Паническо разстройство - 58

• 44 030
  • 768
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте, някой може ли да препоръча добър психотерапевт, който му е помогнал да се справи с ОКР, натрапливи мисли? Какъв тип терапия ползвахте?

Някой да има опит с майндфулнес/медитативно базирана психотерапия? Знаете ли за терапевти, работещи по този метод?

# 556
Майндфулнес е медитационна  техника. Типична е за будизма. Може би има някакви йога школи. Може да четете Jon Kabat Zinn, може да има и workshops. Той е експерт. Ако се интересувате, прочетете и някои от книгите на Алан Watts. Те са фундационни. Заточнте с медитация но в последните 20-30 години куцо, кьораво и сакато предлагат курсове, така че внимателно, за да не ви объркат и само да си губите време и пари. Няма лесен път, но си струва. Wu Wei. Аз самия практикувам Naikan медитация,  но там трябва да отидете в ретрит център. Проверете дали ги има в Европа. Трябва да са безплатни, ако не, не се ходи. Такава е традицията. Практикувам от години един японски занаят, Kintsugi, доста интересен, който не знае, може да провери в гугл. За мен има доста голяма терапевтична и духовна стойност. Намислил съм да направя един workshop on on line но отнема доста време да напрсвя китове с материали и инструменти и може би ще е с така наречената “Модерна” техника, защото традиционната Японска е доста скъпа и не зная дали ще има желаещи. Като съм готов, ще пиша тук, ако има желаещи да могат да се включат.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 21:17 от Анонимен

# 557
Има ли някой, който е отказвал рязко Флуанксола? Колко време траеше "синдромът на отнемането"? И вземахте ли нещо, което да ви помага за по-лесното спиране? Аз съм със зверски световъртеж и не знам дали е нормално и как да го облекча? Вземам през няколко дни Клонарекс по 1/4 (1/2 ми вляе много зле), но гледам да не прекалявам с него, за да не се окаже, че после пък с него ще имам проблеми с отказването.

# 558
Има ли някой, който е отказвал рязко Флуанксола? Колко време траеше "синдромът на отнемането"? И вземахте ли нещо, което да ви помага за по-лесното спиране? Аз съм със зверски световъртеж и не знам дали е нормално и как да го облекча? Вземам през няколко дни Клонарекс по 1/4 (1/2 ми вляе много зле), но гледам да не прекалявам с него, за да не се окаже, че после пък с него ще имам проблеми с отказването.
Грубо 2-3 седмици. Различно е до човек вече.

# 559
Пия Есобел от една седмица 1/2 сутрин.
Продължавам обаче да получавам по 1 ПА на ден и да имам тежест и мравучкане в краката.
Вчера бях на невролог в София и след обстоен преглед заключи,че всичко изглежда нормално .. ако искам за мое спокойствие да направя ЯМР на глава и шия . . Чудя се какво да правя..
Иначе психиатърът каза от утре да започвам с цяло хапче Есо.

# 560
Здравейте,хора .Преди малко получух ужасна па 🥺започна с изтръпване на пръста..все още ме държи…пийнах чаша вино преди да получа па…след като я пимучих взех половин хлофазолин и валидол.Опасно ли е ? Все още съм като пияна и ме е страх да не умра..кръвното беше 150/90

# 561
Спокойно! Няма да умреш! Как ти е сега кръвното? В тези жеги, не е препоръчително да се пие алкохол.

# 562
Спокойно! Няма да умреш! Как ти е сега кръвното? В тези жеги, не е препоръчително да се пие алкохол.
.           Все още много ме е страх..тъкмо го премерих 130/92/93 …ужасно ме е страх🥺

# 563
Не се тревожи миличка, много леко е завишено кръвното. Я си пусни някоя любима песен. Още 5-6 минути и ще свърши атаката.Няма да се тревожиш, колко атаки са минали и тази ще отмине...

# 564
Не се тревожи миличка, много леко е завишено кръвното. Я си пусни някоя любима песен. Още 5-6 минути и ще свърши атаката.Няма да се тревожиш, колко атаки са минали и тази ще отмине...
  Много благодаря🙏🏻🤗все още де опитвам,но в момента единственно са ми в главата инсулт и всякакви такива гадости🥺+ужасната деперсонализация

# 565
Не е високо кръвното. Ако имаш сироп неуропан пий една лъжичка. И после пак валидол по-късно и всичко е наред. От такова кръвно, не само че не се умира, ами и много си живеят с него, без да го усещат.

# 566
Много ви благодаря,успокохте ме🙏🏻Много е страшно и най-лошото е ,че не мига да си контролирам мислите

# 567
Инсулт с кръвно 130/ 90. Я без такива мисли. Това си е моментно. Валидолче, вода, спокойствие и това е. Снощи се събудих от чувство че ми  потъва главата я сякаш нещо ми бърника в мозъка + гадене.Много е гадно. Кръвното нормално. Изсмуках все пак един валидол опитах се да не мисля и съм заспала пак. Трябва и ние да се опитваме да сме силни, смели и да не се панираме,че става зле иначе

# 568
Момичета тъкмо получих парене в гърдите🥹

# 569
Само монасите от Шаолин вероятно могат да  ги държат под контрол. Обикновените хора сме посещавани от доволно глупави мисли, важното е да намерим начин да не им обръщаме внимание и да ги отклоним с нещо.
А при теб  е лесно, ти просто се изплашваш, но знай, че винаги има някой който да ти хване виртуално ръчичката тук и да те успокои.
Разсей се с нещо любимо сега!

Общи условия

Активация на акаунт