Паническо разстройство - 58

• 45 835
  • 768
  •   1
Отговори
# 330
Георгий
В книгите много неща може да пише. Не споря срещу теб, ясно че си на светлинни години в познанията в тази сфера, но само виж тоя форум. Прочел съм над 50 мнения, които гласят примерно “ пих 3 години Еди си кой АД, спрях го, 2 седмици вече съм с паник атаки и постоянна тревожност и пак го почнах” Трудно се спират, един път като си се почуствал добре, предполагам, това имах в предвид. Ами надявам се да не стигам до хронифицирана тревожност, каквото и да значи 😂

# 331
Ако биохимията на мозъка е нарушена, чакайте да се оправите без АД. Не мога да разбера защо  гнойна ангина или възпалени бъбреци не се лекуват с положителни мисли, а пък мозък с очевидно нарушена биохимия, трябва да се излекува с позитивизъм и себеутвърждаване. Аз пък не познавам хора оправили се без АД. Тези които се пробваха, станаха като тези, които описва Георги, хронично, инвалидизация, пробване за ТЕЛК.

# 332
Ако биохимията на мозъка е нарушена, чакайте да се оправите без АД. Не мога да разбера защо  гнойна ангина или възпалени бъбреци не се лекуват с положителни мисли, а пък мозък с очевидно нарушена биохимия, трябва да се излекува с позитивизъм и себеутвърждаване. Аз пък не познавам хора оправили се без АД. Тези които се пробваха, станаха като тези, които описва Георги, хронично, инвалидизация, пробване за ТЕЛК.

Грешно нещо сте ме разбрали. Нито споря с Георги, нито оспорвам хапчета или правят дебат за или против хапчетата. Обясних моята история. Вече в годините до някъде осъзнах, че без хапчета е трудно. На 33 съм а тия ла*на ги имам от 15-17 годишен. Но тъй като баща ми е от старото поколение строго военни , никога не са ме водили по лекари и тн, ами по - скоро ме водеше на разходки в гори / планини , ангажираше ме с няква физическа дейност , примерно да кося на лозето трева да режа клони и тн тн. Може би тогава не осъзнавах , но с времето са малко помагаше, докато след година две, пак не св отключваха. Нищо чудно вече да съм развил това което Георги е споменал, толкова години с паник атаки.. Сигурно ако съм знаел , щях да пробвам да стопиеям нещата още в началото .. уви не е станало така. И да съжалявам и да не съжалявам, не мога да променя миналото Simple Smile Ще го пробвам тоя ципралекс, пък каквото сабя покаже Simple Smile

# 333
  • София
PP90, вметка за Б12- щом имаш остър дефицит и не усещаш подобрение от спрея, пробвай с подезична форма таблетки. Всеки казва еди кое си е най-доброто - ами както винаги казвам всичко е индивидуално, един може да го усвоява от спрей, друг от хапче през стомаха, трети от подезична форма. Опитвай варианти,за да намериш кое е твоето и ако ще правиш изследване - трябва да е минало известно време без прием на витамина (не помня колко,някой запознат може да сподели).

# 334
Хич не го и бави ципралекса. Ако не ти понесе - консултация и смяна. Аз почнах със сероксат, щях да пукна, не ми понесе. Но с тревожност, ПА, тежка хипохондрия, една ябълка за два дни, 10 кила надолу е ясно, че е въпрос на време сериозно да пострада и цялата физиология. Смениха ми АД, оправих се, наддадох, приех повишение, пътувам. Не отричам психотерапията и позитивизма, ама зависи от изходното състояние.

# 335

Аз например успях да излекувам себе си с правилно мислене и контрол над негативните емоции, а положението при мен беше много зле. Стигала съм и до бърза помощ. Правих какви ли не изследвания и всички лекари ми казваха,, че съм добре, но аз не се чувствах така. Пък за хапчетата да не говорим какво ми причиниха. Да, може да се ме успокоявали по някакъв начин, но  бях парцал нищо не ставаше от мен. Липса на концентрация, слаба памет и постоянна сънливост. Това не беше решение за мен. Това което разбрах за себе си от всичко което съм чела е че съзнанието и мозъка са свързани, но съзнанието е отделно нещо ,което е свързано с психиката. И по скоро психиката и съзнанието влияят по някакъв начин на нашия мозък и неговата биохимия отколкото обратното, но всеки има право да мисли каквото поиска.

# 336
Хич не го и бави ципралекса. Ако не ти понесе - консултация и смяна. Аз почнах със сероксат, щях да пукна, не ми понесе. Но с тревожност, ПА, тежка хипохондрия, една ябълка за два дни, 10 кила надолу е ясно, че е въпрос на време сериозно да пострада и цялата физиология. Смениха ми АД, оправих се, наддадох, приех повишение, пътувам. Не отричам психотерапията и позитивизма, ама зависи от изходното състояние.

