..започнаха да и организират партита с приятели,които тя не искаше да вижда,защото те бяха добре и се забавляваха,а тя не можеше...след това тяхните започнаха да я влачат по свевъзможни екскурзии,а тя изпитваше ужас...накрая я замъкнаха и на почивка в чужбина и знаете ли какво...опита се да се самоубие в хотела в който се бяха настанили...е чак тогава тяхните сгряха,че няма да стане без лечение...вече беше късно просто за АД...лежа в клиника на 18 годишна възраст...сега е добре вече ...има детенце и повтаря ,че неможе да разбере,защото се е случило това...обича живота...нямала е причина да изпадне в това състояние...още по малко да иска да умира...и дори когато се е опитвала да се самоубие не е била в депресия или нещо такова...просто е искала всички гадни физически симптоми да изчезнат и да бъде нормален човек ...
Така,че който вярва,че може да се излекува с валидол и силна воля...УСПЕХ
След като спрях АД имах гадни дни понякога...месеци наред...налагало ми се е да взимам по половинка клонарекс...от няколко месеца не съм пила...което ми изглежда добре...да мисля,че се научавам да се справям...но кой каквото ще да ми казва в тежка фаза с позитивно мислене не става

# 200
Надежда Х, не си откровена с хората...😉. Не им казваш ,че имаш Базед и твоята симптоматика е била от това...Не че АД ти е помогнал на Базеда😉😁

# 201
Надежда Х, не си откровена с хората...😉. Не им казваш ,че имаш Базед и твоята симптоматика е била от това...Не че АД ти е помогнал на Базеда😉😁

Хаха Демонче  да вярно е имам базед от 18 годишна,ама изфирясах чак на 30 😁,когато уж жлезата вече беше кротната от години...иначе и аз винаги съм си мислила,че двете неща при мен са свързани...между другото това момиче за което писах в предния пост е с Хашимото...така,че проблемите с жлезата наистина влиаят...когато получих първата си ПА и от там ПР всички започнаха хормоните да ми изследват ..да ама те супер и то от години...ама пак съм си с базед де.и АД не го трупася тоя базед 😁 ..ела сега да видиш как ми разбъркаха хормоните и тръгнах пак към хиперфункция...веднага сърцебиене...😁

# 202
  • Швейцария
И аз изобщо не се притеснявам, че пия АД. Казала съм на всички приятелки, който иска да ме приема каквато съм. Който не иска...Функционирам си съвсем нормално с тях, преди не мога да кажа същото. ММ не дава и дума да се чуе да ги спирам. Казва те ми дадоха спокойна и нормална жена. Пси също. Тя ме е виждала в доста кризи преди това, защото ми е и близка приятелка. Каза, че никога няма да рискува да ми ги спира, след като сега съм добре. Намалила съм ги на минималната поддържаща доза. Безсънието ми остана и много ме мъчи, но това ми е проблем от 30 години и ще си карам с него. Лекуваме го и него както можем.

# 203
JennyBG, какво пиеш, ако не е тайна?

# 204
  • Швейцария
За безсънието ли? Зопиклон или Стилнокс. А АД пия Венлафаксин, защото СНРИ са по-ефективни за страх, отколкото чистите ССРИ. Пия и много ниска доза Флуанксол вечер, заради съня, че добре подпомага Зопиклона (аз съм психолог и всичките ми приятелки са психолози и психиатри, та заедно сме умували над лечението ми). Къде що има литература изчетох, учебниците си по психофармакология прерових наново, няма нищо по-добро.

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 00:14 от JennyBG

# 205
И аз пия ниска доза АД (Аритави) + ниска доза Флуанксол (0,5) и сега се мъча да махна флуанксола, ама трудна работа. Вероятно няма да стане. Днес говорих с пси, ако не се справя до няколко дена, го връщам. Общо взето 3-ти неуспешен опит за последните 3г.

# 206
  • Швейцария
Аз пия Флуанскол 1 мг, нормалната доза е 4 мг. Много килограми качих от него, ама какво да направя...Те от всеки психотик се качват. Мисля и аз да го спирам, но пси е много против. Аритави (дулоксетин) е също СНРИ и е много добро.

# 207
  • София
Имам въпрос към тези, които са пили тритико и не им се е отразил добре - какви са били симптомите, имало ли е повишаване на тревожноста, паник атаките и т.н.?

При мен проблемът е следният - пия го от доста време, около 6 месеца. Напоследък взе да ми идва енергия, явно от АД, но заедно с това и някаква гадна тревожност. Преди я нямаше, защото бях с тотална умора и нямах сили за тревожност.
И сега започвам да се чудя дали тази тревожност не е провокирана от тритикото. Чета, че един от метаболитите му е mCPP, което е амфетамин (екстази). Възможно ли е то да провокира изкуствено тревожност, панически наченки, чувство на безнадеждност и неадекватност и т.н.
Георги, ти май беше пил тритико, какви са ти наблюденията?
Аз за сън го пия уж, но дали не дава тези странични ефекти през деня...

# 208
Аз пих тритико месец и нещо ,имах тревожност ,сърцебиене нон стоп и атаки ,които туширах с ксанакс

# 209
Имам въпрос към тези, които са пили тритико и не им се е отразил добре - какви са били симптомите, имало ли е повишаване на тревожноста, паник атаките и т.н.?

При мен проблемът е следният - пия го от доста време, около 6 месеца. Напоследък взе да ми идва енергия, явно от АД, но заедно с това и някаква гадна тревожност. Преди я нямаше, защото бях с тотална умора и нямах сили за тревожност.
И сега започвам да се чудя дали тази тревожност не е провокирана от тритикото. Чета, че един от метаболитите му е mCPP, което е амфетамин (екстази). Възможно ли е то да провокира изкуствено тревожност, панически наченки, чувство на безнадеждност и неадекватност и т.н.
Георги, ти май беше пил тритико, какви са ти наблюденията?
Аз за сън го пия уж, но дали не дава тези странични ефекти през деня...
Аз го бях пил 3 дена, бях постоянно в тахикардия от него и застъпващи се паники едно след друго и спрях. Не мога да кажа впечатления. Но пък наистина все едно си дръпнал 2 черти беше положението.

Общи условия

Активация на акаунт