ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 36 067
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Суупеер! Коя седмица си ? На мен вчера ми се стори ,че усетих нещо , но най-вероятно са били червата ми ,които къркорят. Иначе усещането беше много близо до това като усещане. Аз съм 9 седмица и ми се струва абсурдно толкова рано да усетя нещо. Иначе нямам търпение , най-хубавото чувство на света!!!

Не е невъзможно! Аз съм в 10та и съм сигурна, че “всичкознаещите” няма да повярват, но факт - усещам го😀 даже виждам корема как трепери, подобно на нервен тик😀 С първото дете ми отне време да разбера бебчето ли е, червата ми ли са😀, но сега си знам😁 52кг и предполагам - задна плацента😄😄😄

# 211
Има ли други с вечерно гадене, а не сутрешно. И предния път бях така. Сутрин съм Ок, стане ли 17 часа и започва да ми е лошо, повръщам, гладна съм ама от всичко ми става гадно, глава ме боли. Чудя се вече какво да ям..
И при мен в повечето случаи гаденето е вечер…всъщност почти целодневно, но като че ли вечер се засилва. Снощи например повърнах преди и след вечеря…помага ми да хапна картофи със сирене, нещо тестено, натурални сокове без добавена захар (от био магазините взимам, по-добре ми действат тези от по-кисели плодове)…но общо взето всичко има много временен ефект, гаденето пак надделява в един момент.

# 212
С това гадене стомаха ми е леш. Отделно имам хроничен синузит е още толкова ми е гадно. Непрекъснато ми се стичат гадории . И сега се събуждам гади ми се Боли ме стомаха … много гадно ..🥲

# 213
Гадене имах няколко пъти и то точно следобедно-вечерно. Единият път със сигурност беше свързан с този утрогестан, който приех през устата и толкова лошо не ми е било почти никога.

Това, което си правя и обичам е лимонада - изцеждам 1-2 лимона, в кана с вода, няколко листа мента, а може и няколко по-зрели ягодки, пускам пасатор за минута, за да блендира всичко и става супер свежо. Понякога добавям и газирана вода - тогава блендирам с половината количество вода и чак тогава доливам содата.
Ако ме мързи за горното, просто нарязвам един лимон на кубчета в кана с вода и слагам няколко стръка магданоз.

# 214
Суупеер! Коя седмица си ? На мен вчера ми се стори ,че усетих нещо , но най-вероятно са били червата ми ,които къркорят. Иначе усещането беше много близо до това като усещане. Аз съм 9 седмица и ми се струва абсурдно толкова рано да усетя нещо. Иначе нямам търпение , най-хубавото чувство на света!!!

Не е невъзможно! Аз съм в 10та и съм сигурна, че “всичкознаещите” няма да повярват, но факт - усещам го😀 даже виждам корема как трепери, подобно на нервен тик😀 С първото дете ми отне време да разбера бебчето ли е, червата ми ли са😀, но сега си знам😁 52кг и предполагам - задна плацента😄😄😄

Ами и аз може да се каже съм в 10 седмица (9 и 6 дни) Също съм си слабичка , сега вече позаформих мазнинки на коремчето де . Ти се знаеш най-добре какво усещаш. При мен със сигурност не е бебето , защото го усетих като едно такова плавно движение ,което е по-характерно в по-големите месеци , сега ако се усети нещо ще е като трептене както ти казваш. Чудеса всякакви се случват!

# 215
  • София
Абе и аз усещам някакви мърдания , ама по скоро са червата, че този път плацентата е предна. Сина ми почнах към 12та седмица да го усещам но бях със задна плацента и по малко тлъстинки.

Валерита как си днес? Успокоиха ли се болките?

# 216
Tinydevil ,
При мен при зацапване дистанционно ми предписаха 3х2 перорално. Пих го така една седмица, макар че всичко откъм зацапване приключи за по-малко от 2 дни, а след това минах на 2х2 вагинално. Две седмици по-късно при преглед докторът ми каза, че имам отлепване /не голямо/ и хематом. Като ме предупрди, че вероятно пак ще прокървя, защото хематомът трябва да се изчисти. Принципно, когато не кървиш, спокойно можеш всички дози да взимаш вагинално.

# 217
Tinydevil ,
При мен при зацапване дистанционно ми предписаха 3х2 перорално. Пих го така една седмица, макар че всичко откъм зацапване приключи за по-малко от 2 дни, а след това минах на 2х2 вагинално. Две седмици по-късно при преглед докторът ми каза, че имам отлепване /не голямо/ и хематом. Като ме предупрди, че вероятно пак ще прокървя, защото хематомът трябва да се изчисти. Принципно, когато не кървиш, спокойно можеш всички дози да взимаш вагинално.

Много благодаря, моята доза е 2х1, като гледам как го пият други хора със зацапване почвам да мисля, че ми е ниска дозата ама ще изкарам така до 16ти когато е прегледа ми при моята лекарка и вече с нея ще говорим пак ако се налага повишаване :/

# 218
Добро утро момичета,  вчера бях на преглед всичко е наред, бебчето е пораснало. Вече съм в 8 г.с.. Тези дни ще си взема направление от личната и в края на месеца ще се запиша на ЖК. Бях малко притеснена, защото болката в гърдите ми спря напълно, а може да се каже, че това беше единственият ми симптом. Е, имам и леко гадене, но то е през няколко дни и най - вече вечер след като се навечерям. Явно просто така ще си бъда без някакви големи неразположения и този път.

# 219
Маце, болките си продължават но са доста по-леки и прекъсват за кратко, от време на време. Тази нощ доста се будех от тях, но успявах на заспя пак. Като цяло в момента е просто неприятно, а не толкова да не мога да търпя, та явно сме на прав път. Само не разбирам защо така..нищо по-специално не съм направила, че да предизвикам такива контракции.
Поне мога да се похваля с още един свален килограм Joy

# 220
  • София
Валерита, лежи си вкъщи, пий успокояващи чайчета от маточина и никакви кафета и стимулиращи напитки.

# 221
Не се препоръчва чай от маточина по време на бременност.

Иначе аз от няколко дни все се каня да ви питам. Чувствителни ли са си коремите на допир. Моят в доста чувствителен , притеснява ме само да не са контракции , нямам болка иначе .

# 222
  • София
Защо да не се препоръчва? Аз често го пия.
Иначе четох за лайка и мента, че не били ок...

# 223

Аз пък знам точно обратно , че от лайка и мента са ок , особено ментата го препоръчват за киселини и гадене. За маточината съм чела ,че предизвиква контракции , но информация в интернет колкото щеш , в един сайт пише едно в друг друго.

# 224
  • София, България

Напротив точно лайка и мента може, а от маточината се предизвикват контракции(за последното не съм много сигурна, но имам някакъв такъв спомен и знам, че не се препоръчва маточината) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт