Паническо разстройство - 58

• 44 023
  • 768
  •   1
Отговори
# 75
PP90 бетаблокера каза ли ти колко време да го пиеш? Имай предвид, че и той сваля малко кръвното. На мен пси ми каза изобщо да не го пия(друга ми го беше изписала преди това), но аз имах много учестен пулс сутрин съчетаващ се с тревожност, че съм сама вкъщи и си го пих около 20-тина дни докато подейства АД. И то дори не плътно всеки ден а при нужда и по половинка, че цяло ми идваше много. Та мисълта ми е, че не е хубаво здрав човек да го пие, ползвай го временно, колкото св може по-малко.

Ами доколкото разбрах цял живот Wink По нейните думи съм с хепортония, колко е вярно , аз не мога да кажа, но нали за това тя е кардиоложка. При нея изобщо не съм коментирал за паник атаки, защото знаем че като кажеш на лекар че имаш пакик атаки и те гледат по друг начин. Аз лично отдавах високото кръвно и пулс на паник атаките и постоянно напрежение и неспокойство, но … от като ги пия, кръвното ми е някво странно . Ту 120/80 , ту 110 на 60, ту 140/90. Пулса ми беше 65-70 в началото; но тук от няколко дни ми се залиха паник атаките и въпреки хапчето , пулса ми е почти винаги над 85.
ПП. Както казах може и да говоря на изуст, че е бета блокер това което пия. За това ако имаш желание и време, можеш ли да провериш и да ми кажеш , поне да знам какво пия, че аз изобщо не съм наясно с лекарствата, а нямам навик да им чета листовките.
Казва се Алотендин 5/5 мг. Пиех 1/2 сутрин и вечер, сега съм само сутрин 1/2. А ако почна Ципралекса, ми казаха да мина Алотендин вечер а АД сутринта..
Мале чак аз се обърквам като пиша, аман от хапчета и глупости ..

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 01:52 от PP90

# 76
Обикновено се правят вторични посещения, при който и да е лекар.Хапчета за високо кръвно трудно се нацелват,,защото причините могат да са различни и дозите влияят различно на всеки.Лекаря не ви ли обясни какво
и за какво ви изписва  Добре би било да споделите с кардиолога и други заболявания,които имате и медикаменти,които приемате.
ППАко обичате,когато отговаряте на предходния пост да не го цитирате.И така е ясно към кого е отговора.И когато цитирате отделяйте конкретната реплика на която отговаряте.Не е нужно да четем километрични постове.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 03:14 от dt

# 77
Алотендина е бизопролол с амлодипин. Така е, бб с медикамент за понижаване. Но аз казах импотентност, не стерилитет. Както и да е, в случая този върши работа, от малко вредните е за захар и летене на самолета. Следете само за подуване на краката, възможно е да се случи. Другото е ОК.

# 78
За сега проблеми , слава богу със самолета нямам. Същото си е. Единствено по - бързо еаколирам и се бях зачудил от какво може да е, но явно може и от това да е. Иначе го пия вече близо 2 месеца.
Виждам че си доста в час, дори и без да пиеш лекарства доколкото разбирах. Както стана ясно реших да пия ципралекса. Току що обаче се прибрам от нощна смяна, не ми е някво супер лошо , но от вчера не ми е много таман. Според теб да го почвам ли сега или да изчакам утре, като съм се наспал и стана сутринта? Не искам да отлагам, ама като си знам късмета , сигурно всички странични ефекти ще ми дойдат на главата, да не стане кофти комбинация. Иначе ще го пия по 1/2 за сега.

