Работа, CV-та, HR-и, съвети - 86

• 40 940
  • 818
  •   1
Отговори
# 615
Само тук май съм чела, че бяха платили на някого предизвестието. Не съм срещала иначе, нито да се предлага от фирма, нито някой да е споделял за му се е случило.  Просто вземат следващия кандидат, който може да почне по-рано.

# 616
На мен са ми плащали предизвестие и аз съм плащала за човек от екипа. Не е чак такава екзотика.

# 617
При нас пък винаги сме чакали, дори по повече от 3 месеца. И мен ме чакаха повече от 3 месеца и то само за да си взема бонуса на старата -  казах им истината 😄
Да, фирмата не е губила пари заради липса на човек (заради пропуснати проекти / клиенти), няма практика да се откупуват кадри. Има толкова малко читави кандидати, че работодателите си чакат чинно.

# 618
На мен са ми плащали предизвестие и аз съм плащала за човек от екипа. Не е чак такава екзотика.

Значи вероятно теб съм чела тук. Сред моите познати и фирмите, в които работят, не съм чувала да са плащали на някого, само да са чакали.

# 619
Snow, задай си всички въпроси на новото място и тогава реши. Но е добре да огледаш и сегашното от всички страни. Оставам с впечатление, че ти харесва това, че мениджърите са готини. Обаче ти гаранция колко ще работиш с тези мениджъри нямаш. Ако утре някой от тях напусне? Важно е работата дали ти харесва. Шефовете идват и си отиват. Фирмите се преструктурират. Тази неща не са даденост.

По другият казус, който се обсъжда от дни, само едно мога да споделя като опит. Тези, които най-много мрънкат, най-рядко напускат. Тази тема го е доказвала много пъти. Има хора, които от години мрънкат срещу работното си място и още са си там. За което винаги си имат причина, разбира се.

# 620
  • София
Съгласявам се, само че причинно- следствената връзка е обратна. Тези, които не напускат бързо и навреме, най- много мрънкат.

Около мен много хора откупуват. Включително от кол център на кол център.

# 621
срокът за регистрация в бюрото по труда 7 работни или календарни дни е?

# 622
Мисля календарни.
Всъщност този срок е само, ако си съкратен ли?

# 623
Този срок има значение само ако ще ползваш обезщетение от НОИ. И ако го изпуснеш без уважителна причина просто се приспада от срока на обезщетението, но пак можеш да си го ползваш.

# 624
Договорът ми е приключен на 29.06 в НАП, а още не мога да получа документите си и да отида да се регистрирам. Като ме викат да разписвам трябва да видя дата на връчването на документите ли как беше, че съм забравила...
И редно ли е да отида в НОИ да им обясня?

# 625
За регистрация в бюрото по труда мисля, че не бяха нужни самите документи, а само датата на прекратяване. После за искане на обезщетение от НОИ срока беше 1 месец мисля, подава се отделно заявление.
А теб вече ти отговориха да ходиш в Инспекцията по труда и там да се оплачеш.

# 626
Гледа се датата на прекратяване, а не датата на връчване на документите. Това да си ги вземеш навреме, си е твой ангажимент. Казахме ти как да постъпиш, даже текста от наредбата ти дадох.
Да не говорим, че договорът уж беше прекратен от 16.06 и после започваше нова работа. Сега договорът бил приключен на 29.06 (каквото и да значи, че е приключен).
Доста се поразбъркаха тези твои договори.
Ти си сключила фиктивен договор, за да ползваш обезщетение ли? Това ли договорът, който започна на 16.06 ли е приключен на 29.06?

# 627
  • Melmak
Здравейте и от мен! Напоследък се чудя дали не е време за промяна на работата ми. Случиха ми се някои неща в личен план, имах големи разходи, не знам дали ще се справя за напред с тази заплата...
Сигурно след лятото ще мисля по-сериозно, защото и сега всички са отпуски. Пробвах на няколко места, бях на интервюта, но не ми се сториха достатъчно добри, за да напусна.

Успех на всички търсещи!

# 628
  • Варна
За погребение на близък (вуйчо ми е) какъв е реда? Отпуск ли трябва да си  пусна? В нашия счетоводен отдел е едно момиченце, което никак не е наясно, а в интернет чета, че ако не е родител май не се полага ден.

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 16:17 от Kuba

# 629
  • София
Не се, ако не е по права линия май.
Съболезнлвания

Общи условия

Активация на акаунт