Паническо разстройство - 58

• 44 148
  • 768
  •   2
Отговори
# 345
Цитат
ако спре да те е страх се маха САМО !
тук ключавата дума е "ако". То ако спре да ме е страх, няма да съм в тази тема и ако знам как да спре да ме е страх, ще напиша книга, че да помогна и на други. Всеки се бори по своему, не виждам защо са тези спорове.

# 346
Ами да,всеки сам да прецени кое е за него и така да се лекува .Както казах не ангажирам никой с моето мнение .Но да се плашат хората с полудяване и умиране е повече от нелепо,защото НЕ Е ВЯРНО !

# 347
Ами да,всеки сам да прецени кое е за него и така да се лекува .Както казах не ангажирам никой с моето мнение .Но да се плашат хората с полудяване и умиране е повече от нелепо,защото НЕ Е ВЯРНО !
Тук вече съм съгласна, че в тема, в която преобладават и хипохондрици, плашенето не е изобщо препоръчително.

# 348
AleksandraES говориш посредствено и необосновано, не изтъкваш никакви факти, единствено голословие. И не е вярно, че не ангажираш хората с мнението си, изказваш се как действат АД, не на теб как ти действат конкретно. Нещата, които пиша са верни, върни се 57 теми да прочетеш през какво са преминали дългогодишни участници в тази тема - това е факт, а не твоето писане с големи букви, подкрепено от нищо.

# 349
Хора влизам да ви споделя, че снощи щях да умра...Pensive
До сега съм имала паник атаки, но като това снощи никога.
В 1ч. сутринта се събуждам с адско бучене в ушите, болка и тежест в главата отзад на тила. Започна изтърпване на крайниците и цялото тяло чак езика ми изтръпна, като вълна , а после същата вълна ме заля с пареща болка в гърдите около сърцето и паренето плъзна по цялото тяло. Повръщаше ми се, но не успях. Мерим кръвно 90/60 и около него, пулс 88. От два месеца имам често сърцебиене и аритмия. От седмица в момента на сърцебиенето ме стяга гръдния кош и ми пламва от парене цялото лице. А преди два дни, докато се храня това беше придружено и сякаш нещо ми удари главата и се облегнах назад на стола. И снощи цялата ситуация, не можех да мисля трезво от паника, че умирам. Започнах да нареждам на мъжа ми и да се сбогувам...Sob
Искам да попитам, дали някой изпитва точно такива ПА или това е симптом на прединфарктно или прединсултно състояние? Просто тази пареща болка в гърдите, а после и в цялото тяло направо ме парализира.
В момента съм само на Серопрам. А от 2 месеца вечер пия половин Атаракс. Имам и хипофункция на щитовидната жлеза с Хашимото. Преди 2 месеца хормоните ми бяха наред, но пак ще отида.
Днес главата ме боли и ми е леко лошо, пак получавам аритмията и сърцебиенето. Другата седмица съм на ендокринолог.

# 350
  • София
Лиана, точно това, което описваш едно към едно, плюс изтръпване на ръцете и свиване тип "акушерска ръка" съм го усещала с пълна сила преди години,когато не знаех ,че това са най-силните ПА, които могат да ми се случат. Само че тогава се събуждах и със завишено кръвно и пулс. Сподели го на ендокринолога да ти пусне необходимите изследвания и щом си и на АД говори с пси,че си имала толкова силна атака. Стискам палци!

# 351
  • София
Лиана, не мисля, че имаш нещо повече от проклетата тревожност и ПА. Същото и аз имам. Писах много пъти. На лични ако искаш детайлно.
Гадно е, много е гадно

# 352
Лиана, изпитвала съм такова състояние. Добре е, че си бдителна и анализираш нещата. Това имам предвид, да не се лежи само на позитивизъм, защото е напълно възможно да се пропуснат някой неща. Следващият път ще знаеш какво да правиш. Ако мислиш за необходимо, пусни си някакви изследвания и посети лекар.

# 353
Здравейте, добри хора по неволя! От 8 години имам паник атаки, в последствие имах паническо разстройство. Толкова съм свикнала с тези неща, че за мен в момента те са ми по-малкия проблем. Искам да Ви попитам понеже в следствие от тези неща започнах да имам много неприятни прескачания. Някой имал ли е екстрасистоли много на често. Като кажа много на често имам в предвид, че винаги са били ежедневни и не малко, но от 10 дена ги усещам през няколко минути и е много неприятно вече. Утре ще ходя на кардиолог, колкото и да не искам. И все пак някой имал ли е и справил ли се е по някакъв начин?