# 79
За сега проблеми , слава богу със самолета нямам. Същото си е. Единствено по - бързо еаколирам и се бях зачудил от какво може да е, но явно може и от това да е. Иначе го пия вече близо 2 месеца.
Виждам че си доста в час, дори и без да пиеш лекарства доколкото разбирах. Както стана ясно реших да пия ципралекса. Току що обаче се прибрам от нощна смяна, не ми е някво супер лошо , но от вчера не ми е много таман. Според теб да го почвам ли сега или да изчакам утре, като съм се наспал и стана сутринта? Не искам да отлагам, ама като си знам късмета , сигурно всички странични ефекти ще ми дойдат на главата, да не стане кофти комбинация. Иначе ще го пия по 1/2 за сега.
До 11 часа може да се пие. Е в час съм, в тази сфера съм. Хапчета не пия, но съм пил. Коаксил, Золофт, Оропрам, Бринтеликс, Тритико... Та имам опит и с тия. От много време нямам никакви прояви на нищо. Физически симптоми тук там и някоя и друга екстрасистола, но това си е част от остатъчните ефекти до живот. Всеки го има, но просто хората без ПР изкарано, не го отразяват.

# 80
Благодаря много ! Мен ме притеснява че ще го изпия и реално лягам да спа, да не стане някой гадория докато спя. Ще рискувам , че ми писна вече месец и половина да си търся оправдания да не го пия от страх да не ми изостри симптомите..
благодаря още веднъж, жив и здрав бъди и дано никога нямаш повече тея говна на главата! Хубав и успешен ден

# 81
PP90 ама трябвало е да споделиш на кардиоложката за паник атаките бе човек, така рискуваш да пиеш нещо от което нямаш нужда и дори да ти навреди. Естествено, че високото кръвно е от тревожността. Когато я овладееш било то с лекарства или друго, няма да имаш кръвно. По принцип когато психиатър изпише бетаблокер е само за в началото, докато подейства антидепресанта, не се пие дълго. Нашите го пият редовно, но те са на по 60 години и вдигат кръвно така, а не от тревожност.

# 82
PP90 ама трябвало е да споделиш на кардиоложката за паник атаките бе човек, така рискуваш да пиеш нещо от което нямаш нужда и дори да ти навреди. Естествено, че високото кръвно е от тревожността. Когато я овладееш било то с лекарства или друго, няма да имаш кръвно. По принцип когато психиатър изпише бетаблокер е само за в началото, докато подейства антидепресанта, не се пие дълго. Нашите го пият редовно, но те са на по 60 години и вдигат кръвно така, а не от тревожност.
Това не е така. Хипертонията вероятно е отделна. Просто е изострена от ГТР. А и е във възраст, която е напълно нормална за мъжете за начало на хипертония. Лечението не е лошо да се започне. По-добре с леки хапчета в началото, отколкото после направо тежка артилерия да ходи като ударен от влака заек.

# 83
Здравейте и от мен, чета често и по много, но сега реших и да се включа Simple Smile Страдам от ПР от близо година, не съм убедена какво го отключи, но имам предположение - стресова работа. На 24 години съм и съм физически здрава според обстойните изследвания които ми направиха с оглед на това, че съм бременна в 11 седмица.
Миналата година обиколих Н на брой специалисти - офталмолози, невролози и отоневролози понеже не знаех тогава, че симптомите ми са паник атаки.
Случи ми се на няколко пъти да вдигам кръвно 140/90 и пада само за няма и 20тина мин и от тогава съм изключително наплашена от кръвното.. След като напуснах не се е случвало повече
Сега ми се случва и пред кабинета на следящия бременноста - влизам 140/80, преглежда ме в рамките на 15 мин. - мери отново 120/80 ..
Не знам писали ли сте по-рано за това, случва ли ви се от притеснение да вдигате кръвно ( ще отида и на кардиолог разбира се, понеже съм бременна, но тренирах активно до преди 2 г., смятам, че вс ще е окей)

