Паническо разстройство - 58

• 43 930
  • 768
  •   1
Отговори
# 630
  • Швейцария
2 до 4 седмици.

# 631
Казват две седмици, но на мен не ми ли е подействал 11 дни няма и да ми подейства. Така миналата есен ме измъчиха два АД

# 632
Началния ефект почва да настъпва около 15 дена най малко. Пълен ефект след 42 дена най малко. Няма вариант след 11 дена да си вече топ.

# 633
Благодаря ви за мненията, значи има шанс нещата да се подобрят и при мен. Смених няколко АД, защото не мога да мина през страничните и сега правя всичко възможно да свикна.

# 634
Момичета помагайте!!! Моля за вашите бързи отговори!!😔😔 В момента съм навън с паник атака и чувство за нереалност, как да се справя за момента в тази ситуация помощщщщ😕😢😢😢😰😰😰😰
Доктор, АД, бензо и това е. Другия вариант е ако има езерце някое, се мятай вътре с дрехите. Рязко ще секне атаката, ама ще е веселба!
Леле мале. След като осъзнавате, че имате паник атака, а не споменавате нещо от сорта на удар, инсулт, полудяване и пр., значи сте наясно със ситуацията. Да, не е приятна и е доста дискомфортна. Но когато осъзнавате, че имате паник атака, това е плюс. Тогава трябва да знаете, че ПА има край. Изразходете адреналона и кортизола чрез някакво движение и всичко ще си дойде на мястото след 10 или 30 мин. Ако ви е много трудно, винаги носете със себе си един ксанакс. Схрускате го без да го гълтате и чрез слюнката ще попадне в кръвта за 10-15 мин и толкова, до следвашия път, който дано да е след месеци или години. Но така сте подготвени, независимо кой копинг механизъм ще използвате. Важен е разултата .
Като гледам как всеки пие ад все едно че са някакви тиктак бонбонки и чака всичко да си дойде на мястото, направо косата ми настъхва от ужас.
В Германия съм и тук май ги няма тези хапчета!

Има, казват се Xanor. Но ще Ви трябва рецепта.

# 635
Мигла, не всеки напълнява от психотици. Това, че на мен ми се отразяват така не значи, че и ти ще надебелееш. 1 таблетка е много ниска доза и може изобщо да не ти се отрази. Иначе аз напълнях постепенно за няколко месеца до година.
И аз напълнях от флуанксол за около година с доза 1т сутрин, но явно съм предразположена. Иначе наистина има късметлии, които не пълнеят от антипсихотици.

# 636
  • София
И преди съм пила деанксит, но не помня колко дълго. Имах по едно време и покачване на кг. , но не много и не помня дали съвпада по време с приемането на деанксит. И понеже след Ковида свалих 6кг, по- скоро се тревожих да не свалям още, сега пък да не качвам ....хич не ми се занимава да правя нов гардероб. След колко време трябва да имам пълно оправяне като добавих и деанксит?. Моят пси ми каза цели 6 месеца да го пия.

# 637
Мигла, не всеки напълнява от психотици. Това, че на мен ми се отразяват така не значи, че и ти ще надебелееш. 1 таблетка е много ниска доза и може изобщо да не ти се отрази. Иначе аз напълнях постепенно за няколко месеца до година.
И аз напълнях от флуанксол за около година с доза 1т сутрин, но явно съм предразположена. Иначе наистина има късметлии, които не пълнеят от антипсихотици.

Аз пък покрай всички кризи стигнах до под 45кг..Обикновено съм около 47-8. И аз пия Флуанксол, ще видя как ще се отрази на килограмите. Като цяло сега дори ще се радвам да мкача 2-3 килца, че сум на скелет.
Хубавото е, че удоволствието от храната вече смея да твърдя, че се завърна.

# 638
миналото лято и аз гадене, неядене и свалих,   почнах Дуксет и Флуанксол и айде сега 8 кг за сваляне. Като въртележка е.

# 639
Здравейте, и аз много отдавна чета тук, но не съм престрашавала да пиша досега, имам конкретен въпрос: някой чувал ли е за феохромоцитом и ако да, какъв е най-сигурният или смислен начин за изследване? Днес започнах да работя с психиатър, който смята, че би било добре да проверя. Благодаря предварително!

# 640
Чували сме,да....Рядко е, почти "екзотика", но не е невъзможно....Има си изследвания за доказване/отхвърляне на диагноза...Ако не Ви ги назначи лекар са доста скъпи... На какво основание психиатъра Ви съветва да проверите, за каква симптоматика  ? Щом е психиатър,значи има медицинско образование-да ви насочи,да даде направление ,да ви свърже с кардиолог,нефролог и тн....

# 641
И аз не разбрах точно, даде ми направления за картина на натрупването на антидепресанта в кръвта ми, за ЯМР, за ЕКГ, а за въпросния тумор просто ми спомена и каза, че е добре да се провери… Симптоматиката принципно се връзва, сърцебиене, вълни, отслабване + висока кръвна захар (сутрешната ми на гладно)… разбира се повечето симптоми също си пасват с паническото разстройство, с което съм диагностицирана…

# 642
Ами да....Проверете тогава. Споделете с кардиолога,който ще ви прави ЕКГ или на ЯМР...Както казах е доста рядко ,но не е невъзможно...Имам позната ,която имаше такъв...2 години смятаха,че прави паники-рязко вдигане на кръвно, треперене,потене и куп др тъпотии..Докато личната и лекарка не реши да провери това. Отстраниха го оперативно и е добре😁. Всичко приключи😁

# 643
Благодаря! Значи да не опитвам да търся варианти сама да си пусна изследвания, а да потърся консултация с личен лекар например… Живея в чужбина и след два дена тръгвам за Бг, та си мислех дали няма да ми е по-лесно там да се изследвам (след като психиатърът не ми даде направление конкретно за това, се чудя дали няма тук да ми кажат, че няма медицинска необходимост от подобно изследване…) но като четох, ми се стори, че самото изследване е доста комплексно и не знам дали да се наемам в кратката ми отпуска… Предполагам, че на Вашата позната се е оказал доброкачествен?

# 644
То винаги е доброкачествено. Нещо не разбрах...Нали са ви дали направление за изследвания? Препоръчах кардиолог,защото моята позната беше пратена от личната на такъв ...Понеже почти винаги това образувание предизвиква рязко вдигане на кръвно с високи граници и не се повлиява от лекарства... Ако сама отидете да питате какво да изследвате,за да проверите за него,най-много да Ви вземат за хипохондрик и луда😂😂😂. Нека лекар Ви насочи след като споделите препоръката от психиатър

Общи условия

Активация на акаунт