# 354
Настоявайте за холтер. И аз имах, но се оказа предсърдно мъждене, дали от атаки или друго, не се знае, но си се оказа диагноза, която не се влияе от психическото ми състояние, не се повлия и медикаментозно.

# 355
Аз освен спорт и водка винаги съм казвал, че пих АД също - Тритико, Коаксил, Бринтеликс и Золофт (и чат пат Оропрам, който обаче не го броя). И с тях порках, че и спортувах. Всичко отмина , но остава физическа симптоматика. Но дали е от ПР , дали е от ковида, дали е от ваксините (аз бях един от първите в България с ModeRNA , още в тест фазата), не мога да кажа. Все още имам систоли (PVC) , но не им обръщам внимание. В тегави дни имам физическите симптоми на тревожността, но без мисли и стихове. Пак е гадно, ама не му обръщам внимание. Единствено неприятно са систолите, но няма какво да се направи.

Та , мисълта ми е, че средно до тежко ПР без хапчета НЕ СТАВА!!!

# 356
Георгий,аз не мога да разбера при мен аритмия ли е, сърцебиене ли е или екстрасистоли.
Иначе снощи с тази пареща болка в гърдите просто си помислих, че правя инфаркт. Цял ден ми е умряло, а една тъпа болка си седи в гърдите. Затова не е изключено това да са признаци за инфаркт . На всичко отгоре след отминаване на кризата ми беше толкова студено, че се наложи да си сложа чорапи и да се завия с олекотена завивка.

# 357
Аз съм абсолютно съгласна с akekina за биохимията в мозъка и всичко останало,защото моята пси ми го обясни по същия начин...като те боли корем не го лекуваш с позитивни мисли или гнойната ангина или синузита и т.н.Също така заради такива коментари,че от АД ходиш като зомби,че си без емоции,парцал,че се пристрастяваш...че няма спиране...аз отлагах от страх и какво стана...аз наистина бях зомби,нямах емоции,нямах живец,нямах желания,нямах нищо и това беше защото не се лекувах....аз също нямах ПА...при мен всичко започна с една много силна ПА и от там по 24 часа всички симптоми които сте описали...холтери съм слагала,Ямр на глава,невролози,гастроскопий,изследвания през ден...за всякакви екзотични болести...Еми започнах си хапчетата...и аз започнах да живея отново...усмихвах се,излизах,започнах работа,хранех се,спях....пиех заедно и АД 2г. и антипсихотик  1.5г и Бензо около година и всичко спрях постепенно малко по малко...не съм станала наркоманка, зомби,парцал или нещо подобно...определено преди да ги започна аз вече не живеех...да трябват и позитивни мисли и промяна в начина на живот и отказване от вредни навици...ама АД мен ме спасиха...ако отново изпадна в това състояние...недай Боже без да се замисля почвам ги пак и то веднага без да ходя месеци наред като парцал да си повтарям че всичко е розово и да се самозалъгвам...след като спрях АД от време на време пиех по половин клонарекс,защото ми ставаше зле...от месеци не съм пипнала нищо...дори валидол нищо....дано не ми се и налага ,но втори път не бих си го причинила да се влачс така...та аз имах чувството ,че въобще не съм в тялото си...съзнанието ми беше толкова замъглено...

# 358
И на мен ми подействаха АД добре, не стана от първия път, пробвахме , сменяхме, че даже уцелих такова, от които не се качват кила😀.

# 359
  • София
Ами то всички искаме адекватно да се грижим, но се почват взаимно изключващи се становища, не стига че страдаш, ами и започваш да се съмняваш, че правилно се лекуваш. Моят лекар не ме е питал с какво се храня, но ме попита как е сънят ми.
Георгий, тези симптоми,  които имаш на тревожност, без мисли и страхове на какво се дължат? Аз почти никога не съм правила криза с мисли. Даже по- скоро напоследък започнах да откривам конкретни поводи, които ме събарят, защото много се наблюдавам и анализирам, за да се опитвам да съм в контрол. Да, обаче и за 1 път когато това ме връхлетя това нещо и сега, вече стана година....не го свързвам с нищо конкретно. По- скоро базови житейски тегоби, за които обаче не мисля постоянно, не и когато ми става криза.

Общи условия

Активация на акаунт