# 84
Здравейте и от мен, чета често и по много, но сега реших и да се включа Simple Smile Страдам от ПР от близо година, не съм убедена какво го отключи, но имам предположение - стресова работа. На 24 години съм и съм физически здрава според обстойните изследвания които ми направиха с оглед на това, че съм бременна в 11 седмица.
Миналата година обиколих Н на брой специалисти - офталмолози, невролози и отоневролози понеже не знаех тогава, че симптомите ми са паник атаки.
Случи ми се на няколко пъти да вдигам кръвно 140/90 и пада само за няма и 20тина мин и от тогава съм изключително наплашена от кръвното.. След като напуснах не се е случвало повече
Сега ми се случва и пред кабинета на следящия бременноста - влизам 140/80, преглежда ме в рамките на 15 мин. - мери отново 120/80 ..
Не знам писали ли сте по-рано за това, случва ли ви се от притеснение да вдигате кръвно ( ще отида и на кардиолог разбира се, понеже съм бременна, но тренирах активно до преди 2 г., смятам, че вс ще е окей)

Едва ли има човек на тая планета, който не вдига кръвно като се притесни Wink Не ги гледай тоя числа, важното е да се чувстваш добре. А и си бременна.. нормално да имаш по-високо кръвно. Не съм лекар , нито съм в час, но жена ми 2 пъти беше бременна и от 90/60 кръвно , почна да подържа 120/90 130/90. Според мен си добре и просто от бременноста си в няква “мини депресия” и си вкарваш филми , живей си живота, не ги мисли, да не си докараш от нищо нещо ! Успех и лека бременност!

# 85
Мерси, окуражаващо звучи така Simple Smile

Имам желание да си живея наистина безгрижно, но с тази тревожност е невъзможно вече доста време Simple Smile Вие как се справяте с тревожноста  (в случая изключвам лекарства и тежки тренировки с оглед състоянието ми в момента)

# 86
Хора, златни сте! Изчетох доста от предишните теми и постове и някак си не се чувствам сама, все едно само на мен се случва това и никой друг не знае какво ми е.
По темата - на 30г. съм, имала съм панически атаки преди 7-8 години - тогава бяха от излизане навън и че ще ми стане лошо. С малко психолог, билкови неща и много воля ги преодолях. Но при тях вкъщи ми беше спокойно.
Сега ме повтарят, само че с друга фобия - че ще се закашлям и няма да мога да спра или че няма да ми стигне въздуха. И вкъщи да си седя и нищо да не правя, пак си ми е притеснено на моменти. Бях на психиатър, основно за някакъв вид успокоително и съвет кои от всичките добавки или нещо по-леко може да ми помогне. Според нея обаче това си е "бъг" в мозъка, които преди явно не съм оправила с лекарства и затова ето ми този Золофт, да оправим бъга и да се излекуваме. Ми ... От многото четене знам, че тези лекарства задържат серотонина, не, че оправят мозъка. Плюс добавките и билките не са за пренебрегване, просто ми се искаше някои по-добре запознат да ме насочи. Не се получи и ще ходя при друг. Още повече, че не чувствам депресия. Може би зимните месеци повече се застоях вкъщи и режима ми на спане не е бил окей - лягах по-късно и си доспивах през деня. Покрай работа може да е имало напрежение.
Долу горе имам една паник атака на седмица - общо 4 досега. Иначе някои дни ми е по-спокойно, в други имам тревожност. Вземам Бланд, Спокоен ден, Алора, и Мента, глог, валериан. Валидола го пазя за паник атака, защото ме отпуска. Някой дали може да даде съвет ако е бил в подобно положение. Иска ми се да не стигам веднага до тежката артилерия, а да опитам всичко друго. Запазих си и час при психотерапевт, но всички са много заети, та има още няколко дни до часа.

# 87
При мен EMDR терапията даде резултат за такива отделни елементи, освен за фобията с кръвното .. която сега по време на бременноста рецидивира явно

# 88
Здравейте, днес ми е 15 ден от прием на есцитакон, от 4 дни увеличих на цяла таблетка, пия и клоназепан. От вчера страничните ефекти пак се засилиха замаяност, умора, гадене, липса на апетит. Нормално ли е това при увеличаване на дозата? Нали пак ще намалеят?

# 89
Някой пие ли Хедонин имам въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт