Паническо разстройство - 58

• 45 794
  • 768
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Вярвам, че нищо не е станало. Моите болки даже не ми се описват. И стягане и тежест и остри, пробождащи и замаяност и по време на сън. Понякога са в тила и в слепоочията едновременно. Нищо не взимам за облекчаване.

# 181
Вярвам, че нищо не е станало. Моите болки даже не ми се описват. И стягане и тежест и остри, пробождащи и замаяност и по време на сън. Понякога са в тила и в слепоочията едновременно. Нищо не взимам за облекчаване.
И колко време така? С какво го свързваш?

# 182
  • София
Свързвам го като цяло с рецидива ми. Обсъждахме го с моя пси. Само, че не минава. А той каза, че при 2 таблетки ще мине. Имам периоди на подобрение. Даже си мисля, че е минало, но не.  Планирам ново посещение защото и с 2 хапчета нямам 100% оправяне. Слава Богу не е като при началото на лечението ми, но на моменти имам усещането, че този път е краят и всичко става неконтролируемо. Звъни ми главата, тежи ми стомах, гади ми се, нямам сили да стана от леглото. Поне ужасните ритници в тила, при които губя съзнание не са се повтаряли. Страшни са. Ако съм права мога да се струполя. Зрението и то е по- добре. Нощем по- рядко се будя, беше страшна мъка, всяка нощ се будех от прилошаване и ужасна немощ, треперене, гадене и т.н Сега сърцето ми често прескача, друг път се разтупква на бърз ход, но не му обръщам внимание. А и още внезапно ми минава ток, изтръпват ми вътрешностите .....понякога се случва плитко да  дишам и  трудно да преглъщам. Имам и пробождащи остри болки в ляво, гръб, под плешка, но минава и отпред. Май е неврологично. Също е гадно. Крампите поне отдавна ги нямам.

Последна редакция: пт, 02 юни 2023, 20:56 от Мигла

# 183
Същата история, само че при спиране. Явно симптоматиката се обостря. Как и дали ще се справя, не знам. Главоболие, крампи, страхове. Другият вариант е да се пият доживот.

Последна редакция: пт, 02 юни 2023, 22:04 от Анонимен

# 184
  • Швейцария
АД се спират плавно, както се и почват. Ако се спрат рязко, става голям рецидив. Моята пси ми каза да се примиря, че ще ги пия цял живот. Не съм опитвала да ги спирам, но се е случвало да забравя да ги взема. Едвам се довлякох до вкъщи, толкова ми беше зле. Сърцебиене, слабост, треперене...направо взех едно успокоително, докато подейства АД.

# 185
  • София
Моят пси ми каза , че първо ще ги намалим и после окончателно ще ги спрем. Само,  че аз не се виждам как и кога ще стане това. И пак ще го питам защо този път не се оправям, дали е заради Ковида или имам влошаване и ГТР. Той категорично отрича и се смее, казва...ама вие нямате диагноза. Това е повишена тревожност.  Ще видим....и при него ще ходя и на ендокринолог....ама не знам кога ще успея.

# 186
И от раз ми каза, и постепенно каза пси. Явно не става. Ще се помъча още малко, пък ще се примиря. Дано всичко е от спирането, че вече не зная кой път да хвана.

# 187
Ето ме отново. След цял ден гадене и по спиране на диафрагмата и не обръщане на внимание от моя страна, дойде нощта. Е, пак същото като предните кризи. Тъкмо се отпусна, защото много ми се спи и се секвам изведнъж сърцето ми подскача и аз цялата. Гади ми се много  и май ще ида да си бръкна с пръсти да повърна. Но знам, че няма да се подобря. Тази нощ ще е безсънна. А тъкмо си помислих, че тов остава зад гърба ми.
МОЛЯ ВИ, дайте ми съвет. Да ходя ии на гастроентеролог? Ами ако е някой рак?

# 188
  • София
Лиана, отиди на гастро за успокоение. Но моят пси ми казва, че всички телесни прояви, които НЕ са постоянни са на нервна почва. Аз в момента съм в кофти период точно със стомах, черва и в момента ми се гади и ми тежи. Реших, че утре няма да ям. Защото като хапна се изостря това усещане. Успокоявам се, че не е рак защото подобни кризи съм имала много пъти. И аз не мога да заспя. Взех книга да почета.

# 189
Мигла Аз не мога да седна да чета. Каталясала съм, спи ми се страшно много и в момента, в който затворя очи е се отпускам, подскачам от тази вълна, която ме обзема. Боже, какво е това?
Ще откача. Лошо ми е. Не искам да будя мъжа ми, че е имал много тежък ден и много е уморен.
Дали не влизам в критическа?Ноември ще навърша 38г.
Пих половин атаракс уж да заспя... а то. Е кога да заспя. Страх ме да пия ксанакс да не стане някаква реакция. Примирих се, че няма капка да мигна.
Малкия беше рожденик преди няколко дни. По време н подготовката за гостите се напрегнах доста. Възможно ли е това избива след няколко дни?

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 00:54 от Лиана

# 190
  • София
Разбира се, че може след няколко дни да получиш криза ако си преживяла стресов момент. Даже е съвсем очаквано. В последната година толкова пъти ми се случи точно така. Спокойно.  Ще се оправиш.  Хубаво, че си взела атаракс. Моят пси същото ме съветва, даже ми казва да сдвъча цял, не да го пия, за да подейства по- бързо. Няколко пъти се измъквах така. И най- вече, той винаги твърди, че и без лекарство ще мине, но е мъчително. Също ако не е много остра кризата ми имам шишенце неуропан.  Казал ми е тогава да пия от него.

# 191
Неуропан не съм ползвала. Той би ли помогнал за такива вълни? И изобщо за момент на криза?
Май ще пия и другата половина на Атаракс-а. Не ми се иска да се връщам към Ксанакса.

# 192
Заспахте ли, мили момичета?
И аз тази вечер пих малко атаракс.
На мен много ми действа, макар и да пия една по 1/3.
Харесва ми,че мога да го пия само при нужда.

Някой чувал ли е за терапия с биологична обратна връзка?

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 12:49 от Serendipity*

# 193
Все пак е добре да знаете, че ще има пълнолуние на 04.06, като за “по-чувствителните” хора, дните преди и 2-3 дни след това събитие са по-напрегнати. Миналия месец около лунното затъмнение за мен бяха доста напрегнати дни, дори ми се появиха някои от неврологичните симптоми, които имах преди ( потене, вътрешно трептене, будене нощем и т.н). След като премина, постепенно всичко отшумя. Добре , че си го втълпих това, защото бях на косъм да започна с АД.
Не казвам, че всички неразположения се дължат на пълнолунието, но считам, че най-малкото се усилват.

# 194
  • София
Справих се някак си с нощта, Serendipity*  Hug За 1 път чувам за такава терапия.

Общи условия

Активация на акаунт