Браво! А още пиеш ли ги? Една от основните причини по които аз не ги почвам е алкохола. Колкото и смешно да звучи, а съм сигурен че е доста смешно отстрани. Държа да уточня , че не съм алкохолик. НО. От години всяка вечер почти сядам , салата , 100 грама ракия , с вечерята бира/вино зависи от сезона. Лятото постоянно ходя по пикници. Знаеш как е барбекю, месо, няма как да не изпиеш 2-3-4 бири. Като млад човек имам доста приятели, често се събираме , хапване пийване. Реално в момента, почти не пия. Максимум една две бири, или 50-100 грама на 10 деня веднъж. Алкохол като уискита , водки , узита не съм пипал от януари насам. Но изведнъж като знам, че не мога и 1 бира и малко ще ми е.. естествено здравето ми е много по важно от алкохола.. ама все пак.. а изришно и лекарката и тука във форума Георги и други ми казаха никъв алкохол с ципралекса..

# 337
Каква нарушена биохимия това не е доказано .И какви телкове ? Айде не плашете хората .Това е състояние ,дори не е болест ! Говорила съм с психиатър ,ако спре да те е страх се маха САМО !

# 338
AleksandraES, а ако не можеш да спреш да те е страх, какво ще правиш? За информация -мозъка също има биохимия, като другата част от тялото, за което има над 150 изследвания, само кръвни, забележи, останалите не споменавам. Защо разглеждаш мозъка като нещо отделно и нефизиологично?! И да, отдавна се говори това състояние да се признава за болест, защото инвалидизира. Колко хора са си напуснали работата или пък са ги "отстранили", влез да прочетеш в предходните 57 теми. Ако психиатър ми каже, спирай да те е страх, няма да стъпя при него.

# 339
Не ми е казал така ,дори ми изписа антидепресант ,който не пия ,защото вярвам че имам някакво влияние върху психиката си.Питах го дали може да изчезне ,ако спреш да се страхуваш ,отговори да ! А това за телка направо не знам как да го коментирам .Нито се припада ,нито се умира ,нито се полудява ! Аз също се боря ,и не казвам че съм се избавила ,например наумила съм си че може да ми стане супер зле пред детето ,но се боря със себе си и се предизвиквам като оставам сама,колкото и да ми е трудно,защото знам че едно хапче няма да ми оправи страха. Също искам да питам Георги ,защото не съм чела назад темите ,чела съм на няколко места ,че си се оправил със спорт и водка .Никъде не казваш,че си се оправил от антидепресанта.Четох,че си пил най -различни видове ,но това са ти думите ,че си се оправил с много спорт и водка .Вижте аз в началото ми треснаха ксанакси и още един транквилант.Бях като зомби от тях .И пак имах атаки .Тоест колкото и да подтискаш ,то ще намери начин да избие.Трябва промяна в ежедневието ,в мисленето .Не ангажирам никой с моето мнение ,но да се говори за телкове при нашето състояние е нелепо .Това ,че някой си е наумил ,че не може да стане от леглото си е негов проблем !

# 340
  • Швейцария
Паническото разстройство си е диагноза и то не от вчера ( F 41.0 според МКБ)
https://mediately.co/bg/icd/F00-F99/set/F40-F48/cls/F41.0/panich … malna-trevozhnost

# 341
След като всичко е решимо с наумяваме, тогава защо са психиатрите, защо са пълни психиатриите. И не, не е вярно, припада се, умира се също, няма как хронично да произвеждаш хормони на стреса и да не ти се бъгне тялото с някоя болест. Нямам цел да влизам в спорове, но спрете да навивате хората с този позитивизъм и самонявиване, що полудял и болен народ съм виждала от това. Друго искам да те питам AleksandraES, казваш че си се оправила - ти как разбра, лекар ли ти каза, защото си има параметри и на оправията. Може да си в ремисия или еуфория например.

# 342
Не напротив не съм се справила ,казах че се боря ,но не съм легнала на легло и да чакам хапчетата да ме вдигнат .И продължаваш да говориш глупости .Нито се припада ,нито се умира .

# 343
Не говоря глупости, всичките ти писаници са посредствени и научно необосновани. Не ми отговори за психиатрията като наука и изучаването на мозъка и защо реши, че си се оправила. Знаеш ли за колко такива оправени като тебе съм викала линейка?!

# 344
И къде видя ,че съм написала ,че съм се оправила .И какво като викаш линейка какво правят -бият ти успокоително.

Общи условия

Активация на акаунт