Боледуване на децата ни-тема 72

• 42 178
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 885
Висока утайка и високо ЦРП е бактериално, нали така беше?
и гранулуцити завишени. Като може да видиш и дали хемоглобина е паднал.
Гранулоцити в норма, лимфоцити - занижени, неутрофили - завишени (само като абсолютна стойност, в % е в норма). Хемоглобин - в норма. Върви нещо и не можем да разберем. Вдига рязко до 39,5, но сваля лесно с Нурофен, даже и с Панадол. Изписаха АБ заради ушите най-вече, дадох първи прием, след няколко часа пак изтресе 39,8.

Да се включа за скарлатината: изследванията се пускат 1 месец след приключване на антибиотичното лечение, а не от началото на симптомите. При високо АСТ се пуска отново след 1-2 седмици, за да се види дали намалява или се покачва. Ако се покачва или задържа, трябва да отидете на лекар. Пуска се разширен панел кръвни за ревматизъм. Ако от урината няма нищо притеснително, може да пропуснете нефролога за сега. На кардиолог се ходи, независимо от резултата от АСТ. Ако има нещо друго, питайте. Три пъти минаваме през тая гад.

# 886
АСТ с каква кръв сте пускали, венозна или периферна? От чист интерес питам, защото скоро бистрихме темата с друга майка, която трябваше да го пуска след скарлатина.

# 887
Венозна Sad

# 888
Хора направо ми иде деше да се върна в Бс
Слизаме от колата,ние бяхме втори, посреща ни мъжа-приятелско семейство аз тръгвам да я връзвам той вижда кърлеж да пълзи по главата още ме тресе и само се оглеждам.....🙈😵‍💫😵‍💫😵‍💫🤯🤯🤯🥺🥺🥺
За първи път сме +басейн,но е вила също мн се притеснявам да не падне докато тича и т.н.няма детска част ...съответно с пояс като влиза ...ама...😔

# 889
Възглавнички на ръцете са по-сигурни от пояса, защото не могат да паднат.
В цибалаб пускт и с периферна според сайта. Майката, с която го обсъждахме каза в лабораторията, че ако не искат с перифрна, няма да го прави и взеха периферна (това не беше в цибалаб).

# 890
АСТ с каква кръв сте пускали, венозна или периферна? От чист интерес питам, защото скоро бистрихме темата с друга майка, която трябваше да го пуска след скарлатина.
Венозна.

# 891
Казват, че от венозната резултатът е по-точен. За АСТ реших, че е твърде важно и няма как. Мина леко, сестрата беше супер опитна.

# 892
  • shumen
Ваня,страх ме е от такива масажи.Пих хапчета,мазах,но пак ме боли.
Силве,дано се оправи скоро.Моя и него го е страх и ако трябва да му вземат кръв се започват едни усещания нямам думи.
Мими,споко.
АСТ,с венозна сме пускали ние.

# 893
Дани, не знам вече, снощи пак вдигна 39,5. Утре заминават на спортен лагер. Викам "Оздравей, ще отидеш след няколко дни, леля ти ще те закара", а то реве, не щяло, ще тръгвало с всички, а и не искало лелята, била дебела и щели да й се смеят децата Grin Цяла нощ рева, заспа чак в 3 часа. Малкото и то уж тренира, днес ще ходи на тренировки и дразни голямото. Иде ми да ги подбера с ракетите по дупетата, та да мирясат.
Не издържам, бе. Направо му завиждам на ММ, работи в чужбина и се включва да ме изслуша като новинарска емисия. Ще види той като си дойде Trollface Triumph

# 894
Моя че е тук до мен пак ме слуша като новинарска ..истината е че майката износва всичко и хубаво и лошо ..
Моя синковец го водих на късен плаж в четвъртък обаче нали е инато не искаше да се прибира та голяма истерия направи днес гледам гърлото му е червено направо ми писна от неговите емоционални истериии..

# 895
В момента веднага бих заменила гадната висока температура за една сочна напоителна истерия. Радвай се, че ти е здрав, другото е период, ще мине.

# 896
Аз истериите му ги издържам но за пореден път случайни минувачи ми правиха забележки защо го оставям така да реве което ме напрегна доста ...

# 897
... но за пореден път случайни минувачи ми правиха забележки защо го оставям така да реве което ме напрегна доста ...

Тия са ми любими! Я ги пускай по пързалката и не се връзвай изобщо!

# 898
  • shumen
Силве,ах тия деца.Твоята вече е голяма и трябва да разбира.Поговори и като оздравее си направете една хубава разходка тримата.
Ликеуинд,а такива как ги лекувам аз.Веднъж се опитаха да дават акъл и им казах,че ще им го дам и да видим колко ще го изтраят.

# 899
Дани, не разбират, илюзия е това с порастването. Само стават по-изобретателни и манипулативни Imp
Хич да не ви пука кой какво казал, аз даже не отговарям на такива всекомпетентни.

Общи условия

Активация на акаунт