Работа, CV-та, HR-и, съвети - 86

• 41 736
  • 818
  •   1
Отговори
# 465
ПИК на място ли се вади и веднага ли ти го дават?
Да.

# 466
Ако имаш КЕП или единият от двата ПИКа можеш да си извадиш другия (или и двата с КЕП) онлайн.

# 467
  • в сърцата на децата <3
Ако съм на граждански договор (не за часове, а за проект със срок) и подпиша трудов, трябва ли да уведомявам някоя от страните? Преди години се искаше позволение при втори трудов или при конфликт на интереси, но тук не е приложимо.

# 468
Зависи от страните и клаузите на договорите - в някои случаи може да е необходимо.

# 469
ПИК на място ли се вади и веднага ли ти го дават?
Да.
В работното време на НАП и го получаваш веднага, не знам само дали веднага можеш да направиш справка.

Да се похваля, че получих и приех оферта от новия си работодател и никак не ми се отработват 30 дни при предишния. В Понеделник ще си пусна молбата.

# 470
Пак добре, че са 30 дни, че някои са с по 60.

# 471
Пробвай се по взаимно съгласие, може пък и да те пуснат.

# 472
Ще пробвам...

# 473
А какво става като предишният работодател не е приключил договора, а на новата работа е пуснат и там трудов договор, та се водиш на два?

# 474
Това е незаконно и е твоя отговорност да си планираш кога напускаш и от кога е възможно да започне следващия договор според предизвестието.

# 475
А какво става като предишният работодател не е приключил договора, а на новата работа е пуснат и там трудов договор, та се водиш на два?

Какво означава "не е приключил договора"? Договорът обикновено се прекратява с предизвестие, освен ако не е срочен - тогава това става с изтичането на срока.

# 476
  • в сърцата на децата <3
Ако ти е изтекло писменото предизвестие и бившият работодател не е прекратил договора, това си е лично негов проблем. От НАП ще си засекат двойните осигуровки и ще си се оправят с него. Ти няма какво повече да направиш.

# 477
Предизвестието ми беше до 16ти. Отидох в НОИ петък следобед и договорът беше още в сила, а пък тези от новата защо пуснаха договор не видяха ли...

# 478
  • в сърцата на децата <3
Може би са се засекли с един ден, това мисля е поправимо, но от новото място е трябвало да проверят.

# 479
Ако си си подала предизвестие, което изтича на 16ти, то новият договор трябва да се пусне от 17ти или 19ти, който е понеделник. Въпреки това не мисля, че за един ден някой ще направи проблем.

Общи условия

Активация на акаунт